ترپن و ترپنوئید ها : ترکیبات زیست فعال اصلی اسانس ها

 

عنوان مقاله: ترپن ها و ترپنوئیدها به عنوان ترکیبات زیست فعال اصلی اسانس ها، نقش آنها در سلامت انسان و کاربرد بالقوه آنها به عنوان نگهدارنده های طبیعی مواد غذایی

روغن های اسانسی (Essential oils) (EOs) مایعات فرار و غلیظی هستند که از قسمت های مختلف گیاهان استخراج می شوند. ترکیبات زیست فعال موجود در روغن های اسانسی، به ویژه ترپن ها (terpenes) و ترپنوئیدها  (terpenoids) دارای طیف گسترده ای از فعالیت های بیولوژیکی از جمله ضد سرطان (anticancer)، ضد میکروبی (antimicrobial)، ضد التهابی (anti-inflammatory)، آنتی اکسیدانی (antioxidant) و ضد آلرژی (antiallergic) هستند. منابع علمی موجود تأیید می کنند که روغن های اسانسی خواص ضد میکروبی و نگهدارنده مواد غذایی را نشان می دهند که به عنوان یک کاربرد بالقوه واقعی در صنایع غذایی در نظر گرفته می شود. از این رو، هدف از این بررسی، ارائه مروری بر دانش فعلی روغن های اسانسی برای کاربرد در صنایع دارویی و پزشکی و همچنین پتانسیل آنها به عنوان نگهدارنده مواد غذایی (food preservatives) در صنایع غذایی است.

مراجع:

 Ayu Masyita, Terpenes and terpenoids as main bioactive compounds of essential oils, their roles in human health and potential application as natural food preservatives, Food Chemistry: X 13 (2022) 100217

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید