روغن آووکادو

روغن آووکادو، خواص روغن آووکادو برای مو و پوست

خاستگاه آووکادو

درخت آووکادو (avocado tree) درختی به بلندی ۴ تا ۲۰ متر است؛ تنه آن حدود ۶۰ سانتی متر قطر دارد. درختانی که به صورت آزادانه رشد می کنند، معمولا با غالبیت انتهایی قابل توجهی به صورت عمودی رشد می کنند. پوست تنه نسبتاً نازک، صاف و به رنگ خاکستر است.

برگ ها همیشه سبز، در ابتدا به رنگ سبز روشن هستند و در مکان های آفتابی، بعداً به رنگ سبز تیره براق تغییر می کنند. گل های Persea americana کوچک، به طول ۵ تا ۸ میلی متر و به رنگ زرد مایل به سبز هستند. گل آذین به صورت خوشه (panicle-shaped) است، محوری (axial) یا انتهایی (terminal). دو نوع گل وجود دارد که هر گیاه فقط یک نوع از آنها را دارد. هر دو نوع تنها در زمان خاصی از روز برای دریافت گرده آماده هستند. به این معنی که برای کاشت، هر دو نوع گیاه باید کاشته شوند، زیرا در غیر این صورت گرده افشانی (حداقل به صورت تئوری) غیرممکن است. میوه می تواند به اندازه یک مشت یا به بزرگی یک خیارشور باشد؛ بیضی شکل تا گلابی شکل، و تا ۱۸ سانتی متر طول دارد. این یک توت (berry) است که رنگ آن از سبز تیره تا قرمز مایل به قهوه ای متغیر است. پوست کندن آن آسان است. گوشت میوه نرم و سفید تا زرد کرمی رنگ است. هسته می تواند گرد، مخروطی یا کشیده باشد و ۸ تا ۲۴ درصد وزن میوه را تشکیل می دهد.

آووکادو (Avocado) عمدتاً در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، به ویژه در آمریکا و آسیا (America, Asia) کشت می‌شود. ایالات متحده آمریکا (USA) و مکزیک (Mexico) تولیدکنندگان اصلی این محصول هستند. صادرات آووکادو در مقیاس بزرگ فقط از زمان جنگ جهانی دوم (Second World War) رواج پیدا کرده است. بازار صادراتی این محصول عمدتاً به ایالات متحده آمریکا، کشورهای اروپایی (European countries) و چندین کشور در شرق آسیا (East Asia) محدود می‌شود. آووکادوهایی که در اروپا به فروش می‌رسند معمولاً از اسرائیل (Israel)، آفریقای جنوبی (South Africa) یا اسپانیا (Spain) می‌آیند. حدود 200 نوع مختلف آووکادو وجود دارد، اما فقط دو نوع "فuerte" و "Hass" در بازار اروپا (European market) غالب هستند.

استخراج روغن آووکادو

روغن آووکادو به روش پرس سرد (cold pressed) استخراج می‌شود. برای این کار، فقط از پالپ میوه‌های رسیده که دیگر قابل فروش نیستند استفاده می‌شود. روش‌های دیگر استخراج روغن آووکادو عبارتند از:

  • ** سانتریفیوژ کردن (centrifugation):** پالپ میوه له شده (puree) را با سانتریفیوژ می‌توان به روغن تبدیل کرد.
  • ** آسیاب کردن با ماده خنثی (aggrading with neutral material):** پالپ میوه را با ماده خنثی مانند کایزلگور (kieselguhr) مخلوط می‌کنند و سپس با اتر نفت (petroleum ether) تقطیر می‌کنند.

رنگ روغن آووکادو

زرد تیره تا قهوه ای، متمایل به سبز (Roth and Kormann 2000، ص 117).

روغن "خام" سبز و کدر است. تصفیه شیمیایی مواد رنگی و مواد کدر را از بین می برد، به طوری که نتیجه یک روغن زرد روشن است.

بوی روغن آووکادو

روغن آووکادو: سبز، میوه ای، ملایم، کمی کهنه، تند. روغن آووکادو سبز: میوه ای، شبیه سرکه، مغزدار، چوبی.

ترکیبات فرار روغن آووکادو

آنالیز ترکیبات فرار در روغن آووکادو با استفاده از استخراج مایکروویو و حلال

هگزانال (Hexanal)

2،6-دی متیل اوندکان (2,6-dimethylundecane)

سیکلو تترادکان (Cyclotetradecane)

1،4-دی متیل بنزن (1,4-Dimethylbenzene)

ترانس، ترانس-2،4-دکادیئنال (Trans,trans-2,4-decadienal)

جرماکرن D (Germacrene D)

1،2-دی متیل بنزن (1,2-Dimethylbenzene)

تridecane (Tridecane)

هپتانال (Heptanal)

2،4-دکادیئنال (2,4-decadienal)

(E,E)-α-فارنزن ((E,E)-a-farnesen)

1،2،4-تری متیل بنزن (1,2,4-Trimethylbenzene)

α-کوببن (α-Cubebene)

β-بیسابولن (B-Bisabolene)

دکان (Decane)

2-دوسن-1-ال (2-docen-1-al)

کافیلن اکسید (Caryophyllene oxide)

اکتانال (Octanal)

α-کوپائن (α-Copaen)

α-برگاموتن (α-Bergamotene)

4-اتیل-1،2-دی متیل بنزن (4-Ethyl-1,2-dimethylbenzene)

تترادکان (Tetradecane)

α-هومولن (α-Humulene)

ترکیب شیمیایی اسید چرب روغن آووکادو

مشخصات فیزیکی روغن آووکادو

ماندگاری روغن آووکادو

خصوصیات روغن آووکادو

کاربرد روغن آووکادو

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید