روغن اندیروبا (Andiroba)

روغن اندیروبا ، روغن اندی روبا ANDIROBA اندی روبا

خواستگاه

چوب ماهوگونی (Bastard mahogany) در امتداد ساحل اقیانوس اطلس در آمریکای مرکزی، در کاستاریکا (Costa Rica)، کلمبیا (Colombia)، برزیل (Brazil)، اکوادور (Ecuador)، کوبا (Cuba) و ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) یافت می‌شود.

این درخت حدود 40 متر ارتفاع دارد، با برگ‌های سبز، کشیده و گل‌های کوچک زرد، قرمز یا مایل به سبز که بوی نامطبوعی دارند. میوه‌ها به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند و شبیه شاه بلوط هستند. آنها حاوی یک دانه غنی از چربی (حدود 63%) هستند که سخت و به رنگ صورتی روشن است. یک درخت ممکن است تا 200 کیلوگرم میوه داشته باشد.

کشت

ماهوگونی (Bastard mahogany) عمدتاً در حوضه آمازون، پارا و گویان (برزیل) (Amazon basin, Pará and Guyanas (Brazil))، به خصوص در کناره رودخانه ها رشد می کند. به منظور حفظ منابع طبیعی (save natural resources) و حمایت از معیشت جمعیت بومی (support the sustenance of the native population)، مناطقی که آتش زده شده (slashed and burned) با ماهوگونی دوباره جنگل کاری می شوند (reforested with bastard mahogany).

استخراج روغن (Extraction of the Oil)

دانه های تولید هر درخت برای تولید حدود 7 لیتر روغن استفاده می شود (One tree produces seeds for the extraction of about 7 l of oil). دانه‌ها از روی زمین جمع‌آوری می‌شوند و روغن آنها به صورت سرد پرس می‌شود. این فرآیند می‌تواند به صورت دستی توسط مردم محلی یا به صورت صنعتی توسط صنعت صابون‌سازی برزیل (Brazilian soap industry) انجام شود.

رنگ: روغن سفید شیری تا زرد، مایع در دمای اتاق (Colour: Milky-white to yellow oil, liquid at room temperature)

بو: شیرین، یادآور دارچین، معطر، طعم بیسکویت، خوشمزه و مغزدار (Odour: Sweet, reminiscent of cinnamon, balmy, biscuit flavour, pleasantly nutty)

طعم: طعم تلخ (Flavour: Bitter taste)

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن آندیروبا

مشخصات فیزیکی روغن آندیروبا

کاربردهای روغن روغن آندیروبا

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید