روغن ثابت چیست؟

روغن های ثابت (Fixed oils): روغن های ثابت روغن هایی هستند که می توانند تا دمای بالا بدون تبخیر گرم شوند. روغن زیتون، روغن پالم و روغن نارگیل برخی از روغن های غیر فرار هستند که معمولا در صابون سازی استفاده می شوند.

اگزمای آتوپیک چیست؟

درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) (همچنین به عنوان اگزمای آتوپیک ( atopic eczem) شناخته می شود) یک بیماری مزمن التهابی پوستی (chronic inflammatory skin disease) است که با خارش شدید (intense itching) و ضایعات اگزمایی  عود کننده (recurrent eczematous lesions) مشخص می شود. اگرچه اغلب در دوران نوزادی (infancy) شروع می شود و از هر ده کودک … ادامه

بثورات چیست؟

بثورات (Rashes) شامل تغییراتی در رنگ، احساس یا بافت پوست شما می شود. ملاحظات (Considerations) اغلب، علت راش را می توان از روی ظاهر و مکان و علائم آن تعیین کرد. آزمایش پوست، مانند خراش دادن یا بیوپسی (biopsy) نیز ممکن است برای کمک به تشخیص استفاده شود. گاهی اوقات، علت بثورات ناشناخته باقی می … ادامه

استرول چیست؟

استرول‌ها (Sterols) یکی از هشت دسته از لیپیدها (lipids) هستند که توسط سیستم طبقه‌بندی Lipid Maps تعریف شده‌اند. این طبقه شامل کلسترول (cholesterol) و بستگان آن است که بر روی اسکلت کلستان (cholestane skeleton) ساخته شده‌اند. استرول‌ها به زیرگروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هر کدام نقش‌های خاصی در بدن دارند. این زیرگروه‌ها شامل موارد زیر … ادامه

آلکالوئید چیست؟

آلکالوئیدها (Alkaloids) در باکتری‌ها، قارچ‌ها، گیاهان و حیوانات یافت می‌شوند. آنها در 300 خانواده گیاهی و در هر بخشی از گیاه می توانند وجود دارند. در حیوانات خشکی، آلکالوئیدها در حشرات، دوزیستان، خزندگان، پرندگان، پستانداران و جانوران دریایی گزارش شده است. تا به امروز، بیش از 18000 آلکالوئید کشف شده است. نقش های متعددی به آلکالوئیدها … ادامه

واکنش میلارد چیست؟

واکنش میلارد (Maillard reaction) یک فرآیند شیمیایی پیچیده است که بین آمینو اسیدها (amino acids) و قندهای کاهنده  (reducing sugars) در طی پخت و پز یا حرارت دادن رخ می دهد. این واکنش مسئول قهوه ای شدن غذا  (browning of food) است و به ایجاد طعم، عطر و بافت در انواع غذاهای پخته شده کمک … ادامه

کاراملیزه کردن چیست؟

کاراملیزه کردن (Caramelizing) فرآیند آشپزی قهوه ای شدن شکر است که اغلب با اعمال حرارت همراه است. این تکنیک شامل حرارت دادن شکر به تنهایی یا در حضور سایر مواد است تا جایی که کاراملی شود. در طی این فرآیند، مولکول‌های قند شکسته می‌شوند و تحت یک سری واکنش‌های شیمیایی قرار می‌گیرند که در نتیجه … ادامه

دی هیدروکسی استون چیست؟

دی هیدروکسی استون (Dihydroxyacetone) که به نام گلیسرون (glycerone) نیز شناخته می شود، یک ساکارید ساده (یک تریوز (triose)) با فرمول مولکولی C3H6O3 است. این یک کتوتریوز (ketotriose) است که از استون (acetone) با جایگزین های هیدروکسی در موقعیت های 1 و 3 تشکیل شده است. دی هیدروکسی استون به طور قابل توجهی در صنایع … ادامه

باز شیف چیست؟

باز شیف (Schiff base) یک ترکیب شیمیایی است که حاوی یک گروه عاملی متشکل از پیوند دوگانه کربن-نیتروژن (carbon-nitrogen double bond) (C=N) است. از واکنش تراکم بین یک آمین نوع اول (primary amine) و یک ترکیب کربونیل (carbonyl compound)، معمولا یک آلدهید (aldehyde) یا یک کتون (ketone)، تشکیل می‌شود. پیوند ایمین یا آزومتین (azomethine) حاصل، … ادامه