خواص عمومی اسیدها:
- موادی ترش مزه هستند و در فرمول خود معمولا یک یا چند اتم H دارند.
- در دمای محیط pH کمتر از 7 دارند و کاغذ تورنسل را قرمز میکنند.
- با برخی از فلزات مانند آهن، روی و ... ترکیب شده و گاز هیدروژن آزاد میکنند (خاصیت خورندگی).
- با بازها (و برخی از اکسیدهای فلزی) واکنش داده و نمک تولید میکنند.
- معمولا پس از انحلال درآب یونش مییابند و محلول حاصل، رسانای یونی میشود.
خواص عمومی بازها :
بازها مزهی گس و تلخ دارند و در فرمول خود معمولا یک یا چند OH- (هیدروکسید) دارند.
هنگام تماس با پوست دست و یا بدن حالتی مانند صابون دارند ( لزج هستند).
در دمای محیط pH بیشتر از 7 دارند و کاغذ تورنسل را آبی رنگ میکنند.
با اسیدها (و برخی از اکسیدهای نافلزی) واکنش داده و نمک تولید میکنند.
معمولا پس از انحلال در آب یونش مییابند و محلول حاصل، رسانای یونی میشود.
متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلنهای نقرهای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.