PHA چیست؟

پلی هیدروکسی اسید (PHA) به دلیل خاصیت منحصر به فرد خود در صابون سازی و محصولات آرایشی محبوبیت فزاینده ای دارند. در اینجا مروری بر PHA ها و مزایای آن ها در این صنایع آورده شده است:

لایه برداری ملایم (Gentle Exfoliation): PHA ها از سایر لایه های شیمیایی مانند AHAها و BHA ها ملایم تر است و آنها را برای پوست حساس مناسب می کند. در صابون سازی، آنها می توانند بدون ایجاد تحریک، اثر لایه برداری ملایم ارائه دهند. مولکول های PHA بزرگتر از AHA هستند و آرام تر در پوست نفوذ می کنند، بنابراين هيچ گونه سوزش، خارش يا قرمزی ايجاد نمی کنند.

مرطوب سازی (Moisturization): PHAS خواص آبرسانی (humectant) و مرطوب کننده ای (moisturizing properties) را ارائه می دهد. آن ها به حفظ رطوبت در پوست کمک می کنند، که برای حفظ هیدراتاسیون پوست در محصولات آرایشی مانند کرم ها (creams) و لوسیون ها مفید است. PHA ها به دلیل داشتن چندين گروه جاذب آب (گروه های عاملی هیدروکسیل)، رطوبت بيشتری را برای پوست تأمين می نمايند در نتیجه حتی برای پوست های خشک و خیلی خشک نيز مناسبند.

بهبود عملکرد سد (Enhanced Barrier Function): PHAS می تواند عملکرد سد Corneum Corneum را تقویت کند و توانایی آن در محافظت در برابر عوامل استرس زا محیطی را بهبود بخشد. این خاصیت در محصولات صابون و مراقبت از پوست با هدف حمایت از دفاع طبیعی پوست بسیار ارزشمند است.

کاهش هایپر پیگمنتیشن (Reducing Hyperpigmentation): PHAها می تواند به کاهش فشار خون کمک کند، و آنها را در محصولاتی که برای پرداختن به تن پوست (skin tone) ناهموار و لکه های تاریک (dark spots) طراحی شده اند، ارزشمند می کند.

ضد پیری (Anti-Aging): PHA ها همچنین می توانند با کاهش ظاهر خطوط ریز و ترویج گردش مالی سلول های سالم به ظاهر جوان تر کمک کنند.

به طور خلاصه، اسیدهای پلی هیدروکسی به دلیل لایه برداری ملایم، مرطوب سازی، تقویت سد و خاصیت پوست، در فرمولاسیون محصولات صابون و آرایشی به رسمیت شناخته شده اند.

معروف ترین PHA ها مورد استفاده در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی عبارتند از:

  • گلوکونولاکتون (Gluconolactone)
  • لاکتوبیونیک اسید (Lactobionic Acid)
  • گالاکتوزن (Galactosen)
  • مالتوبیونیک اسید (Maltobionic Acid)

 

منابع:

Bernstein EF, Brown DB, Schwartz MD, et al. The polyhydroxy acid gluconolactone protects against ultraviolet radiation in an in vitro model of cutaneous photoaging. Dermatol Surg. 2004;30:189.

دیدگاهتان را بنویسید