روغن گردو

خاستگاه گردو

درخت گردو (walnut tree) اصالتا متعلق به ایران است (originates in Persia)، جایی که رومیان آن را به آسیای صغیر و مرکز، غرب و جنوب اروپا (Asia and to Central, Western and Southern Europe) وارد کردند. امروزه، اگر شرایط آب و هوایی اجازه دهد، به عنوان درخت کنار خیابان (avenue tree) کاشته می شود، در پارک ها رشد می کند (grows in parks) یا درختی تنها در نزدیکی مزارع و باغ هاست (solitary tree near farms and in gardens). در مناطق آفتابی و گرم، جنگل های آبرفتی، دره های رودخانه ای و خاک عمیق، غنی و لومی (sunny, warm areas, alluvial forests, river valleys and deep, rich, loamy soil) به بهترین شکل رشد می کند. حتی اگر شرایط آب و هوایی مطلوب باشد، حدود 15 سال طول می کشد تا یک درخت به طور فراوان میوه دهد (bears fruit abundantly)، و 50 سال طول می کشد تا به اوج باردهی خود برسد (peak of productivity).

درختان گردو (Walnut trees) عمدتاً در مناطقی با آب و هوای معتدل (wine climate) در اروپای مرکزی و جنوبی، آسیای میانه، شمال هند، چین، منطقه مدیترانه، کالیفرنیا و مکزیک کشت می‌شوند. آنها در مزارع بزرگ و باغ مانند (garden-like plantations) پرورش می‌یابند. اولین برداشت معمولاً 6 تا 8 سال پس از کاشت انجام می‌شود. سپس درختان تا نزدیک به یک قرن به طور سالانه تا 4000 میوه تولید می‌کنند. تولیدکنندگان اصلی گردو که در اروپا به فروش می‌رسد فرانسه، ایتالیا، ترکیه، یونان و ایران هستند.

استخراج روغن گردو

روغن گردو از هسته گردو (Kernel) که لپه‌های جنین (Cotyledon) گیاه هستند، به روش پرس سرد (cold pressed) یا استخراج (extracted)، گرفته می‌شود و سپس معمولاً تصفیه می‌شود. قبل از فرآوری، گردوها باید به مدت 2 تا 3 ماه ذخیره شوند. از هر تن گردو، 500 لیتر روغن گردو به دست می‌آید.

رنگ روغن گردو

  • زرد تیره تا قهوه ای روشن (Dark yellow to light brown)
  • زرد روشن تا زرد مایل به سبز (Light yellow to greenish yellow)
  • زرد (Yellow) (Hager 1978، جلد 7b، صفحه 210)

بوی روغن گردو

  • ملایم، ته مزه گردو (Light, touch of walnuts)
  • دلپذیر (Pleasant)

ترکیبات فرار روغن گردو

آنالیز ترکیبات فرار روغن گردو با استفاده از روش‌های استخراج مایع (liquid extraction)، کروماتوگرافی مایع و گاز (liquid and gas chromatography):

فارسی انگلیسی
هگزانال Hexanal
2-هگزانال 2-Hexanal
1-استیل سیکلوهگزن 1-Acetylcyclohexene
هپتانال Heptanal
بی کربنات هیدروژن Hydrogen carbonate
اکتانال Octanal
فورفورالدهید Furancarboxaldehyde
2-نونانال 2-Nonenal
2،4-هپتادی انال 2,4-Heptadienal
دکانال Decanal
الکل فورفوریل Furfuryl alcohol
2-دکانال 2-Decenal
نونانال Nonanal
2-هگزانون 2-Hexanone
2،4-دکادی انال 2,4-Decadienal
2-پنتیل فوران 2-Pentylfuran
(E,E)-2،4-دکادی انال (E,E)-2,4-Decadienal
2-اوکتل فوران 2-Octylfuran
n-پنتان n-Pentane
پنتانال Pentanal
n-اکتان n-Octane
1-اکتانول 1-Octanol
n-نونان n-Nonane
1-هپتانول 1-Heptanol
اتانول Ethanol
1-هگزانول 1-Hexanol
سیکلوبوتانول Cyclobutanol
1-پنتانول 1-Pentanol

طعم روغن گردو

  • آجیلی (Nutty)
  • دلپذیر (Pleasant)

ترکیب شیمیایی اسید چرب روغن گردو

ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن گردو از کشورهای مختلف مبدا

مشخصات فیزیکی روغن گردو

ماندگاری روغن گردو

کاربردهای روغن گردو

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید