روغن بذر پاپایا

روغن بذر پاپایا ، روغن دانه پاپایا خالص و ارگانیک ، خواص روغن پاپایا و آیا مصرف روغن دانه پاپایا خاصیتی دارد؟، مهم‌ترین خواص پاپایا + میوه پاپایا در کجا یافت می شود؟ ، مشخصات فیزیکی و شیمیایی روغن دانه پاپایا

زیستگاه پاپایا

خاستگاه پاپایا (Carica papaya) مرکز آمریکا است، جایی که هنوز از شبه جزیره یوکاتان (Yucatán peninsula) تا کاستاریکا (Costa Rica) به طور گسترده پراکنده است. پاپایا از طریق مالزی و هند در قرن هجدهم به جنوب اقیانوس آرام رسید.

از نظر ظاهری، پاپایا یادآور یک درخت نخل است، اما در واقع این گیاه به تیره خربزه درختی (Caricaceae) تعلق دارد. ساقه آن تا 9 متر ارتفاع و تا 30 سانتی متر در قاعده پهن است و در قسمت بالا باریک می شود، جایی که برگ های عمیقا شکاف خورده و پنجه ای شکل قرار دارند.

مردمان بومیِ آمریکای مرکزی و جنوبی پیش از ورود کریستف کلمب، پاپایا (Carica papaya) را کشت می‌کردند. امروزه این گیاه در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری سراسر جهان در واریته‌های مختلف کاشته می‌شود.

پاپایا به عنوان یک گیاه گرمسیری، برای رشد به دمای 21 تا 33 درجه سانتی‌گراد نیاز دارد. حتی چند ساعت دمای پایین‌تر از 12 درجه سانتی‌گراد می‌تواند به این گیاه آسیب برساند. از سوی دیگر، نیاز آبی پاپایا برای یک گیاه گرمسیری بالا نیست و حدود 100 میلی‌متر بارندگی در ماه برای آن کافی است. این گیاه خاک چندان خاصی را طلب نمی‌کند و تنها مشکل آن رطوبتِ راکد خاک است.

پاپایا حدود 15 سال عمر می‌کند، اما گیاهان کشت‌شده پس از 4 تا 5 سال به دلیل کاهش باردهی و افزایش هزینه برداشت، از بین برده می‌شوند. پاپایا در طول سال میوه می‌دهد و باردهی آن به طور سالانه حدود 4 تا 40 تن در هکتار است.

استخراج روغن پاپایا

برای استخراج روغن، دانه‌ها به مدت 10 روز شسته و در هوا خشک می‌شوند. به منظور جدا کردن پوسته سخت (سارکوتستا) از اندوسپرم، آنها را یک شب در آب خیس می‌کنند. سپس، آنها دوباره خشک می‌شوند، سپس آسیاب می‌شوند و در نهایت روغن با استفاده از دستگاه سوکسله استخراج می‌شود. اگر دانه‌ها، سارکوتستا و اندوسپرم به بخش‌های جداگانه تقسیم شوند، عملکرد روغن به شرح زیر است:

نوع بذر درصد روغن
هسته (Kernel) 28%
آندوسپرم (Endosperm) 54%
سارکوتستا (Sarcotesta) 7%

رنگ روغن دانه پاپایا

  • زرد (Yellow)
  • در صورت استخراج با اتر، کمی مایل به سبز (Slightly green)

بو روغن دانه پاپایا

  • تند و سوزاننده، شبیه به شاهی (pungently caustic, similar to cress)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن دانه پاپایا

مشخصات فیزیکی روغن دانه پاپایا:

کاربردهای روغن دانه پاپایا

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید