روغن معطر چیست؟

روغن معطر (Fragrance oil) مخلوط سنتزی از ترکیبات شیمیایی آروماتیک و روغن های اسانسی (Essential oil) است که برای تولید عطر و بوی ویژه ای ایجاد شده است. در حالی که روغن های معطر ممکن است حاوی عناصر طبیعی هم باشند اما آن ها به عنوان اجزای طبیعی در نظر گرفته نمی شوند.

روغن اسانسی چیست؟

روغن اسانسی (Essential oil)، روغنی است فرار و معطر که از تقطیر برگ، گل، دانه یا سایز بخش های معطر و تازه گیاهان بدست می آید. روغن اسانسی به عنوان معطر کننده ی طبیعی در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. روغن اسانسی با روغن های بسیار ملایم و کم عطری که به صورت … ادامه

سوپر فت کردن چیست؟

سوپر فت کردن (superfating)، به این معنی است که مقداری از روغن ها در فرآیند صابونی شدن شرکت نکنند و به عنوان چربی اضافه اضافه در صابون نهایی شناور باشند. این روغن های اضافی برای تغذیه و مرطوب کنندگی پوست استفاده می شوند. این کار به آسانی و با کم کردن از مقدار قلیای محاسبه … ادامه

ماشین حساب قلیا چیست؟

ماشین حساب قلیا (lye calculator) یا ماشین حساب صابون سازی (soap calculator) ابزاری است برای محاسبه قلیا و آب مورد نیاز جهت انجام واکنش صابونی شدن روغن ها. در این نوع ماشین حساب ها معمولا مقادیر SAP هر روغن و توضیحاتی دربازه روغن ها نیز ارایه شده است. جهت محاسبات صابون سازی می توانید از … ادامه

اندیس صابونی چیست؟

اندیس صابونی (Saponification Value) یا به اختصار SAP یکی از مفاهیم کلیدی در صابون‌ سازی است که به صابون‌سازان کمک می‌کند مقدار دقیق مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت صابون را تعیین کنند. این اندیس نشان‌دهنده مقدار قلیای (سدیم هیدروکسید یا پتاسیم هیدروکسید) لازم برای تبدیل یک گرم چربی یا روغن به صابون و گلیسرین … ادامه

قلیا چیست؟

قلیا (lye)، سدیم هیدروکسید (NaOH) یا همان سود سوزآوری (causticalkali) است که در هنگام مخلوط شدن با روغن ها سبب انجام و اکنش صابونی شدن می شود. سدیم هیدروکسید صابون جامد را می سازد این در حالی است که برای ساخت صابون مایع باید از پتاسیم هیدروکسید (KOH) و برای ساخت صابون خامه ای از … ادامه

صابونی شدن چیست؟

صابونی شدن (Saponification) یک واکنش شیمیایی است که در فرآیند تولید صابون رخ می‌دهد. این واکنش اساساً تجزیه یک چربی یا روغن به گلیسیرین و نمک‌های اسید چرب (صابون) در حضور یک قلیا مانند سدیم هیدروکسید (NaOH) یا پتاسیم هیدروکسید (KOH) است. این فرآیند، هسته‌ی اصلی تولید صابون در روش‌های صنعتی و دست‌ساز محسوب می‌شود. … ادامه

کسر قلیا چیست؟

کسر قلیا چیست؟

در صابون‌ سازی، “کسر قلیا” (Lye Discount) یا همان تخفیف قلیا به میزان قلیای کمتری اشاره دارد که در مقایسه با مقدار دقیق مورد نیاز برای تبدیل کامل روغن‌ها به صابون استفاده می‌شود. این تکنیک به معنای استفاده کمتر از قلیای هیدروکسید سدیم (در صابون‌های جامد) یا هیدروکسید پتاسیم (در صابون‌های مایع) از مقدار محاسبه‌شده … ادامه

کسر آب در صابون‌ سازی چیست؟

در صابون‌ سازی حرفه‌ای، عوامل متعددی می‌توانند بر کیفیت نهایی صابون تأثیر بگذارند. یکی از این عوامل کسر آب یا کاهش درصد آب در فرمولاسیون صابون است. این عمل که به منظور تسریع فرایند سفت شدن صابون و بهبود کیفیت محصول نهایی انجام می‌شود، کاربردهای متنوعی دارد و نیازمند دانش فنی دقیق است. در این … ادامه

DOS چیست؟

  DOS (Dreaded Orange Spots): این اصطلاح که به معنای “لکه‌های نارنجی ترسناک” است، توسط صابون‌سازان برای انتقال سریع و دقیق یک مفهوم کاربردی ابداع شده است. DOS به لکه‌های زرد یا نارنجی اشاره دارد که در اثر اکسید شدن روغن‌های باقی‌مانده در صابون روی سطح آن ظاهر می‌شوند (تصویر زیر). این لکه‌ها علاوه بر … ادامه