بازآرایی آمادوری چیست؟

بازآرایی آمادوری (Amadori rearrangement) در شیمی به یک واکنش آلی اشاره دارد که ایزومریزاسیون (isomerization) یا واکنش بازآرایی کاتالیز شده با اسید یا باز (base) N-گلیکوزید (N-glycosides) یک آلدوز (aldoses) را توصیف می کند. به طور خاص، تبدیل N-گلیکوزیدهای آلدوزها به N-گلیکوزیدهای کتوزهای (ketoses) مربوطه را نشان می دهد. این بازآرایی یک مرحله کلیدی در … ادامه

فرآیند گلیکاسیون چیست؟

گلیکاسیون (glycation) یک واکنش شیمیایی غیر آنزیمی (nonenzymatic chemical reaction) است که در آن قندها، به ویژه گلوکز، با پروتئین ها، لیپیدها و نوکلئیک اسیدها (nucleic acids) در فرآیندی به نام گلیکاسیون واکنش می دهند. این واکنش شامل اتصال گروه‌های کربنیل واکنش پذیر (reactive carbonyl groups) قندهای احیاکننده با گروه‌های آمینه آزاد پروتئین‌ها است که منجر … ادامه

تری گلیسیرید چیست؟

تری گلیسیریدها (Triglycerides) اجزای اصلی چربی بدن هستند و نقش مهمی در ذخیره و انتقال اسیدهای چرب دارند. آنها از گلیسرول و سه اسید چرب تشکیل شده اند که یک استر  (ester) را تشکیل می دهند. تری گلیسیریدها به عنوان یک شکل ذخیره طولانی مدت انرژی در بدن انسان عمل می کنند و به دلیل … ادامه

ملانین چیست؟

ملانین (Melanin) یک رنگدانه طبیعی (natural pigment) است که مسئول رنگ پوست، مو و چشم انسان و حیوانات است. این توسط ملانوسیت ها (melanocytes)، سلول های تخصصی موجود در اپیدرم (epidermis)، بیرونی ترین لایه پوست، تولید می شود. مقدار و نوع ملانین تعیین کننده رنگ پوست، مو و چشم فرد است. سه نوع اصلی ملانین … ادامه

ریبوفلاوین چیست؟

ریبوفلاوین (Riboflavin)، همچنین به عنوان ویتامین B2 شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب است که برای تشکیل کوآنزیم های (coenzymes) دخیل در رشد سلولی، تولید انرژی، و تجزیه چربی ها، استروئیدها (steroids) و داروها ضروری است. نقش مهمی در تبدیل کربوهیدرات ها (carbohydrates) به گلوکز، منبع انرژی اولیه بدن ایفا می کند . … ادامه

اسکوربیک اسید چیست؟

اسکوربیک اسید (Ascorbic acid) که به عنوان ویتامین C نیز شناخته می شود، یک ترکیب آلی محلول در آب است که صابون سازان معمولاً در فرآیند ساخت صابون از آن استفاده می کنند. ویتامین C در محیط آبی ناپایدار است و در مقابل نور، حرارت، pH بالا تخریب می شود. در صابون سازی، و تولید … ادامه