تعریف: روزاسه (rosacea) یک بیماری التهابی با علت چند عاملی است که با وجود علائم و نشانه های مختلف مشخص می شود.
بیماری زایی (Pathogenesis): استعدادهای ژنتیکی (genetic predispositions) و عوامل محیطی خاصی وجود دارد که علائم بالینی و ضایعات معمول روزاسه را تحریک می کند. پیشنهاد شده است که القای سیستم ایمنی ذاتی و تحریک سیستم عصبی خودمختار وجود دارد. این امر باعث ایجاد تغییر در تنظیم شریانها و ساهرگچه بزرگی (large venules) میشود که مسئول "گرگرفتگی (flushing)" اولیه هستند که منجر به التهاب مزمن و فیبروز (fibrosis) میشود.
تجلیات بالینی (Clinical presentation): وجود قرمزی مداوم صورت (persistent facial erythema)، تلانژکتازی (telangiectasias)، جوش چرکین (pustules)، کورک های التهابی (inflammatory papules)، ادم صورت (facial edema)، التهاب چشم (eye inflammation)، و تغییرات فیماتوز (phymatous changes) در بینی و همچنین در گوش ها، پیشانی، چانه و پلک ها برخی از ویژگی های بالینی این بیماری است. بیماری. طبق گفته کمیته کارشناسان انجمن ملی روزاسه، چهار زیرگروه بالینی این بیماری وجود دارد: روزاسه اریتماتوتلانژکتاتیک (erythematotelangiectatic rosacea)، روزاسه پاپولوپوستولار (papulopustular rosacea)، روزاسه فیماتوز (phymatous rosacea) و روزاسه چشمی (ocular rosacea). علاوه بر این، یک نوع نادر به نام روزاسه گرانولوماتوز (granulomatous rosacea) وجود دارد.
روزاسه اریتماتوتلانژکتاتیک: با قرمزی مداوم صورت همراه با وریدهای عنکبوتی (telangiectasias) و حساسیت پوست همراه با قرمزی گاه به گاه، که به عنوان "گرگرفتگی (flushing)" نیز شناخته می شود، ظاهر می شود (شکل زیر).
متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلنهای نقرهای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.