استیک اسید چیست؟
نام های دیگر استیک اسید : جوهر سرکه، جوهر انگور، اسید اتیلیک، اسید اتانوئیک، متان کربوکسیلیک اسید، هیدروژن استات، اسید استیک گلاسیال، اسید سرکه
- فرمول شیمیایی استیک اسید: CH3COOH
- جرم مولی استیک اسید: 60.052 گرم بر مول
- چگالی استیک اسید: 1.05 گرم بر سانتیمتر مکعب
- نقطه جوش استیک اسید: 117.9 درجه سانتیگراد
- نقطه ذوب استیک اسید: 16.6 درجه سانتیگراد
- شکل ظاهری استیک اسید: مایع بی رنگ با بوی تند
خواص استیک اسید
- اسید استیک یک اسید آلی ضعیف است.
- در آب به طور کامل حل می شود.
- با فلزات واکنش می دهد و نمک استات تولید می کند.
- خورنده است و می تواند به پوست و چشم آسیب برساند.
کاربردهای استیک اسید
- در صنایع غذایی: به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده در سرکه، ترشی، سس، مایونز و … استفاده می شود.
- در صنایع شیمیایی: برای تولید استات وینیل، اتیل استات، اسید انیدرید استیک و … استفاده می شود.
- در صنایع دارویی: برای تولید داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و … استفاده می شود.
- در مصارف خانگی: برای تمیز کردن سطوح و جرم زدایی استفاده می شود.
نکات ایمنی کار با استیک اسید
- هنگام کار با اسید استیک باید از دستکش، عینک و لباس محافظ استفاده کرد.
- در صورت تماس با پوست یا چشم، باید محل را با آب فراوان شستشو داد.
- اسید استیک را باید در ظروف دربسته و دور از دسترس کودکان نگهداری کرد.
سرکه آلو
محبوبیت سرکه سیب در مراقبت پوست راه را برای دیگر انواع سرکه نظیر سرکه آلو هموار کرده است. سرکه آلو غنی از انواع آنتی اکسیدان ها و آنزیم هایی است که سلول های پوست را هضم می کنند، pH را متعادل می کنند و از پوست در مقابل پیری محافظت می کنند. سرکه آلو در انواع تونرهای صورت، انواع پاک کننده ها و ماسک ها استفاده می شود.