تریس چیست؟

تریس (trace): نشان دهنده زمان مناسب و آماده شدن خمیر صابون جهت انتهال به قالب است. در فارسی اصطلاح قوام امدن مرسوم است! تریس یعنی زمانی که قلیا و روغن ها به طور کامل واکنش و تشکیل یک امولسیون پایدار داده است به گونه ای که پس از نقطه تریس خطر جدا شدن روغن از خمیر صابون وجود ندارد و در واقع صابون تشکیل شده است.

انواع تریس بر اساس غلظت خمیر صابون تعریف می شوند:

تریس رقیق (thin trace): مرحله ای که به تازگی صابون تشکیل شده است و اگر صابون در قالب ریخته شود، اجزای صابون (روغن و محلول قلیا) از یکدیگر جدا نخواهند شد.

تریس متوسط (Medium trace): مرحله پس از تریس رقیق است و خمیر صابون به خوبی قوام آمده و غلظت بیشتری نسبت به تریس رقیق دارد.

تریس غلیط (Thick trace): در این مرحله غلظت خمیر صابون به نهایت رسیده و باید بلافاصله آن را به قالب منتقل کنید.

تسریع تریس چیست؟

تسریع تریس: به وضعیتی اشاره دارد که در آن، چه برنامه ریزی شده یا بدون برنامه ریزی، سرعت صابون سازی مخلوط خمیر صابون سریعتر از حد معمول یا سریعتر از حد انتظار است، که باعث می شود خمیر صابون به سرعت غلیظ شود.

سه عامل اصلی وجود دارد که می تواند باعث تسریع تریس شود:

1- دمای بالای روغن یا محلول قلیا (یا هر دو)

2- هم زدن سریع خمیر صابون

3- تسریع ناشی از مواد شیمیایی به دلیل انتخاب روغن‌های پایه مورد استفاده در فرمولاسیون (برخی از آنها سریع‌تر از بقیه صابونی می‌شوند) یا افزودن برخی از روغن‌های معطر (fragrance oils) یا  روغن های اسانسی (essential oils).

دیدگاهتان را بنویسید