تانن (Tannins) دسته ای از مولکول های زیستی قابض و پلی فنلی است که در گیاهان مختلف یافت می شود. در صابون سازی، تانن ها را می توان از منابع طبیعی مانند تانن خرمالو جوان تخمیر شده (persimmon tannin) (Kakishibu) یا سایر عصاره های گیاهی به دست آورد.
تانن ها دارای خواصی هستند که شامل حذف رادیکال های آزاد، سرکوب فعالیت آنزیم الاستین (elastin enzyme activity) و ارتقای متابولیسم سلولی می شود. این ویژگی ها باعث می شود که تانن ها به طور بالقوه در فرمول های مراقبت از پوست مفید باشند. با این حال، برای صابون سازان مهم است که هنگام استفاده از آب غنی از تانن در دستور العمل های صابون احتیاط کنند، زیرا ممکن است منجر به نتایج نامطلوب شود. بررسی دستور العمل های صابون آسان برای مبتدیان ممکن است به صابون سازان کمک کند تا از گنجاندن تانن در فرمولاسیون خود استفاده کنند.