روغن مغز کوکویی

روغن مغز کوکویی، فواید روغن آجیل کوکویی برای پوست و مو

زیستگاه مغز کوکویی

خاستگاه درخت "آleurites moluccana" (فندق هندی) به طور دقیق مشخص نیست، اما پراکندگی آن از هند تا چین، در سراسر جنوب شرقی آسیا، تا پلینزی و نیوزیلند دیده می شود. امروزه، این درخت در بسیاری از کشورهای گرمسیری در سراسر جهان کشت می شود.

شرح مغز کوکویی

فندق هندی درختی با اندازه متوسط و تاج پهن و گسترده ای است که می تواند تا 20 متر ارتفاع و 0.9 متر قطر تنه داشته باشد. این درخت برگریز بوده و برگ های آن به طور کامل لبه دار، 3 تا 5 قسمتی و دارای دمبرگ بلند هستند. گل های آن سفید هستند، اما ممکن است سایه های ظریفی از قرمز یا صورتی داشته باشند. گل های نر و ماده به طور جداگانه در خوشه های انتهایی قرار دارند. در هر دو نوع گل، کاسبرگ های 2 تا 3 قسمتی و 5 گلبرگ ظاهری مشابه دارند. میوه ها به رنگ سبز تیره تا قهوه ای هستند و پوسته ای به ضخامت حدود 6 میلی متر دارند. در داخل، یک یا دو مغز سخت شبیه سنگ وجود دارد. این مغزها، که از آنها روغن استخراج می شود، به بزرگی گردو هستند و سطحی ناهموار، چروکیده و اغلب به رنگ سفید مایل به خاکستری و پوسته ای به ضخامت 2 تا 5 میلی متر دارند.

دانه های "آleurites moluccana" (که در اندونزی و مالزی با نام "کِمِری" شناخته می شود) ادویه ای ضروری در آشپزی اندونزی و مالزی به شمار می رود. هر 11 گرم دانه خشک حاوی 60-62 گرم چربی است.

کشت مغز کوکویی

گونه Aleurites خاک کمی اسیدی را ترجیح می‌دهد؛ خاک بسیار اسیدی مناسب نیست.

میوه‌ها (nuts) را می‌توان در مقادیر کم از سال سوم کشت به بعد برداشت کرد؛

پس از 10 سال، می‌توان انتظار یک محصول کامل را داشت. عمر مفید این درخت حدود 30 سال است.

استخراج روغن مغز کوکویی

روغن کوکوی (Kukui oil) از طریق حلال‌ها، پرس سرد یا پرس با حرارت از دانه‌ها استخراج می‌شود. روغن پرس گرم پایداری کمتری دارد، زیرا آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی روغن از بین می‌روند. پس از پرس، روغن به دقت فیلتر و تصفیه می‌شود؛ برای تثبیت محصول، آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مانند ویتامین C (آسکوربیل پالمیتات)، ویتامین A (پالمیتات) یا ویتامین E (d-α-توکوفرول) به آن اضافه می‌شود. تفاله دانه باقی‌مانده (seed cake) را می‌توان به عنوان کود استفاده کرد.

رنگ: زرد روشن تا نارنجی

بو: ترش، علفی، بوی شیمیایی خفه (Sourish, grassy, muffled chemical smell)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب مغز کوکویی

مشخصات فیزیکی روغن کوکویی

ماندگاری روغن کوکویی

کاربرد روغن کوکویی

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید