روغن قهوه

روغن قهوه ، روغن قهوه و خواص درمانی آن ، خواص اسرار آمیز روغن قهوه برای سلامتی

زیستگاه روغن قهوه

ریشه قهوه به جنگل‌های کوهستانی جنوب غربی اتیوپی (Ethiopia) باز می‌گردد. اعراب و سپس ترک‌ها (Turks) اقدام به کاشت گیاه قهوه کردند و در اواسط قرن شانزدهم، اولین قهوه‌خانه‌ها در قسطنطنیه (Constantinople) تأسیس شدند. ترک‌ها در زمان محاصره وین (Vienna) در سال ۱۶۸۳ قهوه را به اروپا آوردند. در قرن هفدهم، زائران مکه (Mecca) قهوه را به شرق هند و بازرگانان هلندی و فرانسوی آن را به آسیا و آمریکا بردند. امروزه، مناطق اصلی کشت قهوه در آمریکای مرکزی و جنوبی (برزیل، مکزیک، کاستاریکا، گواتمالا، اکوادور، ونزوئلا، پرو و کلمبیا) قرار دارند. در آفریقا، قهوه در اتیوپی، لیبریا، کامرون، آنگولا و کنگو (Congo) کشت می‌شود. تولیدکنندگان اصلی در آسیا مالزی و اندونزی هستند. نوع خاصی از قهوه به نام قهوه مروارید در شبه جزیره عربستان (Arabian Peninsula) کشت می‌شود.

توصیف روغن قهوه

قهوه یک درختچه یا درخت کوچک همیشه سبز است که تا ارتفاع ۵-۶ متر رشد می‌کند. برگ‌ها متناوب، سبز روشن، نیزه‌مانند-بیضی شکل و به طول حدود ۷-۱۰ سانتی‌متر هستند. لبه‌های آن‌ها موج‌دار است و سطح بالایی آن‌ها درخشش چرم مانند دارد. گل‌های سفید کوچک به صورت گروه‌های چهار تا شانزده تایی در محل اتصال برگ به ساقه قرار گرفته‌اند و بوی یاس می‌دهند. میوه‌ها هسته‌دار و به اندازه گیلاس هستند. آن‌ها ابتدا سبز تیره هستند، اما در فرآیند رسیدن به رنگ زرد و قرمز در می‌آیند. هنگامی که کاملاً رسیده باشند، به رنگ بنفش-سیاه هستند. لایه بیرونی از تفاله میوه آبدار و شیرین تشکیل شده است که حاوی دانه‌ها است. هر دانه توسط پوسته‌ای شبیه به پوست، خشک، صاف و به رنگ کاه احاطه شده است.

استخراج روغن قهوه

روغن دانه قهوه (Coffee seed oil) از دانه‌های قهوه عربیکا (Coffea arabica) با استفاده از اتر دی اتیل (Diethyl ether) یا نفت سبک (Light petroleum) استخراج می‌شود. گاه برای استخراج این روغن، ابتدا موم موجود در دانه‌ها با تتراکلرواتان (Tetrachloroethane) کاهش داده می‌شود.

مشخصات روغن قهوه

  • رنگ:
    • قهوه‌ای مایل به سبز
    • از دانه‌های قهوه خام: زرد روشن
    • از دانه‌های قهوه رست شده: قهوه‌ای تیره
  • بو:
    • شبیه به دانه‌های قهوه سبز
    • از دانه‌های قهوه خام: بدون بوی خاص
    • از دانه‌های قهوه رست شده: بوی قهوه characteristic
  • طعم:
    • به دلیل اثرات سمی جانبی روغن دانه قهوه در صورت بلع، این روغن برای استفاده در مواد غذایی مناسب نیست.
    • اطلاعاتی در مورد طعم این روغن در دسترس نیست.

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن قهوه

مشخصات فیزیکی روغن دانه قهوه

کاربردهای روغن قهوه

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید