روغن بذر گوجه

روغن بذر گوجه، خواص شگفت انگیز روغن هسته گوجه فرنگی ، روغن تخم گوجه فرنگی ، خواص شگفت انگیز روغن هسته گوجه فرنگی در زیبایی ، خواص روغن بذر گوجه فرنگی برای پوست

خاستگاه گوجه

گوجه فرنگی (tomato) بومی رشته کوه‌های آند در پرو (Andes of Peru) و سایر کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی و همچنین در دریای کارائیب (Caribbean) است، جایی که به عنوان یک گیاه وحشی گرمسیری رشد می‌کرد.

کریستف کلمب (Columbus) در دومین سفر خود در سال ۱۴۹۸ آن را به اروپا آورد. اولین تلاش برای کشت گوجه فرنگی در سال ۱۵۵۴ در ایتالیا گزارش شده است. در ابتدا، گوجه فرنگی در اروپا به عنوان یک گیاه زینتی کمیاب شناخته می‌شد، دیدگاهی که هنوز در نام‌های آن در برخی کشورها، به معنای «سیب طلا» یا «سیب بهشت» منعکس می‌شود (به عنوان مثال، نام ایتالیایی pomodoro یا Paraderiser اتریشی را در نظر بگیرید).

تاریخ گوجه فرنگی به عنوان یک گیاه آشپزی (culinary plant) در اواسط قرن هجدهم آغاز شد. تنها پس از جنگ جهانی دوم تبدیل به یک غذای اساسی شد. تولیدکنندگان اصلی در تولید جهانی سالانه تقریباً ۷۰ میلیون تن، ایالات متحده (۱۴٪)، اتحاد جماهیر شوروی سابق (۱۰٪)، چین (۸٪)، ایتالیا (۸٪)، ترکیه (۸٪)، مصر (۶٪)، اسپانیا (۴٪) هستند. ، رومانی (۳٪)، یونان (۳٪)، برزیل (۳٪) و مکزیک (۲٪).

گوجه فرنگی (tomato) گیاهی (plant) یکساله (annual) و علفی (herbaceous) است. رنگ میوه (fruit) آن معمولا قرمز (red) است، که به طور عمده به دلیل رنگدانه (colourant) لیکوپن(lycopene) و تا حد کمتری به دلیل کاروتن (carotene) و زانتوفیل (xanthophyll) ایجاد می شود. برخی از گوجه فرنگی ها زرد (yellow) یا بنفش (violet) هستند. از نظر شکل ظاهری (outer form)، پنج نوع اصلی وجود دارد: گوجه فرنگی گرد (round), گوجه فرنگی بیفی (beef), گوجه فرنگی آلوئه ای (plum), گوجه فرنگی روما (Roma) و گوجه فرنگی گیلاسی (cherry). گیاه سولاناسه (solanaceous plant) غده ای (glandular)، خاردار (bristly) و دارای برگ های شانه ای فرد (odd-pinnate) است. گل (flower) زرد (yellow) آن لوله ای کوتاه (short tube) و 5 تا 6 لَپِه نوک تیز (pointed lappet) دارد. دانه ها (seeds) حاوی 12 تا 18 درصد روغن چرب (fat oil) هستند.

گوجه فرنگی را می توان به صورت مستقیم در فضای باز (open air) یا گلخانه (conservatory) کاشت. گوجه فرنگی به گرما نیاز دارد و در مقابل سرما (frost) بسیار حساس است، به همین دلیل است که معمولاً در غرب اروپا در گلخانه کشت می شود. گوجه فرنگی های اولیه (early) که از جنوب اروپا می آیند معمولاً از گلخانه (hothouse) هستند، آنها به طور کلی از انواع گوجه فرنگی های درختی (stake tomato) هستند که تحت محافظت (protection) کشت می شوند. پس از چیدن میوه (fruit)، در صورت رسیده بودن، بهتر است در دمای 8 تا 10 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. آنها حدود 2 هفته ماندگاری (shelf life) دارند.

استخراج روغن:

روغن هسته گوجه فرنگی از دانه های گوجه فرنگی به دست می آید. میوه ها ابتدا خشک می شوند و سپس به صورت سرد (cold press) تحت فشار قرار می گیرند یا با اتر نفت داغ (hot petroleum ether) استخراج می شوند. بازده (yield) برای پرس سرد 17 درصد است، در حالی که بازده برای استخراج با اتر 33.1 درصد وزن دانه است. امروزه، روغن همچنین می تواند با CO2 فوق بحرانی (supercritical CO2) استخراج شود که منجر به بازده 80 درصدی روغن از دانه ها می شود. روغن استخراج شده سپس خنثی (neutralized) و سفید (bleached) می شود.

رنگ (Colour): زرد طلایی (Golden yellow)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب

مشخصات فیزیکی روغن بذر گوجه فرنگی

کاربردهای روغن بذر گوجه فرنگی

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید