روغن بذر چای

روغن بذر چای، کاربرد روغن بذر چای، مقاله بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن بذر چای، ترکیب اسیدهای چرب روغن بذر چای

زیستگاه

گل کاملیا ساسانکوا (Camellia sasanqua) در کوه‌های جنوب شرق آسیا و جنگل‌های همیشه سبز حاشیه سواحل جنوب شیکوکو، کیوشو و بسیاری از جزایر کوچک‌تر ژاپن می‌ روید. این گیاه در حالت وحشی تا ارتفاع ۹۰۰ متری بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. ژاپنی‌ها برخلاف گونه‌های دیگر کاملیا، هرگز آن را به عنوان یک گیاه زینتی کشت نکردند، بلکه تنها به عنوان گیاهی مفید از آن بهره می‌بردند. آن‌ها این گیاه را ساسانکوا می‌نامیدند که به معنی «چای شکوفه آلو» است. این گیاه مقاوم است؛ در زمستان‌های سرد و خشک ژاپن به خوبی رشد می‌کند و حتی در ماه‌های ژانویه و فوریه زیر برف شکوفه می‌دهد.

مشخصات

کاملیا ساسانکوا (Camellia sasanqua) یک درختچه یا درخت همیشه سبز است که می‌تواند تا ارتفاع ۶ متری برسد. تاج متقارن آن قطر ۴ تا ۸ متر دارد. برگ‌های این گیاه در جوانی سبز و پوشیده از کرک‌های ابریشمی هستند. بعدها این برگ‌ها ضخیم و بدون کرک می‌شوند. در اواخر زمستان، گل‌های منفرد سفید یا صورتی ظاهر می‌شوند که از آن‌ها میوه به دست می‌آید. میوه‌ها کپسول‌هایی به اندازه تقریبی ۲ سانتی‌متر هستند و حاوی دانه‌های چرب می‌باشند.

کشت

در ژاپن، کاملیا ساسانکوا از زمان‌های دور مورد کشت قرار گرفته است. برگ‌های آن قرن‌ها برای دم کردن چای و دانه‌های آن برای روغن‌گیری استفاده می‌شده است. این گیاه چای تا سال ۱۸۶۹ در اروپا شناخته ‌‌شده نبود تا اینکه تجار هلندی آن را وارد کردند. با وجود غالب بودن زمستان‌های سرد در اروپا، کشت کاملیا ساسانکوا به موفقیت کشت آن در استرالیا یا جنوب ایالات متحده نبوده است. مناطق دیگر کشت این گیاه در هند، سریلانکا و چین قرار دارند. کشت کاملیا ساسانکوا به کشاورزان جنوب چین فرصتی می‌دهد تا زمین‌های کشت سنتی خود را حفظ کنند، زمین‌هایی که در غیر این صورت با کشت نیشکر و ذرت از بین می‌رفتند.

استخراج روغن چای

همه گیاهان خانواده چای (Theaceae) بین 17 تا 45 درصد چربی دارند، اما روغن دانه چای موجود در بازار به طور انحصاری از کاملیا ساسانکوا (Camellia sasanqua) به دست می‌آید. کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) برای برگ‌هایش کشت می‌شود و اجازه نمی‌دهند دانه‌های آن برسد. از طرف دیگر، کاملیا ساسانکوا برای روغن آن کشت می‌شود. دانه‌های این گیاه 58 تا 60 درصد روغن دارند که از طریق پرس یا استخراج مایع به دست می‌آید. روغن خام برای مصارف خوراکی مناسب نیست و باید قبل از استفاده تصفیه شود.

رنگ: بی‌رنگ تا زرد کم‌رنگ

بو: سبز، چرب، شبیه به آلدهید، ظریف، رنگ، پزشکی، کمی شیرین

طعم: مشخصه

ترکیب اسیدهای چرب روغن بذر چای

شاخص های کلیدی فیزیکی روغن بذر چای

روغن بذر چای: کاربردهای متنوع در صنایع مختلف

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید