seizing چیست؟

یک تجربه ناخوشایند زمانی که خمیر صابون تحت یک واکنش صابونی شدن بسیار سریع، قبل از اینکه صابون ساز بتواند صابون را در قالب بریزد، سفت می شود. اغلب توسط روغن های معطر آزمایش نشده ( untested fragrance oils) یا در ترکیب با دماهای بالا یا دماهای خیلی پایین و/یا سایر مواد تشکیل دهنده که تریس را تسریع می کنند ایجاد می شود.

برخی از روغن‌های اسانسی (essential oils) (مانند بو (bay)، میخک (clove)، دارچین (cinnamon ) و …) و همچنین برخی از عطرها یا ترکیبات سنتزی، باعث ایجاد تریس سریع در صابون فرآیند سرد می‌شوند. در این حالت امولسیون “به سرعت سفت می شود” (seizing) و سپس وارد مرحله “ژل” می شود.  گاهی اوقات یا با (1) حذف عنصر مشکل ساز یا (2) با استفاده از دمای اختلاط بسیار پایین و/یا قالب گیری صابون بلافاصله پس از شروع تریس می توان از این مشکل جلوگیری کرد.

چیزی در آن ترکیب معطر (fragrance blend) وجود دارد که باعث تسریع تریس می شود. سعی کنید روغن ها را تا زمانی که مایع شوند، فقط شفاف شوند – شاید حدود 95 تا 100 درجه فارنهایت گرم کنید. از محلول قلیا که هم دمای اتاق،مثلاً 65 تا 70 درجه فارنهایت باشد، استفاده کنید. روغن ها و قلیا را ترکیب کرده و با یک قاشق (و نه با گوشکوب برقی) مخلوط کنید. در عطر مخلوط کنید. هم بزنید. بگذارید کمی بنشیند. از گوشکوب برقی کمی استفاده کنید تا شروع به تریس کند. در حالی که امولسیون هنوز قابل ریختن است قالب گیری کنید. صابون احتمالاً همچنان ژل خواهد داشت، اما مشکلی ندارد.

برخی افراد از روی عمد اجازه می دهند صابون از فاز ژل گذر کند (فرایند گرم). می‌توانید پی اچ صابون را اندازه بگیرد.

اما راه‌هایی برای جلوگیری (یا حداقل مدیریت) بحران در صابون سازی وجود دارد:

تحقیق درباره روغن اسانسی: به احتمال زیاد شخص دیگری با هر عطر یا اسانسی که می خواهید استفاده کنید صابون درست کرده باشد. ابتدا با تامین کننده روغن اسانسی یا روغن معطر مشورت کنید. بهترین‌ها اطلاعات صابون را مستقیماً در محصول وب‌سایت خود دارند. اگر اطلاعات در وب سایت تامین کننده نیست، تماس بگیرید و بپرسید. اگر آنها ندانند، ممکن است ارزش ریسک کردن را نداشته باشد. انجام این تحقیق پیش از موعد ممکن است شما را تا حد زیادی از بحران نجات دهد، اما به یاد داشته باشید: دستور العمل های صابون های مختلف ممکن است واکنش های متفاوتی به یک اسانس نشان دهند. تجربه شخص دیگری ممکن است دقیقاً مال شما نباشد. آزمایش یک اسانس جدید همیشه کمی خطرناک است.

رقیق کردن روغن اسانسی: اگر عطر یا اسانسی دارید که واقعاً می خواهید از آن استفاده کنید اما می دانید (یا مشکوک هستید) که مشکل ساز است، می توانید سعی کنید روغن را رقیق کنید و امیدواریم تسریع تریس را به حداقل برسانید. به جای افزودن رایحه پس از مخلوط شدن روغن های پایه و قلیا (همانطور که اکثر مردم انجام می دهند)، قبل از افزودن محلول قلیا، روغن معطر را به روغن های پایه اضافه کنید. رایحه در سراسر روغن ها مخلوط می شود و ممکن است در حضور قلیا واکنش بهتری نشان دهد.

کاهش دما: صابون سازی یک فرایند شیمیایی است و هر چه واکنش شیمیایی گرمتر باشد سریعتر به پایان می رسد. برای کاهش سرعت واکنش و یک دست نگه داشتن خمیر صابون خود، سعی کنید روغن های پایه و محلول قلیا را قبل از مخلوط کردن با یکدیگر خنک کنید. تا زمانی که روغن ها هنوز مایع و روان هستند، داشتن همه چیز حتی به دمای 70 درجه فارنهایت همچنان باعث تولید صابون عالی می شود. و ممکن است به شما زمان کافی بدهد تا صابون خود را قبل از سفت شدن، مخلوط کرده و وارد قالب کنید.

حتی پس از انجام تمام اقدامات احتیاطی، هیچ کس نمی تواند تضمین کند که هرگز  seizing یک بچ صابون را تجربه نمی کند (صابون سازی یک ماجراجویی است!). اما امیدوارم که این نکات به شما کمک کند صابونی یک دست و خوشبو را که به دنبالش هستید به دست آورید!

عدم استفاده از کسر آب زیاد: بیش از اندازه از کسر آب استفاده نکنید. دو برابر مقدار قلیا به عنوان مقدار آب استفاده کنید. مثلا. اگر فرمولاسیون شما نیاز به 4 اونس قلیا دارد، از 8 اونس آب استفاده کنید. با عطرهای مستعد ایجاد مشکل، مقدار آب را تا 3 برابر قلیا افزایش دهید. آب اضافی به کاهش سرعت فرایند صابونی شدن کمک می کند و مانع از تسریع تریس می شود.

دیدگاهتان را بنویسید