اثر افزودنی های گیاهی بر خواص آنتی اکسیدانی روغن ها

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی ترکیبی از روغن‌های پایه و افزودنی‌های گیاهی با دیدگاه به دست آوردن macerates با مزایای سلامتی بهبود یافته بود. روغن‌های پایه از دانه‌های زیره سیاه، گل گاوزبان (borage)، گل مغربی (evening primrose)، گلرنگ (safflower)، گردو، فندق معمولی (common hazel) و دانه‌های روغنی کلزا (oilseed rape) و همچنین گوشت میوه‌های خولان دریایی (sea-buckthorn fruits) به روش سرد فشرده شدند. سپس آنها را با گیاهانی از جمله ریحان، آویشن و مریم گلی تکمیل کردند تا macerates ایجاد کنند. فعالیت آنتی اکسیدانی کل و سطح توکوفرول در روغن‌ها، ماسرات‌ها و کیک‌های روغنی مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، خواص شیمیایی کیک های روغنی (oil cakes) - مانند سطح فیبر، ویتامین C، بتا- کاروتن و لوتئین - نیز مورد بررسی قرار گرفت. مکمل با گیاهان بسته به روغن پایه (base oil)، گیاه و روش مکمل، اثرات متنوعی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و سطح توکوفرول در macerates ایجاد کرد. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که سطح توکوفرول نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین خواص آنتی‌اکسیدانی روغن‌ها، macerates و کیک‌های روغنی ندارد، که نشان‌دهنده دخالت قابل‌توجه سایر آنتی‌اکسیدان‌ها است. در میان macerate های آزمایش شده، به نظر می رسد امیدوارکننده ترین روغن کلزا غنی شده (oilseed rape oil) با مریم گلی (sage) یا ریحان (basil) باشد تا فواید سلامتی آن را به حداکثر برساند. این مطالعه می تواند به عنوان نقطه شروعی برای توسعه و اجرای macerate های کاربردی و کیک های روغنی در تغذیه سالم باشد.

مراجع:

 

 Kamila Lasko´, Herbal Additives Substantially Modify Antioxidant Properties and Tocopherol Content of Cold-Pressed Oils, Antioxidants 2021, 10, 781. https://

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید