آنتی اکسیدان واژهای است که بسیار در دنیای سلامتی، بهداشت و تغذیه مطرح میشود. آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مفید هستند، اما گاهی سردرگمی و تصورات نادرستی درباره آنها و منابعشان وجود دارد.
آنتیاکسیدان چیست؟
آنتیاکسیدان یک مولکول است که از اکسیداسیون سایر مولکولها در بدن جلوگیری کرده یا آن را متوقف میکند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی در بدن است که رادیکالهای آزاد تولید میکند. این رادیکالهای آزاد زنجیرهای از واکنشها را در بدن ایجاد میکنند که به سلولهای دیگر آسیب میرسانند. پس آنتیاکسیدانها از بدن در برابر آسیب سلولی محافظت میکنند.
آنتیاکسیدانها مواد قدرتمندی در بدن هستند؛ برخی انواع مولکول های اکسیژن بهطور آزادانه در بدن حرکت میکنند و باعث آسیب اکسیداتیو میشوند که این رادیکالهای آزاد را ایجاد میکند و به بدن و سلولها، به ویژه سلولهای پوست، آسیب میزند. سرطان و پیری زودرس با این آسیب اکسیداتیو مرتبط هستند.
آنتیاکسیدانها را از کجا میتوان یافت؟
این مواد در بسیاری از غذاها وجود دارند: دانهها، مغزها، حبوبات، میوهها و سبزیجات. آنتی اکسیدان ها می توانند به صورت مصنوعی نیز تولید شوند، مانند ویتامین C، اما بهتر است آنها را به شکل طبیعی مصرف کنید. ویتامین C یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به از بین بردن این رادیکال های آزاد کمک میکند. دیگر مزایای مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها شامل کاهش خطر ابتلا به عفونتها در بدن و حفظ سلامت قلب است.
آنتی اکسیدان های برتر
انواع پرتقال که سرشار از ویتامین C هستند، تمامی انواع توتها مثل بلوبری، تمشک سیاه، تمشک قرمز، توت فرنگی و کرنبری – آب انار – تمامی انواع لوبیاها مثل لوبیا عریض، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، نخود، نخود فرنگی و عدس – آرتیشو و انواع سیبزمینی، همچنین سیب و گیلاس.
حالا که می دانید آنتی اکسیدان چیست و چه اهمیتی برای بدن دارد، دفعه بعد که به خرید مواد غذایی میروید، به غذاهایی که باید برای محافظت و جلوگیری از آسیب سلولی مصرف کنید، توجه داشته باشید.
منبع:
What exactly are Free Radicals and Antioxidants
آنتی اکسیدان طبیعی عصاره های گیاهی
در سالهای اخیر، علاقه به اثرات سلامت آنتی اکسیدان های طبیعی به دلیل ایمنی و کاربرد آنها در فرمولاسیون آرایشی افزایش یافته است. با این وجود، کارایی آنتی اکسیدان های طبیعی در داخل بدن کمتر از خواص پرواکسیدانی (prooxidant properties) آنها در داخل بدن ثبت شده است. عصارههای گیاهی سرشار از ویتامینها (vitamins)، فلاونوئیدها (flavonoids) و ترکیبات فنلی (phenolic compounds) میتوانند با واکنش با مولکولهای زیستی مختلف آسیب اکسیداتیو را القا کنند و در عین حال خواص آنتیاکسیدانی را نیز ارائه کنند. از آنجایی که فعالیت های بیولوژیکی آنتی اکسیدان های طبیعی متفاوت است، اثربخشی آنها برای کند کردن روند پیری نامشخص است. این مقاله مروری بر استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی در مراقبت از پوست و مکانیسم های احتمالی زیربنای اثر مورد نظر آن ها، همراه با کاربردهای اخیر در فرمولاسیون مراقبت از پوست و محدودیت های آنها تمرکز دارد.
متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلنهای نقرهای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.