روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج ، فواید و خواص روغن سبوس برنج ، خواص روغن سبوس برنج

برنج یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی جهان است که قدمت آن به دوران پلیستوسن (Pleistocene) باز می گردد.

بر اساس دانش کنونی، خاستگاه برنج کشت شده (cultivated rice) در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. قدیمی ترین اسناد مکتوب مربوط به چین و به ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. در قرن نهم، مورها کشت برنج را به اسپانیا معرفی کردند. در ایتالیا، برنج از قرن پانزدهم کشت می شود. این محصول در قرن هفدهم به آمریکای شمالی وارد شد.

برنج از نظر خاک نیازمند خاک غنی از هوموس (humus)، لومی (loamy) و سنگین است تا بتواند آب کافی جذب کند. این گیاه به شرایط آب و هوایی، بارندگی و گرما حساس تر است. گونه های گرمسیری در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد جوانه می زنند، در حالی که گونه های نیمه گرمسیری در دمای ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد جوانه می زنند. برنج یخبندان را تحمل نمی کند و در زمان گلدهی به دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد نیاز دارد.

بیش از 90 درصد از تولید جهانی برنج (rice) از آسیا، به خصوص از هند (India)، مالزی (Malaysia)، فیلیپین (Philippines)، چین (China)، کره (Korea) و ژاپن (Japan) می‌آید. در اروپا، برنج در ایتالیا (Italy)، به‌ویژه در دره پو (Po Valley)، و همچنین در اسپانیا (Spain) و پرتغال (Portugal) کشت می‌شود. علاوه بر این، برنج در غرب آفریقا (West Africa) گرمسیری، جنوب ایالات متحده (USA) و در آمریکای جنوبی (South America) کشت می‌شود.

استخراج روغن (Extraction of the Oil)

روغن سبوس برنج (Rice bran oil) از جنین (embryos) یا لایه‌های خارجی (outer layers) دانه برنج (rice corn) با استفاده از هگزان (hexane) استخراج می‌شود. روغن خام (raw oil) به دلیل داشتن حدود 3 تا 20 درصد اسیدهای چرب آزاد (free fatty acids) و 5 تا 8 درصد مواد غیرقابل صابونی (unsaponifiable portion) قابل استفاده برای مصارف پزشکی یا به عنوان روغن خوراکی (edible oil) نیست. به همین دلیل، روغن پس از استخراج تصفیه (cleaned) و خنثی (neutralised) می‌شود.

رنگ:

  • کمی مایل به زرد (Slightly yellowish)
  • زرد طلایی یا قهوه ای مایل به سبز (Golden yellow or greenish brown)

بو:

  • کمی گلدار، با ته مزه برنج پخته (Slightly flowery, touch of boiled rice)

طعم:

  • خنثی (Neutral)

ترکیب اسیدهای چرب روغن سبوس برنج

مشخصات فیزیکی روغن سبوس برنج

ماندگاری روغن سبوس برنج

ویژگی های روغن سبوس برنج

کاربردهای روغن سبوس برنج

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید