روغن بذر بلک بری

روغن بذر بلک بری، استخراج روغن از بذر بلک بری ، ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن بذر بلک بری

گیاه‌شناسی

بلک بری (Blackberry) با نام علمی Rubus fruticosus، گیاهی از تیره گلسرخیان (Rosaceae) است که منشأ آن به آمریکای شمالی و اوراسیا (Eurasia) باز می‌گردد. این گیاه امروزه در سراسر مناطق معتدل به وفور یافت می‌شود.

مکان رشد بلک بری

بلک بری به طور غالب در لبه جنگل‌ها، در زمین‌های باز یا در میان بوته‌ها و پرچین‌ها رشد می‌کنند. مکان‌های کمی سایه‌دار و خاک‌های مرطوب برای رشد این گیاه ایده‌آل هستند.

مشخصات:

  • گونه‌ها: فقط در اروپای مرکزی، حدود 70 گونه مختلف بلک بری وجود دارد که شامل رقم‌های اصلاح‌شده و گیاهان وحشی می‌شود.
  • رنگ میوه: بلک بری از نظر رنگ میوه با یکدیگر تفاوت دارند و معمولاً به رنگ‌های سیاه، قرمز مایل به سیاه یا آبی هستند.
  • نوع میوه: میوه بلک بری از نوع میوه‌های مجتمع است و از تعداد زیادی هسته میوه گوشتی به هم پیوسته تشکیل شده است.
  • ساقه: ساقه‌های بلک بری غالباً با خارهای قهوه‌ای-قرمز پوشیده شده‌اند.
  • برگ: برگ‌های این گیاه پَرمانند، بیضی‌شکل، با حاشیه دندانه‌دار و دارای پرزهای سفید پنبه‌ای در زیر هستند.
  • گل: بلک بری از اواخر خرداد تا اواخر مرداد گل می‌دهد.
  • گلبرگ: گلبرگ‌های بلک بری سفید یا صورتی هستند و در سرشاخه‌های دوساله گیاه ظاهر می‌شوند.
  • تکثیر: بوته‌های بلک بری می‌توانند به صورت رویشی و جنسی تکثیر شوند.

استخراج روغن از بذر بلک بری

اگر بذرهای بلک بری (Blackberry seeds) از میوه تازه گرفته شوند، با دست زیر آب سرد شیر گرفته شده و سپس به مدت 24 ساعت خیس می شوند. پس از آن، با مالش ملایم دانه ها بین کف دست ها، تفاله میوه باقی مانده جدا می شود. تفاله میوه در آب معلق می ماند، در حالی که دانه ها به ته ظرف ته نشین می شوند. با جدا کردن تفاله میوه و آب، دانه ها جدا می شوند. سپس دانه ها شسته، خشک و آسیاب می شوند و روغن با حلال ها استخراج می شود. دانه های بلک بری را می توان به روش پرس سرد نیز استخراج کرد.

مشخصات

رنگ: روغن بذر بلک بری (Blackberry seed oil) به دلیل دارا بودن کلروفیل (Chlorophyll) به رنگ سبز تیره تا زرد است. هنگامی که نور به آن تابیده می‌شود، به رنگ قرمز فلورسنت در می‌آید.

بو: بوی این روغن، بوی معمولی و مشخصه آن است.

طعم: طعم این روغن، طعم ملایم و مشخصه آن است.

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب

مشخصات فیزیکی روغن بذر بلک بری

کاربردهای روغن بذر بلک بری

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید