روغن جوانه گندم

روغن جوانه گندم ، روغن جوانه گندم چیست؟ ، تاثیر شگفت انگیز خواص روغن جوانه گندم برای پوست و مو،از فواید روغن جوانه گندم برای پوست چه می دانید؟، خواص روغن جوانه گندم برای صورت

خاستگاه روغن گندم

گندم (Wheat) یکی از قدیمی ترین گیاهان اهلی شده توسط بشر است. این گیاه تنها به صورت اهلی شناخته می شود و احتمالا خاستگاه آن شمال ایران بوده است. گونه های مختلف گندم دومین محصول پرمصرف جهان بعد از ذرت (Maize) و قبل از برنج (Rice) هستند. گندم در تمام قاره ها کشت می شود. این گیاه آب و هوای معتدل را ترجیح می دهد و در مناطق نیمه گرمسیری نیز به میزان کمتری کشت می شود، اما در مناطق گرمسیری کشت نمی شود. دو نوع گندم وجود دارد: گندم بهاره و گندم زمستانه. نوع دوم تحمل دمای پایین تا 22- درجه سانتیگراد را دارد. در اروپای مرکزی، معمولا گندم زمستانه کشت می شود.

گندم (Wheat) گیاهی علفی است که ۶۰ تا ۱۲۰ سانتی متر (۲۴ تا ۴۷ اینچ) ارتفاع دارد و برگ های آن رگه‌دار و موازی، به طول تقریبی ۳۰ سانتی متر (۱۲ اینچ) و نوک تیز هستند.  جنین گندم حاوی ۷ تا ۱۲ درصد روغن چرب است. گندم مرغوب از دانه های کاملا رسیده، خشک، روشن و هم اندازه تشکیل شده است. علاوه بر ۲ درصد چربی، دانه های گندم حاوی حدود ۷۰ درصد کربوهیدرات (نشاسته، قند) و حدود ۱۲ درصد پروتئین هستند.

گندم در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، نیازهای بیشتری به آب و هوا، خاک و آب دارد. این گیاه به خاک سنگین و غنی (لوم یا خاک سیاه) با ظرفیت زراعی بالا نیاز دارد. گندم زمستانه در اواخر پاییز کاشته و در ماه جولای برداشت می‌شود. از طرف دیگر، گندم بهاره در اوایل بهار کاشته می‌شود و برداشت آن در ماه آگوست انجام می‌شود. اصلاح نژاد، ارقام پربار و با کیفیتی را به وجود آورده است، به طوری که امروزه می‌توان گندم را در تقریباً تمام آب و هواها کشت کرد.

استخراج روغن جوانه گندم

روغن جوانه گندم محصول جانبی تولید آرد گندم است. استخراج روغن زمانی سودآور شد که روش هایی برای جدا کردن جنین گندم (embryo)، که سرشار از چربی است، با استفاده از وسایل مکانیکی ابداع شد. روش های آسیابانی مدرن به گونه ای طراحی شده اند که نه تنها آرد و سبوس، بلکه جنین گندم نیز به عنوان یک بخش جداگانه جمع آوری می شوند. جنین گندم تحت فشار پرس های هیدرولیک قرار می گیرد تا روغن آن استخراج شود، یا اینکه با استفاده از حلال ها روغن گیری انجام می پذیرد. روغن ممکن است بعداً تصفیه شود. روش دیگر استخراج بدون حلال با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی است که در این صورت نیازی به تصفیه بعدی روغن نیست.

ویژگی های روغن جوانه گندم

رنگ (Colour):

  • روغن جوانه گندم خام به رنگ زرد طلایی تا قهوه ای است.
  • روغن تصفیه شده به رنگ زرد است.

بو (Odour):

  • شبیه غلات، گیاهان خشک، کمی فلفلی.

طعم (Flavour):

  • طعم مشخص گندم.

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب

مشخصات فیزیکی روغن جوانه گندم

ماندگاری روغن جوانه گندم

کاربردهای روغن جوانه گندم

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید