روغن بذر ریحان

روغن بذر ریحان اصل ، خواص روغن ریحان برای پوست  و مو ، بهترین خواص روغن ریحان برای مراقبت از پوست و مو ، خرید روغن تخم ریحان ، روغن تخم ریحان

خاستگاه ریحان

ریشه‌ی دقیق ریحان ناشناخته است. با توجه به اینکه تمام گیاهان نزدیک به آن منشأ آفریقایی دارند، احتمال می‌رود که این گیاه نیز از آفریقا سرچشمه گرفته باشد. با این حال، آسیا و هند نیز از دیگر مناطق احتمالی خاستگاه ریحان هستند.

ریحان: گیاهی معطر با خواص فراوان

ریحان (Ocimum basilicum) گیاهی یکساله است که تا ارتفاع 60 سانتی متر رشد می کند. ریشه های آن نازک و منشعب هستند. برگ های آن به اشکال مختلف بیضی و کشیده وجود دارند و گل ها در چرخه های کاذب در بالای ساقه قرار می گیرند. ریحان در ماه های خرداد و تیر گل می دهد. دانه ها بیضی یا گردو مانند هستند و 4 تا 5 سال قابلیت جوانه زنی دارند.

معمولاً گل ها ابتدا در چرخه های کاذب پایینی و سپس در چرخه های بالایی باز می شوند. بنابراین، دانه های رسیده ابتدا در قسمت پایین یافت می شوند. به دلیل این رسیدن دوره ای و برداشت دیرهنگام، این گیاه پرکاربرد حدود 20 تا 25 درصد دانه دارد که به عنوان محصول جانبی از گیاه جدا شده و سپس فرآوری می شوند.

احتمال دیگر این است که تا زمانی که همه دانه ها برسند صبر کنید، در این صورت گیاه به عنوان محصول جانبی به دست می آید.

ریحان: تاریخچه، کشت و شرایط رشد

ریحان (Basil) گیاهی است که قدمت کشت آن در آسیا به حدود 3000 سال پیش می‌رسد. شواهد نشان می‌دهد که در زمان فراعنه در مصر نیز شناخته شده بوده است. در دوران باستان، یونانیان این گیاه را کشت می‌کردند و از یونان به روم و جنوب اروپا راه یافت. انگلیسی‌ها از قرن شانزدهم به بعد از ریحان استفاده می‌کردند.

ریحان به سرما حساس است و در برابر دمای پایین آسیب‌پذیر است. بهترین دما برای جوانه‌زنی بذرهای ریحان بین 13 تا 25 درجه سانتی‌گراد است. این گیاه برای رشد به دمایی بین 5 تا 31 درجه سانتی‌گراد نیاز دارد و دمای ایده‌آل برای آن 19 درجه سانتی‌گراد است. ریحان برای رشد بهینه به روزهای بلند و نور خورشید فراوان (حداقل 15 ساعت نور خورشید در روز) و همچنین آب به مقدار قابل توجهی نیاز دارد.

استخراج روغن تخم ریحان

روغن به روش پرس سرد استخراج می‌شود.

روش دیگر، شستشوی دانه‌های رسیده، آسیاب کردن آن‌ها به ‌صورت ریز و استخراج با حلال در دستگاهی به نام بوته (Butt-type apparatus) است.

رنگ: زرد (Yellow)

بو: مطبوع (Pleasant)

طعم: مشخصه، معطر (Characteristic, aromatic)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن بذر ریحان

مشخصات فیزیکی روغن بذر ریحان

کاربرد روغن ریحان

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید