شیمی روغن های اسانسی

اسانس ها ترکیبات طبیعی بسیار پیچیده ای هستند که می توانند شامل 20-60 جزء مجزا در مقادیر بسیار متنوع باشند. آنها دارای دو یا سه جزء اصلی هستند که در مقادیر نسبتاً زیاد (20-70٪) در مقایسه با سایر اجزایی که فقط در سطوح اثر (trace levels) وجود دارند، وجود دارند. ترکیبات اصلی اسانس گیاه Origanum compactum عبارتند از: کارواکرول (30%) و تیمول (27%). که از Coriandrum sativum لینالول (68٪) است. کسانی که از Cinnamomum camphora عبارتند از α- و β-توجون (α- and β-thujone) (57٪)، کافور (camphor) (24٪)، و 1،8-سینئول (1,8-cineole) (50٪). و از Mentha piperita منتول (menthol) (59٪) و منتون (menthone) (19٪) است. به طور معمول، این عناصر کلیدی ویژگی های بیولوژیکی اسانس ها را دیکته می کنند. علاوه بر این، آگاروود یک گیاه معطر ضروری است که قرن ها در چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی به عنوان طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است. سسکوی ترپن ها، مشتقات کرومون 2-(2-فنیل متیل) (2-(2-phenylmethyl) chromone derivatives) و آگاروفوران ها (agarofurans) برخی از روغن های فرار هستند که اکثر مواد فعال چوب آگاروود (agarwood) را تشکیل می دهند. مطالعات فواید فارماکولوژیک مفید روغن‌های ضروری چوب آگاروود (AEOs) را نشان داده‌اند که شامل خواص ضد افسردگی (antidepressant,)، آرام‌بخش (sedative) و ضد التهابی (anti-inflammatory) است. اجزای اصلی برخی از اسانس‌های جدا شده از منابع مختلف با درصد ترکیبات معمولی آن اجزا در جدول 1 توضیح داده شده است.

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید