روغن هسته هلو

زیستگاه هلو:

با وجود نام لاتین “Prunus persica” که به نظر می رسد خلاف آن را نشان می دهد، هلو بومی چین است و از آنجا از طریق پارس به اروپا راه یافته است. امروزه، این میوه به طور ویژه در آب و هوای گرم، معتدل یا نیمه گرمسیری کشت می شود.

شرح:

درخت هلو در شرایط کشت می تواند 3 تا 4 متر ارتفاع داشته باشد. گل های آن صورتی یا بنفش هستند و به صورت تکی یا جفتی روی شاخه ها قرار می گیرند، معمولاً بدون برگ. واریته های مختلفی از میوه هلو وجود دارد. رنگ گوشت میوه می تواند سفید یا زرد باشد و میوه های زودرس و دیررس و همچنین واریته های هسته جدا و چسبیده وجود دارد. هسته ها 30 تا 45 درصد روغن چربی دارند.

کشت هلو

درختان هلو را می توان در تمام مناطق معتدل گرم بدون یخبندان دیررس یا زودرس پرورش داد. آنها به نور و مکانی گرم و محافظت شده نیاز دارند. خاک غنی، سست، شنی و خنثی بهترین نوع خاک برای این درختان است. هلوها خود بارور هستند و بنابراین نیازی به رقم گرده افشان نیست. مهمترین تولیدکنندگان هلو ایتالیا، یونان، فرانسه و اسپانیا هستند.

استخراج روغن هسته هلو

برای به دست آوردن روغن، ابتدا پوسته‌ های چوبی میوه (Ligneous Shells) جدا می‌شوند، سپس هسته‌ها (Kernels) به قطعات کوچک بریده شده و روغن با استفاده از یک حلال (Solvent) مانند اتر نفتی (Petroleum Ether) استخراج می‌شود.

مشخصات حسی

رنگ: روغن زرد کم رنگ

بو:

  • آجیلی ضعیف و مغزدار
  • بوی تازه، ظریف و بادام

طعم:

  • آجیلی ضعیف

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن هسته هلو

اسیدهای چرب محتوا (درصد)
اسید میریستیک (Myristic acid) 6-13
اسید پالمیتیک (Palmitic acid)
اسید پالمیتولئیک (Palmitoleic acid) 02-05
اسید استئاریک (Stearic acid) 2-6
اسید اولئیک (Oleic acid) 61-70
اسید لینولئیک (Linoleic acid) 15-29
اسید آلفا-لینولنیک (α-Linolenic acid) 0.6
اسید آراشیدیک (Arachidic acid) 0-1

ترکیب شیمیایی استرول های روغن هسته هلو

عنوان فارسی (عنوان انگلیسی) مقدار
کلسترول (Cholesterol) ۳۵-۵
کامپسترول (Campesterol)
استیگماسترول (Stigmasterol) ۰.۴-۱.۰
بتا-سیتوسترول (β-Sitosterol) ۹۰-۹۳
Δ5-آوناسترول (Δ5-Avenasterol) ۲-۳
Δ7-استیگماسترول (Δ7-Stigmasterol) ۰-۰۵
Δ7-آوناسترول (Δ7-Avenasterol)

ترکیب توکوفرول های روغن هسته هلو

فارسی انگلیسی محتوا
توکوفرول ها (Tocopherols) 88%
Total content 8.8-12.3
آلفا توکوفرول (α-Tocopherol) 6.2-7.4
بتا توکوفرول (β-Tocopherol) 1.5-3.7
گاما توکوفرول (γ-Tocopherol) 0.3-1.1

مشخصات فیزیکی روغن هسته هلو

شاخص انکسار:

  • 25 درجه سانتیگراد: 1.468 تا 1.470
  • 40 درجه سانتیگراد: 1.459 تا 1.462

چگالی:

  • 25 درجه سانتیگراد: 0.913 تا 0.918
  • عدد یدی: 94 تا 110
  • عدد صابونی شدن: 189 تا 194
  • عدد اسیدی: 0.14
  • مواد غیرقابل صابونی شدن: 0.7 تا 1.0 درصد

ماندگاری روغن هسته هلو

روغن هسته هلو (Peach kernel oil) دارای ماندگاری تقریباً 6 تا 8 ماه است و باید در مکانی تاریک و در دمای اتاق یا خنک تر نگهداری شود.

کاربردهای روغن هسته هلو

روغن هسته هلو در پژوهش

مطالعه‌ای به بررسی تأثیر روغن هسته هلو (Peach Kernel Oil) بر رشد فیزیکی و بلوغ جنسی موش‌های صحرایی ماده پرداخت. این روغن به صورت عضلانی (0.2 میلی‌لیتر در سن 35 روزگی) قبل از بلوغ یا به صورت پنج بار متوالی در سن 31 تا 35 روزگی تزریق شد. نتایج نشان داد که روغن هسته هلو بسته به میزان مصرف، رشد فیزیکی موش‌ها را مهار می‌کند. این روغن همچنین عملکرد غدد درون‌ریز تخمدان (Ovarian Endocrine Function) را سرکوب کرده و باعث تأخیر قابل توجه در شروع (باز شدن واژن) و پایان (تخمک‌گذاری) مرحله بلوغ جنسی می‌شود. در 30 درصد موارد نیز بلوغ جنسی به طور کامل مهار شد.

کاربرد های صنعتی روغن هسته هلو

روغن هسته هلو در مقایسه با سایر روغن‌ ها برای افرادی که از فشار خون بالا و بیماری‌ های عروق کرونر رنج می‌برند، مفید است و به همین دلیل می‌ تواند در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

این روغن برای تقلب در روغن بادام استفاده می‌ شود، زیرا تشخیص آن به ندرت قطعی است و تنها با انجام کارهای تحلیلی گسترده قابل شناسایی است.

روغن هسته هلو در لوازم آرایشی

روغن هسته هلو به طور گسترده در صنعت لوازم آرایشی برای محصولات مراقبتی پوست و همچنین محصولات ماساژ صورت و بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روغن را می‌توان به تمام فرمول‌ های آرایشی اضافه کرد و برای پوست خشک، پیر، پوسته پوسته و ترک خورده و همچنین درمان پوست‌هایی که خونرسانی ضعیفی دارند، مؤثر است.

انواع هلو ضد التهاب هستند و شامل انواع آنتی اکسیدان هایی نظیر کوئرستین، ویتامین C و پتاسیم است. آن ها به طور موضعی به منظور کاهش چین و چروک ها، بافت پوست صیقلی، نگهداری و افزایش کلاژن سالم جدید، محافظت در مقابل تخریب محیطی و کمک به زدودن انواع سلول های مرده پوست استفاده می شود. آن ها می توانند در انواع ماسک های صورت، پاک کننده های صوت، انواع کرم های صورت و صابون ها به صورت تازه یا پودری استفاده شوند.

روغن هسته هلو از هسته هلو استخراج می شود و ماندگاری کوتاه تری نسبت به بقیه روغن ها دارد و پایداری آن نیز نسبت به دیگر انواع روغن ها کمتر است. روغن هسته هلو سرشار از انواع اسیدهای چرب ضروری و انواع اسیدآمینه ها است و در انواع محصولات صورت ضد پیری استفاده می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا