لوکوما میوه درخت همیشه سبز پوتریا لوکوما (Pouteria lucuma) است. تری گلیسیرید موجود در دانه لوکوما شامل اسیدهای لینولئیک (39٪)، اولئیک (28٪)، پالمیتیک (19٪)، استئاریک (9٪) و گاما- لینولنیک (3٪) است که روغن را به عنوان اسیدهای چرب غیر اشباع بالا (39%) مشخص می کند.
نتایج نشان داد که روغن لوکوما به طور قابل توجهی مهاجرت (migration) و بیان وینکولین (vinculin expression) را در فیبروبلاست های انسانی (human fibroblasts) افزایش داد و تولید اکسید نیتریک ناشی از لیپوپلی ساکارید (lipopolysaccharide) را کاهش داد اما اثرات ضد باکتریایی یا ضد قارچی قابل توجهی نداشت. مطالعات نشان داده اند روغن لوما می توان در التیام زخم موثر باشد.
مراجع:
Rojo, L. E., Villano, C. M., Joseph, G., Schmidt, B., Shulaev, V., Shuman, J. L., … Raskin, I. (2010). Wound‐healing properties of nut oil from Pouteria lucuma. Journal of Cosmetic Dermatology, 9(3), 185–195.