روغن گل گاوزبان

روغن گل گاوزبان ، خواص گل گاو زبان برای پوست و مو ، خواص روغن گل گاوزبان و 10 فایده بی نظیر آن برای سلامتی، خواص روغن گل گاوزبان

زیستگاه گل گاوزبان

گل گاوزبان (Borage) گیاهی است که در اصل بومی منطقه مدیترانه، از اسپانیا تا ترکیه بوده است. امروزه این گیاه را در نواحی گرم‌تر غرب، مرکز و شرق اروپا، غرب آسیا و ایالات متحده آمریکا نیز می‌یابیم، که اغلب به صورت خودرو رشد می‌کند. بِـراغ از نظر خاک چندان حساس نیست و در خاک مرطوب، حاصلخیز، آهکی، شنی و همچنین لومی، در مکان‌های آفتابی و نیمه‌سایه رشد می‌کند. در خاک سبک، تأمین آب مناسب ضروری است. بِـراغ گیاهی عالی برای باغبانی به شمار می‌رود.

توصیف گل گاوزبان

گل گاوزبان گیاهی یک‌ساله است. ساقه آن تا ۶۰ سانتی‌متر ارتفاع و تا ۱ سانتی‌متر قطر دارد. ساقه این گیاه ایستاده، منشعب یا شاخه‌دار، کنگره‌دار، پوشیده از موهای زبر و توخالی و آبدار است.

کشت گل گاوزبان

صرفه اقتصادی کشت گیاهان دارویی، معطر و ادویه‌ای عمدتاً به کیفیت محصول نهایی و پتانسیل فروش آن بستگی دارد. روغن دانه گل گاوزبان (Borage seed oil) یکی از معدود روغن‌های گیاهی است که حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب گاما-لینولنیک (GLA) با خواص دارویی و فواید سلامتی است. به همین دلیل، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای این روغن در آینده افزایش یابد. در سال 1995، تقاضا برای روغن بوراژ در آلمان بین 8000 تا 15000 لیتر بود. با توجه به افزایش احتمالی تقاضا، مطالعاتی به منظور بررسی عملکرد گیاه گل گاوزبان (Borago officinalis) و همچنین جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تکنیک‌های کشت، فرآوری محصول برداشت شده و انتخاب روش‌های مناسب استخراج روغن انجام شده است. هدف از این مطالعات آماده‌سازی برای کشت این گیاه در مزارع بزرگ و به صورت صنعتی است.

روش استخراج روغن گل گاوزبان

روغن گل گاوزبان از طریق پرس سرد دانه‌های گل گاوزبان استخراج می‌شود و در برخی موارد، پس از استخراج، فرآیند تصفیه نیز بر روی آن انجام می‌شود.

خصوصیات روغن گل گاوزبان

رنگ: زرد طلایی (Golden yellow)

تصفیه شده: بی‌رنگ تا مایل به زرد (colourless to yellowish)

بو: سبز، گیاهی، کمی چوبی، یادآور خیار (Green, herbal, slightly woody, reminiscent of cucumbers)

طعم: تازه، کمی ترش، یادآور خیار، طعم ثانویه کمی تلخ (Fresh, slightly acetous, reminiscent of cucumbers, more distinct, slightly bitter aftertaste)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب

مشخصات فیزیکی روغن دانه گل گاوزبان

ماندگاری روغن بذر گل گاوزبان

مشخصات روغن بذر گل گاوزبان

کاربردی روغن گل گاوزبان

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید