کاراملیزه کردن چیست؟

کاراملیزه کردن (Caramelizing) فرآیند آشپزی قهوه ای شدن شکر است که اغلب با اعمال حرارت همراه است. این تکنیک شامل حرارت دادن شکر به تنهایی یا در حضور سایر مواد است تا جایی که کاراملی شود. در طی این فرآیند، مولکول‌های قند شکسته می‌شوند و تحت یک سری واکنش‌های شیمیایی قرار می‌گیرند که در نتیجه طعمی شیرین و آجیلی و همچنین رنگ قهوه‌ای ایجاد می‌شود. کاراملیزه کردن معمولاً در آشپزی برای بهبود طعم و ظاهر غذاهای مختلف مانند دسرها، سس ها و برخی سبزیجات استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید