کومارین

کومارین ها (Coumarins) ترکیبات معطری هستند که در برخی از روغن های اسانسی (EOs) یافت می شوند. این ترکیبات نقش مهمی در عطرسازی دارند و برای حمایت از بوهای گیاهی مانند روغن های اسانسی اسطوخودوس، رزماری و مرکبات استفاده می‌شوند. علاوه بر این، آنها به عنوان تثبیت کننده در انواع مختلف عطرها عمل می کنند.

کومارین، که از گونه‌های گیاهی مختلفی استخراج می‌شود، خواص آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی دارد. این ترکیبات به عنوان آنتی‌ اکسیدان‌ های قوی در نظر گرفته می‌شوند و می‌توانند در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو و پیری سلولی مؤثر باشند. از جمله فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی کومارین می‌توان به جلوگیری از آسیب به DNA، محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو، و کاهش التهابات اشاره کرد.

کومارین در منابع مختلف گیاهی مانند سبزیجات، ادویه جات، میوه ها و گیاهان دارویی از جمله تمام قسمت های گیاهان مانند میوه ها و ریشه ها یافت می شود. برخی از منابع غذایی خاص غنی از کومارین شامل مرکبات، هویج، زردآلو، گیلاس، توت فرنگی، دارچین، جعفری و رازیانه است.

دیدگاهتان را بنویسید