خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخودوس

خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخودوس بسیار مورد توجه است!

به علت کاربردهای فراوان اسانس روغنی اسطوخودوس تصمیم گرفتیم اطلاعات نسبتا جامعی را در این باره از منابع معتبر علمی ترجمه و تدوین کنیم.  پس با ما همراه باشید!

اسطوخودوس، اسطوقدوس، لاواندولا (به انگلیسی: Lavandula یا lavender) گیاهی از دسته گیاهان گلدار و از خانوادهٔ نعناعیان است.

خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخودوس

خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخودوس

 

اسانس روغنی اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس پرکاربردترین اسانس روغنی نامیده می شود! اما چرا؟

با مرور تاریخ استفاده از روغن اسطوخودوس، کاربردهای پزشکی و ترکیبات شیمیایی آن در می یابیم که روغن اسطوخودوس برای درمان مشکلات جسمی و روحی بسیار ارزشمند است.

خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخدوس

خواص و کاربردهای اسانس روغنی اسطوخدوس

کاربردهای روغن اسطوخدوس به چند گروه کلی قابل تقسیم است:

  • بهداشت پوست
  • مسکن درد
  • کمک به کاهش استرس و مشکلات وابسته

 

استفاده از روغن اسطوخدوس در بهداشت پوست

اسطوخدوس حاوی اسانس روغنی است که دارای خواص ضد عفونی کننده/ ضد باکتری (antiseptic/bactericidal)، ضد التهاب (anti-inflammatory) و التیام دهنده زخم (cicatrizant or wound-healing) است.

این خواص باعث می شود روغن اسطوخدوس برای درمان انواع جراحات و صدمات پوستی عالی عمل کند!

شاید به همین دلیل است که در درمان خانگی انواع جراحات پوستی، گاز گرفتگی ها(توسط حشرات یا حیوانات)، سوختگی ها و نیش حشرات و جانوران اولین گزینه مورد توجه است!

چنین کاربردهایی به خوبیبه صورت علمی تحقیق و عمدتا در فرانسه مستند سازی شده است.

روغن اسطوخدوس به عنوان ازبین برنده بو (deodorant) و ضد سبوره ای (antiseborrhoeic) ماده ارزشمندی برای بهداشت پوست است.

توجه: درماتیت سبوره ای یا (به انگلیسی: Seborrhoeic dermatitis) نوعی التهاب پوست است که اغلب مزمن و عودکننده است و بیشتر در پوست سر و صورت دیده می‌شود

به این دلیل است که روغن اسطوخدوس به طور گسترده ای در درمان آکنه، اگزما و مشکلات پوستی مشابه استفاده می شود.

همچنین روغن اسطوخدوس خواص جوان کنندگی پوست دارد و چون بوی خوشایندی دارد استفاده گسترده ای در سرتاسر اروپا به عنوان یکی از اجزای ثابت محصولات آرایشی داشته است.

از اسانس روغنی اسطوخودوس در محصولات بهداشتی نظیر ساخت صابون های گیاهی استفاده می شود.

در محصول آموزشی صفر تا صد صابونسازی تک ایده، روش ساخت چندیدن صابون با اسانس روغنی اسطوخودوس آموزش داده شده است! ازجمله:

 

 

 اسانس روغنی اسطوخدوس به عنوان مسکن درد

اسانس روغنی اسطوخودوس در  درمان موارد زیر استفاده گسترده ای دارد:

  • عامل ضد درد (analgesic)
  • ضد گرفتگی عضلات (muscle decontractant)
  • ضد انقباض و تشنج (antispasmodic)
  • برای مقابله با انواع شراسط شامل اسپاسم (spasm)
  • مقابله با دردهایی نظیره روماتیسم (rheumatism)
  • آرتروز (arthritis)
  • دردهای عضلانی (muscular aches)
  • گرفتگی عضلانی (cramp)
  • دندان درد (toothache)
  • گوش درد ( earache)
  • دردهای دوره ای (period pains)
  • سوء هاضمه ( indigestion)

 

اسانس روغنی اسطوخودوس برای مقابله با شرایط استرس زا

شاید چیزی که روغن اسطوخدوس را در مقایسه با دیگر روغن ها نظیره درخت چای و علف لیمو منحصر به فرد می کند اثر تنظیمی (regulating effect) بر روی سیستم عصبی باشد.

اسطوخودوس یک گیاه ضد اضطراب است.

این گیاه به راحتی می‌تواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند.

 

 

مترجم: حسن بسطامی

 

منابع:

Lavender oil, Nature’s Soothing Herb, Julia Lawless

در صورت تمایل می توانید کتاب اصلی که به عنوان منبع این پست استفاده شده را از لینک زیر دانلود نمایید:

دانلود کتاب خواص و کاربردهای روغن اسطوخودوس

حسن بسطامی

حسن علاقه مند به کسب و کارهای زودبازده، مشاغل خانگی و کسب و کارهای اینترنتی است. در این سایت ایده های جدید کسب و کار و همچنین تجربه یک دهه فعالیت خود در زمینه های مختلف کسب و کارهای اینترنتی را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *