فارم تولید میلورم تک ایده

پرسش و پاسخ های متداول در کسب و کار تولید میلورم

کسب و کار تولید میلورم از جمله مشاغل زودباده در ایران است که افراد زیادی با سرمایه کم تمایل دارند تا در آن فعالیت کنند.

با این وجود روزانه پرسش های زیادی درباره این کسب و کار مطرح می شود و چون امکان پاسخ گویی به سوالات تک تک افراد را نداریم در این پست قصد داریم پرسش های متداول را پاسخ دهیم. در صورتی که سوالی در رابطه درباره پرورش و تولید میلورم دارید میتوانید در پایین همین پست مطرح کنید تا حسن بسطامی (مولف کتاب آموزش جامع پرورش و تکثیر میلورم و فعال در این صنعت) به شما پاسخ دهند.

پرسش 1: آیا کسب و کار تولید میلورم خوبه؟

این پرسش از اساس اشتباه است! چرا؟ چون: تمامی کسب و کارها خوب هستند و بستگی داره چه کسی آن را اجرا می کند. برای مثال در شهر خود جستجو کنید متوجه خواهید شد تعداد زیادی از فعالین در یک صنعت از بازار فروش خود ناراضی هستند اما در همان شهر می توانید افرادی را پیدا کنید که بیشترین سود را از همان صنعت بدست می آورند! اگر مشکل از خود کسب و کار بود نباید بخشی از فعالین آن صنعت بسیار موفق باشند! اجازه دهید به پرسش اصلی باز گردیم!

پرسش بالا را باید این گونه مطرح کرد: آیا کسب و کار تولید میلورم برای من خوبه؟ مناسب من هست؟

به طور کلی تولید و پرورش میلورم مناسب این افراد است:

1- اگر پرورش دهنده پرندگان زینتی، مرغ و خروس های تزئیینی و گران قیمت هستید یا استخر پرورش ماهی دارید یا ماهی زینتی پرورش می دهید، اگر پرورش قورباغه یا عقرب دارید یا به طور کلی توانایی مصرف میلورم تولیدی در کسب و کار فعلی خود را دارید، تبریک میگویم پرورش میلورم میتواند برای شما سودآور باشد!

2- اگر تولید دان و خوراک انواع پرندگان زینتی را انجام میدهید بازم هم تبریک میگویم صنعت تولید حشرات خوراکی از جمله تولید میلورم مناسب شماست!

3- اگر مغازه دار هستنید و فروشنده پرندگان زینتی هستی باز هم پرورش و تکثیر میلورم مناسب شماست!

4- اگر کارت بازرگانی دارید یا توانایی صادرات به دیگر کشورها را دارید و میتوانید با تحت دیگر عناوین (برای مثال خوراک ماهی، خوارک حیوانات خانگی و …) میلورم خشک تولیدی را به فروش برسانید باز هم تبریک می گویم صنعت تولید میلورم مناسب شماست!

5- اگر هیچ یک از شرایط بالا را ندارید اما مهارت زیادی در بازاریابی و فروش اینترنتی دارید و مطمئن هستید از پس فروش میلورم تولیدی بر می آیید با احتیاط عرض میکنم این کسب و کار می تواند مناسب شما هم باشد!

اما چه کسانی نباید وارد شغل پرورش و تکثیر میلورم شوند؟

1- مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و دیگر سازمان های دولتی که از اقشار ضعیف جامعه هستند و معمولا خود توانایی فروش و بازاریابی محصول تولیدی را ندارند و دل در گرو خرید تضمینی راهبر خود دارند! با توجه به تجربه چند ساله و گزارش های متعددی که به دست آکادمی کسب و کار تک ایده رسیده است راهبران محترم در صورتی که قلبا هم بخواهند به قرارداد های خود متعهد باشند توانایی انجام آن را نخواهند داشت.

زمانی که مراکز دولتی (فنی و حرفه ای، کمیته امداد، بهزیستی، بسیج و …) اقدام به برگزاری کلاس های جمعی می کنند بسیار واضح است که به زودی بازار اشباع می شود و با افت قیمت میلورم، قیمت پیشنهادی راهبر برای تولید کننده مقرون به صرفه نخواهد بود و مدد جو مجبور به جمع کردن فارم خود خواهد شد!

به طور کلی اگر کسب و کار خود را وابسته به یک یا تعداد اندکی افراد کنید به زودی شکست خواهید خورد!

2- افرادی که به حشرات، نهاده های دامی و … آلرژی دارند: بدیهی است اگر تنگی نفس دارید، به بوی سبوس و حشرات خوراکی حساسیت دارید، اگر پوستی حساس دارید یا کلا احساس خوبی نسبت به حشرات ندارید ممکن است تولید میلورم و دیگر حشرات خوراکی مناسب شما نباشد.

پرسش 2: آیا مرغداری و دامداری ها میلورم تولیدی ما را میخرند؟

صنعت تولید حشرات در ایران نوظهور است و معمولا به شیوه سنتی انجام می شود و لذا هزینه تولید بالاست و قیمت محصول تولیدی برای مرغداری ها و دامداری ها مقرون به صرفه نیست!

در ایران میلورم تنها به عنوان مکمل پروتئینی برای پرندگان زینی، مرغ و خروس های زینتی گران قیمت، ماهی ها و .. مصرف می شود اما در دیگر کشورها میلورم حتی برای انسان ها فراوری و جهت تغذیه استفاده می شود. بنابراین بازار میلورم در ایران بسیار محدود است و تعداد تولید کننده خرد نیز بسیار زیاد است! افرادی در این کسب و کار موفق هستند که بتوانند بخشی از مجصول خود را مصرف و به فراورده ی دیگری تبدیل کنند و مازاد آن را به بازار عرضه کنند. در غیر این صورت باید در بازاریابی و فروش اینترنتی مهارت داشته باشند. طرح های خرید تضمینی در ایران عمدتا کلاهبرداری است و حتی در صورتی که فرد ارایه دهنده طرح خرید تضمینی میلورم به فرض بخواهد به تعهداتش عمل کند ممکن است قیمت خریدی را به شما اعلان نمایند که اصلا تولید میلورم برای شما مقرون به صرفه نباشد!

بنابراین به شدت توضیه می شود قبل از ورود به صنعت تولید میلورم حتما خوب جستجو کنید و اطلاعات صحیح را به دست آورید و با دانش و آگاهی و چشمان باز وارد این صنعت شوید و به هوش باشید گول تبلیغات فرینده بعضی از کلاهبرداران این صنعت را نخورید!

پرسش 3: یکی از اتاق های آپارتمان محل سکونتم خالیه، میتونم اونجا میلورم پرورش بدم؟

خیر! در صورتی که قصد دارید به عنوان کسب و کار از پرورش میلورم درآمد داشته باشید نباید در آپارتمان، اتاق چسبیده به محل سکونت، گلخانه و امثالهم اقدام به تولید و پرورش میلورم کنید!

فردی با بخش پشتیبانی آکادمی تک ایده تماس گرفته و اظهار داشتند قصد دارند بر روی پشت بام خانه خود داربست نصب کنند و واحد تولید میلورم راه اندازی نمایند! توجه داشته باشید سالن میلورم باید کاملا محصور و در برابر باد و طوفان و حشرات و حیوانات موذی مصون باشد و از همه مهمتر فاصله حداقل 200 متری از مناطق مسکونی داشته باشد.

اجازه دهید یکی از تجربیات گذشته هنرجویان آکادمی تک ایده را برای شما بازگو نمایم:

چند سال قبل یکی از هنرجویان ما یک واحد آپارتمانی را در تهران اجاره کردند و قصد داشتند واحد تولید میلورم راه اندازی کنند. با تصمیم ایشان محالفت کردیم اما وی از قبل محل را قولنامه کرده بودند! از همان روز اولی که سبدهای تولید میلورم را به محل انتقال داده بودند با مخالفت همسایه ها مواجه شده بودند و پس از مدتی چون همسایه ها با مالک تماس گرفته بودند و اظهار نارضایتی کرده بوند، مالک عذر ایشان را خواست و مجبور شدند در اولین فرصت واحد را تحویل دهند چرا که در قولنامه ذکر شده بود محل مورد اجاره جهت سکونت می باشد!

به همین راحتی هنرجوی ما ضرر و زیان زیادی را از این بابت متحمل شدند! بنابراین، سعی کنید در صورتی که قصد دارید واحد تولید میلورم راه اندازی کنید محل مناسب این کار را در نظر بگیرید تا بعدا دچار مشکلات نشوید.

به طور کلی اگه در حد یک سبد و جهت مصرف چند پرنده در خانه خود اقدام به نگهداری میلورم میکنید جای نگرانی نیست اما جهت تولید انبوه توصیه میشود در محل سکونت خود این کار را انجام ندهید.

راه اندازی فارم میلورم در مغازه، گلخانه، یک واحد آپارتمانی و مکان هایی که افراد کنجکاو و مزاحم وجود دارند کار درستی نیست و بهتره انجام ندهید!

پرسش 4: محلول میلورم جهت تامین منبع رطوبتی خوبه؟

اخیرا افراد کلاهبردار با حل کردن قرص جوشان ویتامین سی و مولتی ویتامین در آب، محلول تولیدی را با قیمت لیتری 1 میلیون تومان به خلق الله و افراد نا آگاه می فروشند!

محلول میلورم

توجه داشته باشید تنها ویتامین های گروه B که در سبوس و غلات وجود دارد جهت رشد و نمو میلورم ضروری است و اکثر ویتامین ها در رشد میلورم تاثیری ندارند علاوه بر این ویتامین سی و بسیاری از دیگر ویتامین هادر برابر هوا و آب واکنش شیمیایی می دهند و تاثیر خود را از دست می دهند!

نکته دیگر این که ویتامین ها به دو گروه محلول در چربی و محلول در آب تقسیم می شوند و به منظور آن که مواد محلول در چربی و آب در کنار هم به صورت مایع وجود داشته باشند نیاز به امولسیون ساز است که در صورت استفاده برای میلورم مضر می باشد.

نکته دیگر آن که چگونه می توان محلولی را تهیه کرد که ترکیبات سازنده آن مشخص نیست!

چرا باید تولید کننده میلورم تامین رطوبتی خود را منوط به استفاده از محلولی کند که نه شرکت سازنده مشخصی دارد و نه جایی ثبت شده است، نه آنالیز آزمایشگاهی مشخصی دارد، نه فروشنده معتبری دارد!

پرسش 5: برای شروع، لارو (کرم) بخرم یا مولد (سوسک)؟

برای اهداف غیر تجاری (آزمون و خطا و کسب تجربه در مقیاس کوچک) می توانید لارو یا مولد تهیه کنید اما برای تولید در مقیاس انبوه خرید مولد توجیه اقتصادی ندارد و توصیه می شود لارو با کیفیت تهیه کنید.

توجه داشته باشید به هیچ عنوان شفیره یا تخم میلورم تهیه نکنید!

پرسش 6: با چقدر سرمایه اولیه میتونم فارم میلورم راه بندازم؟

انواع فارم میلورم به طور کلی در سه دسته جای میگیرند:

1- فارم میلورم سنتی: در این نوع فارم بسیاری از هزینه ها حذف می شوند و با کمترین هزینه فارم راه اندازی می شود. به طور مثال میتوانید در یک فضا به مساحت 12 متر مربع فارم میلورم کوچکی را راه اندازی کنید. در حال حاضر (نیمه دوم سال 1402)، فارم با این مقیاس بسته به این که وسایل سرمایشی و گرمایشی را موجود دارید یا خیر بین 30 الی 60 میلیون تومان هزینه دارد.

2- فارم میلورم نیمه صنعتی: در فارم نیمه صنعتی بعضی از تجهیزات پیشرفته تر جهت کاهش نیروی انسانی و تسریع در امور تهیه می شود اما همچنان نیاز به نیروی انسانی زیادی است و بسیاری از امور توسط نیروی کار مدیریت می شود. هزینه راه اندازی فارم نیمه صنعتی بسته به تجهیزات و سیستم تاسیساتی متغییر است و معمولا بالای 2 میلیارد تومان سرمایه اولیه نیاز دارد.

3- فارم میلورم صنعتی: در این نوع فارم سیستم تاسیساتی مناسب پرورش میلورم، تجهیزات پیشرفته و تمامی ملزومات این صنعت تهیه و بسیاری از امور توسط ربات و دستگاه های پیشرفته انجام میپزیرد و وابستگی فارم میلورم به نیروی انسانی به حداقل میرسد. هزینه راه اندازی این نوع فارم هم بسته به تجهیزات و سیستم تاسیساتی متغییر است اما معمولا 30 الی 40 میلیارد تومن سرمایه اولیه نیاز دارد.

به طور کلی جهت ورود به صنعت پرورش میلورم افراد باید از فارم کوچک کار خود را آغاز کنند و پس از کسب تجربه در زمینه پرورش و تکثیر میلورم و آشنایی با بازار هدف اقدام به توسعه کسب و کار خود کنند.

پرسش 7: کل مدت زمان چرخه زندگی میلورم چقدره؟

چرخه زندگی میلورم به عوامل محیطی بستگی داره و کل مدت زمان این چرخه از 3 ماه تا 8 ماه میتونه متغییر باشه!

پرسش 8: سوسک اصلاح نژاد شده برای پرورش خوبه؟

متاسفانه بعضی افراد شارلاتان در صنعت میلورم جهت جذب مشتری بیشتر اقدام به تبلیغات غیر واقعی می کنند! یکی از این موارد تبلیغات فروش مولد اصلاح نژاد شده است!

افراد کلاهبردار با جداسازی سوسک های ریز و درشت از هم مدعی اصلاح نژاد میلورم هستند!

نکته دیگر آن که این افراد مدعی اصلاح نژاد بعضا توانایی اخذ مدرک دیپلم خود را هم نداشته اند و اکنون در زمینه ژنتیک و اصلاح نژاد فعال هستند!

پرسش 9: بازار میلورم چطوره؟

این پرسش به صورت روزانه توسط افرادی که با مدیر آکادمی تک ایده جهت مشاوره راه اندازی فارم میلورم تماس می گیرند مطرح می شود.

صنعت تولید میلورم در ایران به خاطر فقدان تشکیلات صنفی و نبود آیین نامه های شغلی دچار نوسانات زیادی در بازار است. افراد بی نام و نشان و فاقد تخصص، با تبلیغات واهی نفرات زیادی را وارد این صنعت می کنند و پس از مدتی قربانیان این افراد مجبور به جمع کردن فارم خود هستند و وسایل و تجهیزات را با ضرر و زیاد زیاد به همان افراد کلاهبردار می فروشند و از صنعت میلورم خارج می شوند و این سیکل نوسانی همچنان ادامه دارد!

جالب آنکه چندین گروه کلاهبردار در ایران هماهنگ با یکدیگر در یک مقطع زمانی نزدیک به هم با درج قیمت های بسیار پایین در دیوار و شیپور سعی در خراب نشان دادن بازار میلورم دارند تا بدین وسیله به قربانیان خود نشان دهند که قیمت روز میلورم پاییین هستش تا این گونه افراد تولیدات خود را با قیمت ناچیز به این افراد بفروشند یا مجبور به جمع کردن فارم خود شوند تا جا برای قربانیان بعدی باز شود!

در واقع کلاهبرداران در تبلیغات خود تاکید زیادی بر خرید تضمینی تولیدات کارآموزان خود به قیمت روز دارند و پس از آنکه سود کلانی را در ابتدای راه از قربانی خود کسب کرده اند در زمان اجرای تعهدات ساده ترین راه را در پیش می گیرند و با کمک دیگر شرکای کلاهبردار سعی در دستکاری قیمت ها در بازار دارند و با این شیوه سبب ضرر و زیان زیادی به افراد تازه وارد به این صنعت می شوند.

بنابراین با توجه به نوسانات زیاد در این بازار سعی کنید توصیه های ارایه شده در ابتدای این مقاله را با دقت مطالعه کنید و در صورتی که کسب و کار تولید میلورم واقعا مناسب شما هست وارد این صنعت شوید!

پرسش 10: چگونه می توان به فروشنده میلورم اعتماد کرد؟

در قدم اول بررسی کنید آیا فروشنده میلورم وبسایت یا پلتفرم قابل اعتمادی برای ارایه خدمات خود دارد یا خیر! واضح است اگر فردی برای کسب و  کار خود ارزش قایل باشد اقدام به راه اندازی وبسایت و اخذ نماد اعتماد می کند و حتی کد مالیاتی خود را دریافت می کند تا یک کسب و کار کاملا قانونی را ارایه دهند!

توجه داشته باشید زمانی که وجهی را  بابت خرید هر کالایی واریز می کنید حتما باید به شماره کارت فروشنده باشد چرا که اگر فروشنده به تعهدات خود عمل نکند و بخواهید در اقدام قضایی انجام دهید در صورتی که وجه پرداختی شما به حسابی غیر از حساب فروشنده (خوانده پرونده) باشد دچار دردسر بزرگی خواهید شد و عملا به نتیجه نخواهید رسید!

همچنین شماره تماسی که فروشنده برای کسب و کار خود استفاده می کند باید به نام خود شخص باشد!

بنابراین پیش از خرید هر گونه محصولی از طریق اینترنت دقت لازم را داشته باشید که از مراکز معتبر خرید خود را انجام دهید!

توجه داشته باشید بعضی فروشندگان میلورم قیمت میلورم  را پایین تر اعلان می کنند اما زمانی که مشتری سفارش خود را تحویل می گیرند علاوه بر هزینه ارسال، مجبور به پرداخت هزینه داخل شهری نیز می باشد!

بنابراین قبل از خرید میلورم مطمئن شوید فروشنده معتبر باشد و علاوه بر کیفیت بالای میلورم ارایه شده هزینه های اضافی بر شما تحمیل نکند!

پرسش 11: آیا می توان لارو میلورم تولید شده را برای مصرف انسانی و به ویژه بدنسازی استفاده کرد؟

لارو میلورم محتوی پروتیینی بالایی دارد و مجوزهای لازم جهت مصارف انسانی در اتحادیه اروپا صادر شده است اما در ایران به علت نبود شیوه نامه ها و مجوزهای لازم جهت مصارف انسانی تاکنون هیچ اقدامی در این رابطه انجام نشده است! در نتیجه حتی اگر محصولی تولید شود به علت فقدان مجوز با موفقیت تجاری همراه نخواهد شد.

از سوی دیگر مصرف لارو میلورم جهت مصارف انسانی شرایط پرورشی و فراوری خاصی را می طلبد که در ایران به سختی می توان شرایط مربوطه را فراهم آورد.

در نتیجه احتمالا حداقل تا یکی دو دهه دیگر در ایران شرایط برای تولید محصولات فراوری شده میلورم جهت مصارف انسانی مهیا نیست و ریسک سرمایه گذاری بالایی دارد!

پرسش 12: تاثیر آموزش های گروهی و ورود افراد زیاد به صنعت میلورم بر بازار فروش چیست؟

متاسفانه بعضی  از افراد بی سواد (و بعضا کلاهبردار) در صنعت میلورم اقدام به آموزش های گروهی و جذب افراد در صنعت تولید میلورم می نمایند و در برابر اعتراض دلسوزان این صنعت چنین عنوان می کنند که زمانی که تولید کننده میلورم زیاد باشد، قیمت ها تعدیل می شود و می توان فراوری های بیشتری با قیمت مناسب انجام داد و برای کل این صنعت مفید است، در ادامه پاسخ این افراد شیاد و بی سواد ارایه شده است!

اولا، با افزایش تولید کننده خرد و با توجه به عدم توانایی فروش محصول در افراد تازه کار، نه تنها این افراد سودی نمی برند بلکه سبب می شود قیمت میلورم افت شدیدی داشته باشد و تولید آن مقرون به صرفه نباشد! از سوی دیگر طرح های خرید تضمینی در صنعت میلورم یک نوع شیادی و کلاهبرداری است که هیچگاه عملی نشده است چرا که افرادی که خرید تضمینی را متعهد می شود اساسا به علت تعهدات به افراد خیلی زیاد، توانایی اجرای تعهدات و خرید تضمینی را ندارند! شاهد این ادعا آگهی هایی است که این افراد در دیوار و شیپور منتشر می کنند و قیمت های نازلی که در آگهی های فروش خود برای میلورم تعیین می کنند! دلیل درج آگهی های فروش میلورم با قیمت بسیار پایین آن است که افرادی که تعهد خرید تضمینی داده اند به کارآموزان خود نشان دهند بازار میلورم در رکود است و به نوعی بتوانند از عمل به تعهدات خود سر باز زنند!

استدلالی که این نوع کلاهبرداران ارایه می دهند یک مغالطه خنده دار است چرا که زمانی باید از کاهش قیمت ها خوشنود باشیم که این کاهش قیمت ها به علت استفاده از تجهیزات صنعتی، اتوماسیون و کلا تولید صنعتی این محصول ایجاد شده باشد و نه صرفا با افزایش تولید کنندگان خرد در این بازار! تعدیل قیمتی که به ورشکستگی و جمع کردن فارم تولید کننده منجر شود چه سودی می تواند به این بازار برساند؟ و  قطعا در طولانی مدت به ضرر مصرف کنندگان میلورم هم خواهد بود چرا که به علت مقرون به صرفه نبودن و عدم سودآوری، تولید کنندگان مجبور به جمع کردن فارم خود خواهد شد و با کاهش عرضه، قیمت ها مجدد افزایش می یابد و مصرف کنندگان لارو میلورم نیز متضرر خواهند شد!

ثانیا، با ارایه آموزش های بی کیفیت و عدم آشنایی بسیاری از مربیان آموزش دهنده میلورم، افرادی که از طریق این آموزش ها وارد صنعت تولید میلورم می شوند اساسا به مرحله فروش محصول نمی رسند و تونایی تولید لارو میلورم با کیفیت را ندارند!

پیشنهاد می شود مقالات زیر را در رابطه با صنعت میلورم مطالعه بفرمایید:

خرید تضمینی میلورم

صنعت تولید میلورم و روش های کلاهبرداری در آن

ثالثا، بر اساس تجربیاتی که در انواع کسب و کارهای خانگی و کوچک در گذشته در ایران وجود دارد، قطعا ورود تعداد زیاد افراد در یک بازه زمانی کوتاه می تواند تیشه به ریشه آن صنعت بزند! مصداق این ادعا، کسب و کارهای تولید ورمی کمپوست، تولید قارچ، پرورش بلدرچین، پرورش زالو، پرورش حلزون، پرورش زعفران در خانه، پرورش مرغ بومی است که هر کدام در مقاطعی به علت ورود تعداد بسیاری از افراد از طریق مراکز فنی و حرفه ای، کمیته امداد، بهزیستی، بسیج و …. به بن بست رسیده اند و با شکست پروژه های کارآفرینی در آن ها و خارج شدن تولید کنندگان مجدد بازار عرضه و تقاضا در این صنایع متعادل شده اند!

متاسفانه با ظهور هر کسب و کار نوپا در ایران، برخی افراد سودجو به مراکز دولتی مراجعه و خود را به عنوان راهبر شغلی معرفی می کنند و در بازه زمانی کوتاه تعداد زیادی افراد جویای کار که عمدتا از اقشار ضعیف جامعه هستند را وارد بخش تولید می کنند، حال آنکه این مددجویان خود توانایی بازاریابی و فروش محصولات را ندارند و طبیعتا راهبران نیز بعد از مدتی قادر به فروش تولیدات کارآموزان خود را نخواهند داشت. این گونه است که در بازه کوتاهی هزاران شغل خانگی ایجاد می شود و چشم بر هم زدنی همگی آن ها نابود می شوند! چرا که اساس و زیر ساخت کسب و کار مناسب نبوده است و بدون تحقیق و بازارسنجی این مشاغل ایجاد شده اند!

توصیه اکید مدیر آکادمی تک ایده به افراد جویای کار آن است که چشم و گوش بسته وارد هیچ کسب و کاری نشوید! اول بازار فروش محصول مورد نظر را با دقت بررسی کنید، طرح توجیهی آن کسب و کار را خود بنویسید، تمامی هزینه ها و سرمایه اولیه، نرخ تورم و افزایش هزینه های سربار در کسب و کار را در نظر بگیرد، در سال آینده مالیات های آشکار و پنهان فراوانی کسب  و کارها تحمیل خواهد شود و شما باید همه آن ها را مد نظر قرار دهید! گول تبلیغات فریبنده شیادان و کلاهبرداران را نخورید! کسی که مدعی است 5 میلیون تومان سرمایه بگذارید و آخر ماه 30 میلیون تومان برداشت کنید اگر توانایی این جادو را داشت خود آن را انجام می داد!

پرسش 13: پرورش میلورم بهتره یا سوپر ورم؟

در ایران میلورم زرد (Yellow mealworm) که با نام علمی Tenebrio molitor شناخته می شود در بین مردم شناخته شده تر هستش و بازار بسیار بزرگ تری نسبت به سوپرورم (Zophobas morio) دارد.

سوپرورم به علت اندازه بزرگ تر ( 5.5 الی 6 سانتی متر) و اسکلت خارجی ضخیم تر بیشتر  برای مصرف پرندگان و خزندگان بزرگ جثه کاربرد دارد. میلورم زرد به علت اندازه کوچکتر (2.3 الی 3 سانتی متر) برای انواع جانداران قابل استفاده است. از لحاظ میزان پروتیین، سوپرورم پروتیین کمتری نسبت به لارو میلورم زرد دارد اما محتوی کلسیم سوپرورم بالاتر از میلورم زرد است.

بیشتر بخوانید: آموزش پرورش سوپر میلورم (Superworms)

پرسش 14: آیا پرورش کرم میلورم بهتره یا خرخاکی؟

خرخاکی یکی از سخت پوستان است که محتوی کلسیم بالایی دارد و به تازگی در ایران پرورش آن مطرح شده است. به خاطر ناشناخته بودن، بازار خاصی در ایران ندارد و باید فرهنگ سازی و بازار سازی شود. از لحاظ بازار فروش، میلورم شناخته شده می باشد و جای خود را در بازار ایران پیدا کرده است و مصرف کنندگان به خوبی با آن آشنا شده اند اما پرورش خرخاکی نیاز به چندین سال تبلیغ و فرهنگ سازی داره تا مصرف کنندگان با آن آشنا شوند و بتوان به عنوان یک کسب و کار قوی روی آن حساب باز کرد!

بیشتر بخوانید: ایده پرورش و راه اندازی فارم خرخاکی

9 دیدگاه دربارهٔ «پرسش و پاسخ های متداول در کسب و کار تولید میلورم»

  1. سلام
    وقت بخیر
    من مجتمع کوچک سه هکتاری دارم
    شامل:
    ۱_ پرورش ماهی قزل آلا
    ۲_ مرغ محلی تخم گذار
    ۳_ غاز و اردک و بوقلمون
    قیمت تمام شده هر کیلو میلورم برای من در تاریخ شهریور ۱۴۰۲ چقدر میشه، بدون محاسبه هزینه کارگر، مکان، گرمایش و سرمایش
    با محاسبه خرید لارو، سبوس گندم، صیفی جات تر و…
    البته ما اینجا ضایعات کشاورزی و میوه جات هم داریم.
    ممنون از شما

    1. درود بر شما
      هزینه تولید هر کیلو لارو زنده میلورم در شهریور ماه 1402 بستگی به عوامل گوناگون دارد اما به طور میانگین بین 45 الی 60 هزار تومان متغییر می باشد

      1. ممنون از شما
        با این حساب در مورد طیور، میلورم به عنوان تغذیه مکمل هزینه ای حدود دو برابر جیره غذایی خودش برمیداره‌‌ و در مورد ماهی قزل آلا هزینه ای برابر هزینه خوراک ماهی در بر داره.
        ولی اطلاعاتی که کم و بیش به دست آوردم راندمان بالاتری میده هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی. در این باره اگر موردی صلاح میدونین ممنون میشم بفرمایین.
        با تشکر

        1. درود بر شما
          از میلورم به عنوان مکمل پروتیینی جهت تقویت سیستم ایمنی طیور و پرندگان و آبزیان استفاده می شود. به علت عدم تولید صنعتی میلورم در ایران، هزینه های تولید و قیمت تمام شده تولید محصول بالاست. در حال حاضر میلورم در ایران به عنوان مکمل پروتیینی برای پرندگان زینتی و بعضا ماهی ها استفاده می شود و قابل رقابت با سویا نیست!

  2. من مزرعه پرورش ماهی قزل آلا دارم. میخوام بدونم به صورت کلی پرورش میلورم برای من به عنوان خوراک یا مکمل ماهی به صرفه هست یا خیر. توجیه اقتصادی یا کارکردی دارد؟

    1. درود
      برای پرورش میلورم میشه استفاده کرد (البته نه به صورت کامل در حد 20 الی 30 درصد وزن بستر قابل استفاده است) با این وجود بخاطر ریسک بالای آلودگی های گوناگون که ممکنه در سبوس برنج وجود داشته باشد و سبب تلفات در میلورم ها شود استفاده از سبوس برنج را اصلا توصیه نمی کنیم. بهتره از سبوس گندم استفاده کنید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − شش =