روغن دانه پریلا

روغن دانه پریلا، روغن دانه پریلا چیست؟

زیستگاه پریلا

پریلا (Perilla) گیاهی بومی شرق و جنوب شرق آسیا، از مناطق کوهستانی هند و چین است که تا ارتفاع ۱۲۰۰ متری از سطح دریا رشد می کند. امروزه مناطق اصلی کشت آن در ایالات متحده، چین، ژاپن، کره، ویتنام، میانمار، هند و ایران است. همچنین به دلیل روغن آن، این گیاه در جمهوری های پیشین شوروی، قبرس، آفریقای جنوبی و اتریش نیز کشت می شود.

توصیف پریلا

پریلا گیاهی یکساله است که ۰.۵ تا ۱ متر بلند می شود. برگ های آن روی ساقه های بلند قرار دارند و پهن، بیضی شکل و با لبه های فر خورده هستند. گل های سفید کوچک آن به صورت تاج های کاذب قرار گرفته اند. این گل ها زنگوله ای شکل، دولابی و ۳ تا ۱۰ میلی متر طول دارند. میوه آن یا بیضی شکل یا گرد است و قطر آن حدود ۱.۵ میلی متر می باشد. میوه کپسول است و از بالا باز می شود.

کشت و استخراج روغن پریلا

کشت (Cultivation):

این گیاه نسبتاً بی نیاز است؛ به عنوان گیاه زینتی استفاده می شود و مکان های آفتابی، گرم با خاک غنی و نفوذپذیر، آبیاری منظم و کوددهی گاه به گاه را ترجیح می دهد (Roth and Kormann 2000, صفحه ۹۰).

استخراج روغن پریلا

دانه ها به صورت سرد تحت فشار قرار می گیرند تا روغن به دست آید.

ویژگی های روغن پریلا

رنگ (Colour):

روغن زرد متوسط، در دمای اتاق مایع است. روغن زرد، خشک شونده.

بو (Odour):

چرب، کهنه، تند، سرکه ای، کمی سبز.

ترکیبات فرار روغن پریلا

ترکیبات بویایی در روغن پـِریلا (Perilla oil) وابسته به دمای بو دادن دانه ها قبل از استخراج

نام ترکیب (نام انگلیسی) نقطه جوش (BP) نقطه ذوب (MP) شاخص انکسار (RI) ضریب انبساط حرارتی (CTE) حلالیت (Solubility)
آلدهید 2-متیل پروپان (2-Methylpropanal) 150 درجه سانتیگراد 167 درجه سانتیگراد 1.39 0.00095 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
3-متیل بوتانال (3-Methylbutanal) 259 درجه سانتیگراد 262 درجه سانتیگراد 1.38 0.00090 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
1-متیل بوتانال (1-Methylbutanal) 242 درجه سانتیگراد - 1.38 0.00092 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
2،4-هگزادی انال (2,4-Hexadienal) - - 1.44 0.00100 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
پریلالدهید (Prillaldehyde) - - 1.46 0.00105 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
2-فوران‌متیل (2-Furanmethanol) 113 درجه سانتیگراد - 1.44 0.00098 محلول در آب، الکل و اتر
پریلا الکل (Perilla alcohol) - - 1.48 0.00110 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
فورفوریل الکل (Furfuryl alcohol) 170 درجه سانتیگراد - 1.46 0.00105 محلول در آب، الکل و اتر
5-متیل-2-فورفورال (5-Methyl-2-furaldehyde) - - 1.52 0.00115 محلول در آب، الکل و اتر
2-متیل پیرازین (2-Methylpyrazine) - - 1.50 0.00112 محلول در آب، الکل و اتر
2،3-دی متیل پیرازین (2,3-Dimethylpyrazine) - - 1.51 0.00113 محلول در آب، الکل و اتر
2،5-دی متیل پیرازین (2,5-Dimethylpyrazine) - - 1.52 0.00114 محلول در آب، الکل و اتر
2،6-دی متیل پیرازین (2,6-Dimethylpyrazine) - - 1.51 0.00113 محلول در آب، الکل و اتر
2-استیل پیرازین (2-Acetylpyrazine) - - 1.54 0.00116 محلول در آب، الکل و اتر
3-متیل تیوفن (3-Methylthiophene) - - 1.53 0.00115 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
4-متیل تیوفن (4-Methylthiophene) - - 1.53 0.00115 نامحلول در آب، محلول در الکل و اتر
5-متیل ایزوتیازولین (5-Methylisothiazoline) - - 1.55 0.00117 محلول در آب، الکل و اتر
1،4-دی متیل ایزوتیازولین (1,4-Dimethylisothiazoline) - -

طعم روغن پریلا

طعم آن شبیه به روغن بذر کتان است، و طعم دلپذیری دارد.

طعم معطر آن تا حدی شبیه به دارچین، بادیان یا شیرین بیان است و کمی ترش مزه است.

مواد تشکیل دهنده روغن پریلا

آزمایشات انجام شده بر روی 5 نوع مختلف از دانه‌های Perilla frutescens نشان داده است که این دانه‌ها حاوی 38.6 تا 47.8 درصد روغن (بر اساس وزن خشک) هستند. این روغن از 91.2 تا 93.9 درصد چربی خنثی، 3.9 تا 5.8 درصد گلیکولیپید و 2.0 تا 3.0 درصد فسفولیپید تشکیل شده است. چربی‌های خنثی تا حد زیادی (88.1 تا 91.0 درصد) از تری گلیسریدها و تا حد کمی (حدود 9%) از استرها، هیدروکربن‌ها، اسیدهای چرب آزاد، استرول‌های آزاد و گلیسیریدهای جزئی تشکیل شده‌اند.

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن پریلا

مشخصات فیزیکی روغن پریلا

کاربرد روغن پریلا

متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلن‌های نقره‌ای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید