اسیدها و بازها

خواص عمومی اسیدها:

  • موادی ترش مزه هستند و در فرمول خود معمولا یک یا چند اتم H دارند.
  • در دمای محیط pH کمتر از 7 دارند و کاغذ تورنسل را قرمز می‌‌کنند.
  • با برخی از فلزات مانند آهن، روی و ... ترکیب شده و گاز هیدروژن آزاد می‌‌کنند (خاصیت خورندگی).
  • با بازها (و برخی از اکسیدهای فلزی) واکنش داده و نمک تولید می‌‌کنند.
  • معمولا پس از انحلال درآب یونش می‌‌یابند و محلول حاصل، رسانای یونی می‌‌شود.

خواص عمومی بازها :

بازها مزه‌‌ی گس و تلخ دارند و در فرمول خود معمولا یک یا چند OH- (هیدروکسید) دارند.

هنگام تماس با پوست دست و یا بدن حالتی مانند صابون دارند ( لزج هستند).

در دمای محیط pH بیشتر از 7 دارند و کاغذ تورنسل را آبی رنگ می‌‌کنند.

با اسیدها (و برخی از اکسیدهای نافلزی) واکنش داده و نمک تولید می‌‌کنند.

معمولا پس از انحلال در آب یونش می‌‌یابند و محلول حاصل، رسانای یونی می‌‌شود.

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید