روغن پسته

پسته (Pistacia vera) در ایران، ترکیه، سوریه، یونان و ایتالیا برای مصارف تجاری کشت می‌شود. در دهه 1970، مزارع بزرگ پسته در ایالات متحده، به ویژه در کالیفرنیا، کاشته شد. امروزه، ایالات متحده علاوه بر ترکیه و ایران، یکی از تولیدکنندگان اصلی پسته در جهان است.

استخراج روغن پسته

  • روغن پسته از طریق پرس سرد یا استخراج دانه‌های پسته به دست می‌آید.

رنگ روغن پسته

  • بسته به روش استخراج، از زرد طلایی تا سبز تیره

بو روغن پسته

  • شیرین، میوه‌ای، بوی دانه‌های پسته، کمی سبز
  • تقریباً بدون بو

ترکیبات فرار روغن پسته

آنالیز SPME-GC-MS

فارسی انگلیسی
 استیک اسید (Acetate acid) Acetic acid
2-متیل پیرازین (2-Methylpyrazine) 2-Methylpyrazine
3-متیل پروپانال (3-Methylpropanal) 3-Methylpropanal
فورفورال (Furfural) Furfural
2-متیل بوتانال (2-Methylbutanal) 2-Methylbutanal
گاما-بوتیرولاکتون (Gamma-butyrolactone) Gamma-butyrolactone
3-هیدروکسی-2-بوتانون (3-Hydroxy-2-butanone) 3-Hydroxy-2-butanone
ترانس-2-هپتانال (Trans-2-heptanal) Trans-2-heptanal
هگزانال (Hexanal) Hexanal
لیمونن (Limonene) Limonene
اکتان (Octane) Octane
2-اتیل-3-دی متیل پیرازین (2-Ethyl-3-dimethylpyrazine) 2-Ethyl-3-dimethylpyrazine

طعم روغن پسته

  • ملایم و مغزدار
  • تقریباً بدون طعم

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب

فارسی انگلیسی درصد
پالمیتیک اسید (Palmitic acid) Palmitic acid 8.2
 لینولئیک اسید (Linoleic acid) Linoleic acid 20.0
پالمیتولئیک اسید (Palmitoleic acid) Palmitoleic acid 69.6
 اولئیک اسید (Oleic acid) Oleic acid
 آلفا-لینولنیک اسید (α-Linolenic acid) α-Linolenic acid 1.4
 استئاریک اسید (Stearic acid) Stearic acid
 آراشیدیک اسید (Arachidic acid) Arachidic acid
بهنیک اسید (Behenic acid) Behenic acid
 واکسنیک اسید (Vaccenic acid) Vaccenic acid
میریستیک اسید (Myristic acid) Myristic acid 0.6
 ایکوزانوئیک اسید (Eicosenoic acid) Eicosenoic acid

ترکیب شیمیایی استرول های روغن پسته

(غلظت بر حسب mg/100 گرم و محتوا بر حسب درصد)

عنوان فارسی (انگلیسی) مقدار
استرول ها (Sterols)
محتوای کل (Total content) 201
کامپسترول (Campesterol) 5
استیگماسترول (Stigmasterol) 2
بتا-سیتوسترول (B-Sitosterol) 77
آ5-آوناسترول (A5-Avenasterol) 7
آ7-استیگماسترول (A7-Stigmasterol) 1

ترکیب شیمیایی توکوفرول های روغن پسته

ماده (نام انگلیسی) محتوا در میلی گرم بر 100 گرم یخ
توکوفرول ها (Tocopherols) 21.6
– توکوفرول α (α-Tocopherol) 8.4
– توکوفرول γ (γ-Tocopherol) 13.2

 

فارسی انگلیسی
ویتامین E Vitamin E
مواد معدنی Mineral nutrients
ویتامین A Vitamin A
ویتامین B₁ Vitamin B₁ (Thiamine)
ویتامین B₂ Vitamin B₂ (Riboflavin)

مشخصات فیزیکی روغن پسته

  • شاخص انکسار (refractive index): n25 40 1.467
  • چگالی (density): d4 15 0.914–0.920
  • عدد صابونی شدن (saponification number): 187–196
  • عدد یدی (iodine number): 86–98
  • مواد غیرقابل صابونی شدن (unsaponifiable): 0.5–3%
  • نقطه انجماد (point of solidification): −5 تا −11 درجه سانتیگراد

ماندگاری روغن پسته

روغن پسته در برابر اکسیداسیون نسبتاً پایدار است. به همین دلیل، ماندگاری آن بیشتر از سایر روغن‌های حاصل از مغزها مانند بادام، گردو و فندق است.

مشخصات روغن

روغن پسته از نظر مواد تشکیل دهنده و ترکیب اسیدهای چرب با روغن بادام قابل مقایسه است.

کاربردهای روغن پسته

  • روغن پسته در داروسازی و پزشکی:
    • روغن پسته حاوی مقادیر زیادی بتا-سیتوسترول (β-sitosterol) است که به طور رقابتی کلسترول را در بدن مهار می کند. کاربرد آن در موارد هیپرکلسترولمی (hypercholesterolaemia) قابل تصور است، اما هیچ موردی از کاربرد واقعی آن در منابع علمی ذکر نشده است.
  • روغن پسته در لوازم آرایشی:
    • روغن پسته دارای خواص مرطوب کنندگی عالی است و به همین دلیل به لوسیون های پوست خشک، ضد آفتاب، محصولات بعد از آفتاب و همچنین محصولات مراقبت از ناخن اضافه می شود. همچنین به عنوان نرم کننده استفاده می شود.
  • روغن پسته به عنوان غذا:
    • روغن پسته به طور عمده به عنوان روغن سالاد استفاده می شود. به دلیل طعم ظریف آجیل مانند آن که قابل مقایسه با روغن بادام (almond oil) است، در صنعت شیرینی سازی نیز کاربرد دارد.

روغن پسته

روغن پسته خصوصیات مغذی مشابهی با مغز پسته اما در غلظتی بیشتر دارد. روغن پسته سبک، غیر چرب، غیر کومدون زا (Noncomedogenic) و به آسانی قابل جذب توسط پوست است. روغن پسته برای انواع پوست مفید است و در هر چیزی از انواع لوسیون ها و کرم های بدن تا انواع روغن های صورت و انواع صابون ها استفاده می شود.

پسته

انواع پسته حاوی اسیدهای چرب ضروری، انواع اسیدهای آمینه (در غلظتی بالاتر از انواع دیگر مغزیجات)، انواع ویتامین ها، انواع مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و انواع مواد مغذی گیاهی است. پسته ها همچنین پری بیوتیک (Prebiotic) هستند. مغز پسته به صورت آرد آسیاب می شود و به عنوان لایه بردار ملایم در انواع ماسک های صورت و در صابون سازی استفاده می شود. مغز پسته برای انواع پوست از جمله پوست حساس مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید