آشنایی با زنجیره تولید گوشت مرغ

آشنایی با زنجیره تولید گوشت مرغ

آشنایی با زنجیره تولید گوشت مرغ

صنعت پرورش مرغ از جمله صنایع مهم اقتصادی کشور به حساب می آید به گونه ای که برخی آمار حاکی از رتبه دوم سرمایه گذاری در صنعت طیور پس از  صنعت نفت دارد…

در این پست با زنجیره تولید گوشت مرغ آشنا می شویم.

با آکادمی کسب و کار تک ایده همراه باشید!

اکنون که گوشت مرغ به یک خواسته عمومی و نیاز غذایی عمومی و پایدار بدل شده است، تولید گوشت سفید به مقدار کافی و با کیفیت بالا و البته با قیمت مناسب به دغدغه اصلی مسولان و پرورش دهندگان بدل شده است.

همه درتلاشند تا راهی برای تولید پایدار و با صرفه گوشت مرغ بیابند.

یکی از مهمترین رویدادهایی که در صنعت مرغداری کشور باید رخ دهد تکمیل زنجیره تولید مرغ است!

زنجیره تولید مرغ تمام حلقه ها از تامین نهاده، خود فعالیت تولید و نهایتا بازار مصرف را شامل می شود.

برای درک اهمیت مدیریت یکپارچه زنجیره تولید ابتدا باید با اجزای تامین گوشت مرغ آشنا شوید.

تولید مرغ لاین و اجداد اولین زنجیره های تولید گوشت مرغ

زنجیره تولید مرغ شامل چندین حلقه است که با پرورش مرغ های لاین شروع می شود.

پرورش مرغ لاین اولین حلقه از زنجیره تولید مرغ
پرورش مرغ لاین اولین حلقه از زنجیره تولید مرغ

مرغ های لاین نژادهای خاصی هستند که از آن ها مرغ های اجداد تولید می شوند.

تولید مرغ های اجداد از مرغ های لاین
تولید مرغ های اجداد از مرغ های لاین

بیشتر بخوانید: کسب و کار پرورش و تکثیر مرغ خزک سیستانی

مرغ های لاین در واقع ذخایر ژنتیکی هستند که با عملیات تخصصی به دست آمده اند و حفظ ژن های مرغوب در ان ها جهت انتقال به نسل های بعدی یکی از تخصصی ترین فعالیت ها در صنعت مرغداری است.

تعداد معدودی از پرورش دهندگان در جهان به تولید مرغ لاین می پردازند.

از تخم های نطفه دار مرغ های لاین، مرغ اجداد به دست می آیند و پرورش مرغ های اجداد نیز کار بسیار حساس و تخصصی است.

در واحدهای پرورش مرغ اجداد متخصصینی فعالیت دارند تا از ورود هر گونه عامل بیماری زا به داخل مجموعه جلوگیری کنند.

کنترل دقیق مزارع پرورش مرغ اجداد توسط متخصصین
کنترل دقیق مزارع پرورش مرغ اجداد توسط متخصصین

مرغ های اجداد مرغ هایی هستند که از آن ها مرغ های مادر تولید می شود.

بیشتر بخوانید: شروع کسب و کار با دستان خالی

تولید مرغ مادر سومین حلقه از زنجیره تولید گوشت مرغ

مرغ های مادر مرغ هایی هستند که از آن ها جوجه های گوشتی یا تخمگذار بدست می آیند.

تولید جوجه های گوشتی و تخمگذار از مرغ های مادر
تولید جوجه های گوشتی و تخمگذار از مرغ های مادر

به عبارت دیگر قبل از تولید جوجه های تخمگذار یا گوشتی حداقل 3 مرحله تولید مرغ وجود دارد که کار آن ها تولید نژاد های پر محصول است.

گر چه درصد این مزارع نسبت به مزارع پرورش معمولی اندک است اما از نظر سطح تخصصی بسیار با اهمیت و درآمد آن ها با کل دیگر بخش های صنعت مرغداری  قابل مقایسه است!

یکی از اقداماتی که در ایران باید به شدت پیگیری شود راه اندازی خط تولید مرغ لاین است!

آموزش صفر تا صد پرورش خانگی و صنعتی میلورم

به طور خلاصه زنجیره تولید جوجه برای مرغداری ها به صورت زیر است:

  1. پرورش مرغ لاین
  2. پرورش مرغ اجداد
  3. پرورش مرغ مادر
  4. تولید جوجه های یک روزه گوشتی یا تخمگذار
  5. پرورش مرغ گوشتی یا تولید تخم مرغ

بخش عمومی و رایج صنعت مرغداری با تولید جوجه یک روزه به صورت انبوه آغاز می شود.

[irp posts=”2503″ name=”کارآفرینی با پرورش شتر مرغ در ایران”]

تولید جوجه های یک روزه

جوجه های یکروزه در دو گروه گوشتی و تخمگذار تولید می شود و اساس چرخه صنعت مرغداری هستند.

تولید جوجه یک روزه تنها یک بخش از زنجیره تولید است.

این زنجیره به حلقه های دیگری نیز وابسته است که مهمترین ان ها تولید داروست.

از محاسن زنجیره تولید و عضویت مرغداران در زنجیره تولید این است که نهاده ها و جوجه مورد نیاز به قیمت پایین تری در اختیار مرغداران قرار می گیرد و به تبع آن کاهش هزینه تولید را شاهد خواهیم بود.

از حلقه های اول زنجیره تولید، تولید نهاده ها از جمله جوجه و دان و حتی تولید و تهیه دارو ها و مکمل های غذایی است.

ارزش زنجیره های در حذف واسطه ها و تقسیم سود حاصله بین تولیدکنندگان است و زنجیره تولید علاوه بر کاهش هزین ها به سودآوری تولید می انجامد.

عضوریت در زنجیره تولید گوشت مرغ سودآوری تولید کننده را بیشتر می کند
عضوریت در زنجیره تولید گوشت مرغ سودآوری تولید کننده را بیشتر می کند

تصویری که از پرورش مرغ در ذهن داریم غالبا از زمان تولید جوجه یک روزه و اتصال آن ها به مرغداری گوشتی و تخمگذار آغاز می وشد.

در پرورش مرغ گوشتی جوجه های 1 روزه اغلب خروس هستند.

جوجه های 1 روزنه به سالن های پرورش منتقل شده و در طول دوره ی پرورش تغذیه می شوند و تحت رژیم های خاص نوری و دمایی قرار می گیرند.

همچنین عملیات بهداشتی و واکسیناسیون روی آن ها انجام می شود تا در نهایت مرغ ها به وزن کافی برای ارسال به کشتارگاه برسند.

تولید و عرضه گوشت مرغ
تولید و عرضه گوشت مرغ

تولید مرغ پولت

در شاخه ی دیگر جوجه های تخمگذار ابتدا در سالن های پرورش به پولت تبدیل می شوند.

مرغ پولت در واقع جوجه مرغ هایی هستند که تخمگذاری را آغاز کرده اند.

پولت ها به سالن ها و قفسه های مخصوص مرغ های تخمگذار منتقل می شوند و در طول دروه عمر اقتصادی خود تخمگذاری می کنند.

به این ترتیب حلقه های میانی زنجیره تولید به مزارع پرورش اختصاص دارد اما هنوز زنجیره تولید تا رسیدن به مصرف کننده نیاز به عمبور از حلقه های دیگر دارد.

عمده این حلقه ها کشتارگاه ها و سیستم بسته بندی و توزیع است.

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

به اینستاگرام تک ایده بپیوندید!

مشاهده ویدیوی آشنایی با زنجیره تولید گوشت مرغ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *