ایده فراوری آب پنیر

ایده فراوری آب پنیر

ایده فراوری آب پنیر موضوع پست امروز است.

همه ما با شیر گاو، گوسفند و مواد لبنی مانند خامه، کره، ماست و پنیر آشنایی داریم! اما با آب پنیر کمتر مانوسیم!

آقای دباغ مقدم نایب ریس کمیته تخصصی بهداشت و ایمنی مواد غذایی سازمان دانپزشکی کشور در مورد این ماده لبنی بیشتر توضیح می دهند:

آب پنیر در اصل سرم شیر هستش

ایده فراوری آب پنیر
ایده فراوری آب پنیر

تا 20 سال قبل آب پنیر در کارخانجات لنی دور ریخته میشد و یکی از عوارض محیط زیستی محسوب میشد.

استفاده از آب پنیر مختلف است به عنوان مثال به عنوان مکمل ورزشی برای ورزشکاران به عنوان یک منبع پروتیین عالی استفاده می شود.

از جمله مصارف بسیار عمده پودر تهیه شده کاربرد آن درتهیه شیر خشک نوزاد است .

در کنار این صنعت استفاده از آب پنیر در صنایعی همچون پفک سازی، نوشابه سازی مرسوم و رایج است .

بررسی آمارهای منتشر شده گمرک در 3 سال اخیر نشان می دهد در سال 97 بیش از 2700 تن آب پنیر با ارزش تقریبی 10.5 میلیون دلار وارد کشور شده است.

آلمان، استرالیا، عمارات، اتریش، ترکیه، فرانسه، دانمارک و هلند از کشورهایی هستند که به ایران آب پنیر صادر کرده اند.

صادقی مدیر کل دفتر صنایع غذایی و دارویی و بهداشت وزارت سمت در مورد واردات اخیر آب پنیر می گوید:

آب پنیری که وارد شده صرفا با مجوز سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی و جمعا 2 هزار تن در سال 97 بوده است.

در حالی که 20 هزار تن از این محصول با ارزش صادراتی 20 میلیون دلار در انبارهای کارخانجات لبنی در حال فاشد شدن است مشخص نیست متولیان با چه منطقی اقدام به واردات 2700 تن آب پنیر کرده اند.

بیشتر بخوانید:

کسب و کار پر سود لبنیات و ماست بندی سنتی

ایده فراوری آب پنیر

به هر روی آب پنیر یک ماده بسیار با ارزش است که با فراوری آن می توان ارزش افزوده بالای از این ضایعات صنایع لبنی ایجاد کرد.

به عبارتی آب پنیر بخش آبکی جدا شده از شیری است که بر اثر اضافه کردن اسید ، حرارت دادن یا انعقاد مایه پنیری حاصل می شود .

این ماده غیر شفاف و رنگ آن زرد مایل به سبز است و دارای pH برابر 6/3 -5/9 می باشد .

کل ماده جامد آن معمولاً بین 0/6 تا 6/5 و BOD آن بیشتر از 32000 می باشد .

از آنجایی که آب پنیر دارای BOD بالایی است و جاری سازی آن بر روی زمینهای زراعی و آهکی امکان پذیر نمی باشد .

از طرفی  آب پنیر منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین ها، کربوهیدرات و انواع متعددی املاح است .

لذا تکنولوژی و فراوری بازیافت آن امری ضروری است .

بیشترین نحوه استفاده از آب پنیر، خشک کردن آن به صورت پودر آب پنیر می باشد به عبارتی پودر آب پنیر مهمترین شکل محصولی است که از آب پنیر استحصال می شود .

در صنعت ، آب پنیر را طی فرایندهایی تغلیظ می کنند و در نهایت پودر آب پنیر بدست می آورند .

برای آشنایی با فراوری آب پنیر می توانید از مقالات فارسی موجود در اینترنت استفده کنید.

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

منبع:

سیویلیکا

باشگاه خبرنگاران جوان

 

مشاهده ویدیوی ایده فراوری آب پنیر

معرفی کتاب درباره آب پنیر

عنوان و نام پديدآور: آب پنیر: «شیمی، فرآیندها، کاربردها»/ تالیف لیلا ناطقی، عبدالرضا آقاجانی

مشخصات نشر: تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین – پیشوا‏‫، ۱۳۹۸

عنوان و نام پديدآور: آب پنیر و محصولات آب پنیری / [ یی. ان. د ویت] ؛ ترجمه محمد سربازی ، شهلا نصیرپور

مشخصات نشر: تهران : آبنگاه، ۱۳۹۲

 

عنوان و نام پديدآور: آب پنیر و مصارف آن/ توسط مجید حکمتی، حسن لامع؛ [برای] وزارت بهداری٬ انستیتو خواروبار و تغذیه ایران

مشخصات نشر: انستیتو خواربار و تغذیه ایران٬ اداره آموزش تغدیه‏‫‏‏،

 

عنوان و نام پديدآور: اثرات مفید پروتئین‌های سویا و WHEY بر سلامت/ترجمه و گرد آوری مریم ارشاد٬ محمد‌حسن افتخاری

مشخصات نشر: تهران: مریم ارشاد‌لنگرودی، ۱۳۸۸

کتاب اصول تولید پنیر و فراورده های آب پنیری ، حسن رشیدی

عنوان و نام پديدآور: اصول تولید پنیر و فراورده‌های آب پنیری / مولف حسن رشیدی ویراستار امیررضا رحیمی

مشخصات نشر: مشهد : پژوهش توس، ۱۳۸۵

 

عنوان و نام پديدآور: پروتیئن وی، قند خون و اشتها/ هادی صادقی

مشخصات نشر: همدان: روز اندیش‏‫، ۱۳۹۸

 

عنوان و نام پديدآور: تولید و کاربرد آب پنیر در صنایع غذایی/تالیف علی مرتضوی …

مشخصات نشر: تبریز: پریور، ۱۳۸۶

عنوان و نام پديدآور: کاربرد پودر آب پنیر در شکلات/مولفان محمد احمدی، مهدخت ارزان

مشخصات نشر: تهران: سنجش و دانش، ‏‫۱۴۰۰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 19 =