استیک اسید چیست؟
نام های دیگر استیک اسید : جوهر سرکه، جوهر انگور، اسید اتیلیک، اسید اتانوئیک، متان کربوکسیلیک اسید، هیدروژن استات، اسید استیک گلاسیال، اسید سرکه
فرمول شیمیایی استیک اسید: CH3COOH
جرم مولی استیک اسید: 60.052 گرم بر مول
چگالی استیک اسید: 1.05 گرم بر سانتیمتر مکعب
نقطه جوش استیک اسید: 117.9 درجه سانتیگراد
نقطه ذوب استیک اسید: 16.6 درجه سانتیگراد
شکل ظاهری استیک اسید: مایع بی رنگ با بوی تند
خواص استیک اسید
- اسید استیک یک اسید آلی ضعیف است.
- در آب به طور کامل حل می شود.
- با فلزات واکنش می دهد و نمک استات تولید می کند.
- خورنده است و می تواند به پوست و چشم آسیب برساند.
کاربردهای استیک اسید
- در صنایع غذایی: به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده در سرکه، ترشی، سس، مایونز و … استفاده می شود.
- در صنایع شیمیایی: برای تولید استات وینیل، اتیل استات، اسید انیدرید استیک و … استفاده می شود.
- در صنایع دارویی: برای تولید داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و … استفاده می شود.
- در مصارف خانگی: برای تمیز کردن سطوح و جرم زدایی استفاده می شود.
نکات ایمنی کار با استیک اسید
- هنگام کار با اسید استیک باید از دستکش، عینک و لباس محافظ استفاده کرد.
- در صورت تماس با پوست یا چشم، باید محل را با آب فراوان شستشو داد.
- اسید استیک را باید در ظروف دربسته و دور از دسترس کودکان نگهداری کرد.