رز هیپ : ترکیبات زیست فعال، فعالیت بیولوژیکی و کاربرد ها

رزهیپ چیست و چه خواصی دارد؟ خواص شگفت انگیز رزهیپ برای پوست صورت

بررسی جامع ترکیبات زیست فعال، فعالیت های بیولوژیکی و کاربردهای رز هیپ

زمینه و هدف: با پیشرفت توسعه اقتصادی، مردم نسبت به سلامتی هوشیارتر می شوند و در نتیجه تقاضا برای غذاهای کاربردی و محصولات بهداشتی رو به افزایش است. بنابراین، شناسایی و توسعه منابع غذایی طبیعی، مانند گیاهان حاوی ترکیبات فعال زیستی که دارای مزایای تغذیه ای و سلامتی هستند، بسیار ضروری است. یکی از این نمونه ها رز هیپ (rosehip)، میوه شبه گیاهان متعلق به جنس رزا است که قبلاً به عنوان زباله باغبانی بدون هیچ گونه کاربرد بیولوژیکی در نظر گرفته می شد. با این حال، نشان داده شده است که رز هیپ حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی و مواد فعال کاربردی است که فعالیت های تغذیه ای و بیولوژیکی را برای مصرف کنندگان نشان می دهد. در نتیجه، چندین کاربرد بالقوه برای رز هیپ در محصولات غذایی و غیر غذایی وجود دارد. به طور کلی، رز هیپ یک میوه کم استفاده و تولید شده پایدار است که پتانسیل بالایی برای تولید محصولات با ارزش افزوده دارد. علاوه بر این، این میوه باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد تا کاربردهای آن کشف شود.

دامنه و رویکرد: این بررسی یک مرور کلی از ترکیب تغذیه ای و فیتوشیمیایی و فعالیت های بیولوژیکی رز هیپ ارائه می دهد. علاوه بر این، کاربردهای متعدد گل رز در صنایع غذایی، شیمیایی و طیور مورد بررسی قرار گرفته است.

یافته‌ها و نتیجه‌گیری‌های کلیدی: رز هیپ منبع ارزشمندی از ترکیبات فعال زیستی، عمدتاً آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی (ویتامین C، پلی فنول‌ها (polyphenols)، کاروتنوئیدها (carotenoids)، توکوفرول‌ها (tocopherols) و پلی‌ساکاریدها (polysaccharides))، با فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهاب، ضد میکروبی، ضد پیری و محافظت از استخوان است. علاوه بر این، گزارش شده است که عصاره های به دست آمده از رز هیپ دارای کاربردهای گسترده ای در صنایع غذایی، شیمیایی و طیور می باشد. در حال حاضر، مطالعات مربوط به منابع ژرم پلاسم وحشی و مکانیسم‌های بیولوژیکی رز هیپ بی‌نتیجه مانده است و مطالعات بیشتری برای روشن شدن این جنبه‌ها مورد نیاز است.

مراجع:

Meichun Zhou, Road to a bite of rosehip: A comprehensive review of bioactive compounds, biological activities, and industrial applications of fruits, Trends in Food Science & Technology 136 (2023) 76–91

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید