استیک اسید (Acetic acid) چیست؟

استیک اسید چیست؟

نام های دیگر استیک اسید : جوهر سرکه، جوهر انگور، اسید اتیلیک، اسید اتانوئیک، متان کربوکسیلیک اسید، هیدروژن استات، اسید استیک گلاسیال، اسید سرکه

استیک اسید (Acetic acid) چیست؟

فرمول شیمیایی استیک اسید: CH3COOH

جرم مولی استیک اسید: 60.052 گرم بر مول

چگالی استیک اسید: 1.05 گرم بر سانتی‌متر مکعب

نقطه جوش استیک اسید: 117.9 درجه سانتیگراد

نقطه ذوب استیک اسید: 16.6 درجه سانتیگراد

شکل ظاهری استیک اسید: مایع بی رنگ با بوی تند

خواص استیک اسید

  • اسید استیک یک اسید آلی ضعیف است.
  • در آب به طور کامل حل می شود.
  • با فلزات واکنش می دهد و نمک استات تولید می کند.
  • خورنده است و می تواند به پوست و چشم آسیب برساند.

کاربردهای استیک اسید

  • در صنایع غذایی: به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده در سرکه، ترشی، سس، مایونز و … استفاده می شود.
  • در صنایع شیمیایی: برای تولید استات وینیل، اتیل استات، اسید انیدرید استیک و … استفاده می شود.
  • در صنایع دارویی: برای تولید داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و … استفاده می شود.
  • در مصارف خانگی: برای تمیز کردن سطوح و جرم زدایی استفاده می شود.

نکات ایمنی کار با استیک اسید

  • هنگام کار با اسید استیک باید از دستکش، عینک و لباس محافظ استفاده کرد.
  • در صورت تماس با پوست یا چشم، باید محل را با آب فراوان شستشو داد.
  • اسید استیک را باید در ظروف دربسته و دور از دسترس کودکان نگهداری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید