آبرسان چیست؟

آبرسان ها (humectants) مواد محلول در آب با قابلیت جذب آب بالا هستند. آنها جاذب رطوبت (hygroscopic) هستند و بنابراین می توانند آب را از جو (اگر رطوبت اتمسفر بیشتر از 80 درصد باشد) و از اپیدرم زیرین (epidermis) جذب کنند. اگرچه مرطوب کننده ها ممکن است برای کمک به هیدراته کردن پوست، آب را از محیط بیرون بکشند، اما در شرایط کم رطوبت ممکن است آب را از اپیدرم و درم عمیق تر گرفته و در نتیجه خشکی پوست افزایش یابد. به همین دلیل، وقتی با مواد انسدادی (occlusives) ترکیب می شوند، بهتر عمل می کنند.

آبرسان ها نیز به دلایل زیادی افزودنی های محبوب برای مرطوب کننده های آرایشی (cosmetic moisturizers) هستند. آنها از تبخیر و ضخیم شدن محصول جلوگیری می کنند، که ماندگاری فرمولاسیون را افزایش می دهد، و برخی از مرطوب کننده ها به جلوگیری از رشد باکتری ها در محصولات کمک می کنند. آبرسان ها می توانند باعث بهبود تقریباً فوری بافت پوست شوند، زیرا آب را به داخل پوست می کشند و باعث تورم جزئی پوست می شوند. لایه شاخی (SC) (stratum corneum) که باعث می شود پوست صاف تر با چین و چروک کمتر احساس شود. آبرسان ها ، با القای تورم، می توانند به طور موقت احساس افزایش سفتی پوست را به کاربر القا کنند. نشان داده شده است که آبرسان ها با ایجاد تورم کراتینوسیت ها (keratinocytes)، و از بین بردن سد پوستی (skin barrier) با شل شدن سلول های SC بسته بندی شده، نفوذ سایر مواد را افزایش می دهند.

داروهای تجویزی مانند دیکلوفناک (Diclofenac)، نمونه‌هایی از آبرسان های معمول مورد استفاده عبارتند از گلیسیرین، سوربیتول (sorbitol)، هیالورونات سدیم (sodium hyaluronate) (اسید هیالورونیک (hyaluronic acid)، اوره، پروپیلن گلیکول (propylene glycol)، آلفا هیدروکسی اسیدها (α-hydroxy acids) و قندها (sugars).

دیدگاهتان را بنویسید