ایده فراوری آب پنیر

ایده فراوری آب پنیر

همه ما با شیر گاو، گوسفند و مواد لبنی مانند خامه، کره، ماست و پنیر آشنایی داریم! اما با آب پنیر کمتر مانوسیم!

آقای دباغ مقدم نایب ریس کمیته تخصصی بهداشت و ایمنی مواد غذایی سازمان دانپزشکی کشور در مورد این ماده لبنی بیشتر توضیح می دهند:

آب پنیر در اصل سرم شیر هستش

ایده فراوری آب پنیر

ایده فراوری آب پنیر

تا 20 سال قبل آب پنیر در کارخانجات لنی دور ریخته میشد و یکی از عوارض محیط زیستی محسوب میشد.

استفاده از آب پنیر مختلف است به عنوان مثال به عنوان مکمل ورزشی برای ورزشکاران به عنوان یک منبع پروتیین عالی استفاده می شود.

از جمله مصارف بسیار عمده پودر تهیه شده کاربرد آن درتهیه شیر خشک نوزاد است .

در کنار این صنعت استفاده از آب پنیر در صنایعی همچون پفک سازی، نوشابه سازی مرسوم و رایج است .

بیشتر بخوانید: کسب و کار پر سود لبنیات و ماست بندی سنتی

بررسی آمارهای منتشر شده گمرک در 3 سال اخیر نشان می دهد در سال 97 بیش از 2700 تن آب پنیر با ارزش تقریبی 10.5 میلیون دلار وارد کشور شده است.

آلمان، استرالیا، عمارات، اتریش، ترکیه، فرانسه، دانمارک و هلند از کشورهایی هستند که به ایران آب پنیر صادر کرده اند.

صادقی مدیر کل دفتر صنایع غذایی و دارویی و بهداشت وزارت سمت در مورد واردات اخیر آب پنیر می گوید:

آب پنیری که وارد شده صرفا با مجوز سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی و جمعا 2 هزار تن در سال 97 بوده است.

در حالی که 20 هزار تن از این محصول با ارزش صادراتی 20 میلیون دلار در انبارهای کارخانجات لبنی در حال فاشد شدن است مشخص نیست متولیان با چه منطقی اقدام به واردات 2700 تن آب پنیر کرده اند.

بیشتر بخوانید: مجتمع کشت و صنعت مجید آباد

ایده فراوری آب پنیر

به هر روی آب پنیر یک ماده بسیار با ارزش است که با فراوری آن می توان ارزش افزوده بالای از این ضایعات صنایع لبنی ایجاد کرد.

به عبارتی آب پنیر بخش آبکی جدا شده از شیری است که بر اثر اضافه کردن اسید ، حرارت دادن یا انعقاد مایه پنیری حاصل می شود .

این ماده غیر شفاف و رنگ آن زرد مایل به سبز است و دارای pH برابر 6/3 -5/9 می باشد .

کل ماده جامد آن معمولاً بین 0/6 تا 6/5 و BOD آن بیشتر از 32000 می باشد .

از آنجایی که آب پنیر دارای BOD بالایی است و جاری سازی آن بر روی زمینهای زراعی و آهکی امکان پذیر نمی باشد .

از طرفی  آب پنیر منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین ها، کربوهیدرات و انواع متعددی املاح است .

لذا تکنولوژی و فراوری بازیافت آن امری ضروری است .

بیشتر بخوانید: فراوری ضایعات شلتوک فرصت عالی کسب و کار

بیشترین نحوه استفاده از آب پنیر، خشک کردن آن به صورت پودر آب پنیر می باشد به عبارتی پودر آب پنیر مهمترین شکل محصولی است که از آب پنیر استحصال می شود .

در صنعت ، آب پنیر را طی فرایندهایی تغلیظ می کنند و در نهایت پودر آب پنیر بدست می آورند .

برای آشنایی با فراوری آب پنیر می توانید از مقالات فارسی موجود در اینترنت استفده کنید.

بیشتر بخوانید: ایده کسب و کار جدید با تولید نئوپان از ضایعات نخل

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

منبع:

سیویلیکا

باشگاه خبرنگاران جوان

 

مشاهده ویدیوی ایده فراوری آب پنیر

 

حسن بسطامی

حسن علاقه مند به کسب و کارهای زودبازده، مشاغل خانگی و کسب و کارهای اینترنتی است. در این سایت ایده های جدید کسب و کار و همچنین تجربه یک دهه فعالیت خود در زمینه های مختلف کسب و کارهای اینترنتی را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *