تولید صابون: چشم انداز سبز

یک چشم انداز سبز (green prospective) مبتنی بر استفاده مجدد از مواد دور ریختنی (waste materials) مانند پوست بادام، پوست پرتقال و روغن پخت و پز استفاده شده برای تولید صابون ارائه شده است. در کشور  پرتغال (Portugal) هزاران تن پس ماند از روغن پخت و پز استفاده شده تولید می شود و تولید بقایای پوست آجیل هر ساله در حال افزایش است. علاوه بر این، مصرف زیاد مرکبات، به ویژه پرتقال، مقدار زیادی پوست مرکبات تولید می کند. بنابراین، لازم است مکانیسم‌های استفاده مجدد از این مواد دور ریختنی را متنوع کرد تا دوباره به مواد خام تبدیل شوند. با رعایت این روند، این کار با فرآوری و آسیاب پوسته بادام، تصفیه روغن مصرف شده، فراوری پوست پرتقال و استخراج لیمونن (limonene)، فرمولاسیون و تولید صابون و انجام مطالعه پذیرش محصول نهایی انجام شد. نتایج پتانسیل بالایی از ایده را در زمینه آموزش محیط زیست تایید کرد، بنابراین می توان آن را در کلاس های عملی تکرار کرد. همچنین می‌تواند برای مدیریت پسماند (waste management) مفید باشد و می‌تواند از توسعه پروژه‌های اجتماعی با رویکرد بوم شناختی (ecological approach) حمایت کند.

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید