روغن کانولا (کلزا)

زیستگاه کلزا

امروزه، روغن کلزا (Rapeseed oil) یکی از رایج ترین روغن های گیاهی تولیدی در سراسر جهان است. خاستگاه کلم کلزا (Brassica napus) احتمالا به منطقه اطراف دریای بالتیک و روسیه باز می گردد. بین کلزای زمستانه و تابستانه تمایز قائل می شود. کلزای زمستانه عمدتا در مناطق ساحلی غرب، شرق و مرکز اروپا رشد می کند، در حالی که کلزای تابستانه در کانادا، چین و هند غالب است.

توصیف کلزا

کلم کلزا زیرگونه کلزا (Brassica napus ssp. napus) گیاهی ایستاده به ارتفاع 60 تا 140 سانتی متر است. برگ ها شانه ای، سبز مایل به آبی و بدون کرک هستند. برگ های پایین کم پشت، ساقه چسب و پوشیده از کرک های سخت هستند. گل ها زرد طلایی و به صورت خوشه ای مرتب شده اند. جوانه ها بر روی گل های باز شده قرار می گیرند. کاسبرگ ها (Sepals) ایستاده و بیرون زده هستند. همچنین کلم کلزا زیرگونه روغنی (Brassica rapa ssp. oleifera) به عنوان یک گیاه روغنی کشت می شود.

رنگ روغن کلزا

  • تصفیه شده: ته رنگ زرد، تقریباً بی‌رنگ، شفاف.
  • تصفیه نشده: زرد تیره.
  • زرد تا زرد مایل به قهوه‌ای، گاه مایل به سبز، کمی چسبناک.
  • کمی زرد

بوی روغن کلزا

  • تصفیه شده: تازه، کمی سبز، ته رنگ مرکبات، کمی روغنی، کمی تند.
  • تصفیه نشده: بو داده، آجیلی، کمی میوه‌ای و گیاهی.

ترکیبات فرار روغن کلزا

آنالیز ترکیبات فرار روغن کلزا با استفاده از کروماتوگرافی گازی مویینه (Capillary Gas Chromatography)

آنالیز عطر ترکیبات فرار روغن کلزا فشرده سرد با استفاده از h-SPME-GC-MS

طعم و مزه روغن کلزا

ملایم
کمی خارش آور (Slightly scratchy)

ترکیب اسیدهای چرب روغن کلزا

مشخصات فیزیکی روغن کلزا

ارزش غذایی روغن کلزا در هر 100 گرم

ماندگاری روغن کلزا

کاربردهای روغن کلزا

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید