اصطلاح «روغنهای ثابت (fixed oils)» به روغنهایی اطلاق میشود که ماهیت غیرفرار (nonvolatile) یا مخلوط مایعی از اجزای غیرفرار دارند و اساساً در زندگی روزمره ما به اشکال مختلف مصرف میشوند. روغن های ثابت مایعاتی هستند که چسبناک، غلیظ و زرد رنگ هستند. آنها همچنین بوی مشخصی دارند. به دلیل غیر فرار بودن، نمی توان آنها را تقطیر کرد. به دلیل وجود اسیدیته آزاد (free acidity)، در هنگام ذخیره سازی فاسد می شوند. از نظر فنی، روغن های ثابت بخشی از یک روغن غیرفرار هستند که بیشتر از مواد چربی دوست مانند چربی ها، رزین ها و موم ها ساخته شده و معمولا در حلال های آلی محلول هستند. پس از تقطیر اسانس ها، روغن های ثابت از مواد ادویه ای بدون عطر استخراج می شوند. مصرف کنندگان امروزی می دانند که تغذیه سالم برای حفظ سلامتی عالی ضروری است. لیپیدها جزء حیاتی یک رژیم غذایی سالم هستند. روغن دانه ها به عنوان منبع اصلی چندین عنصر ضروری ضروری مانند توکوفرول ها (tocopherols)، اسیدهای چرب (fatty acids) و فیتواسترول ها (phytosterols)، نقش کلیدی در رژیم غذایی ما دارند. اسیدهای چرب امگا 3 (Omega-3 fatty acids)، توکوفرولها و استرولها (sterols) از جمله مواد مغذی موجود در دانههای روغنی و روغنهایی هستند که افراد مراقب سلامتی مصرف میکنند. اسیدهای چرب امگا 3، استرول ها، آنتی اکسیدان ها (antioxidants) و اسید لینولنیک (linolenic acid) مهم ترین اجزای لیپیدی هستند. دانه های زیره سیاه، شوید، انار، کنجد، هندوانه، کدو تنبل، چیا و دانه های کتان در محتوای اسید چرب امگا 3 اسید لینولنیک به وفور یافت می شوند. منابع گیاهی مختلف که روغن ثابت آنها به مقدار عمده از آنها استخراج می شود عبارتند از خردل، ذرت، کتان، آفتابگردان، بادام زمینی، نارگیل و زیتون.
متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلنهای نقرهای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.