خاستگاه:
خاستگاه دقیق آلو مشخص نیست، اما احتمالاً مانند گیلاس، از منطقه جنوبی دریای سیاه سرچشمه گرفته است. آلوچه وحشی (Prunus cerasifera) که یکی از اجداد احتمالی آلو است، در این منطقه یافت میشود. رومیها این میوه را به شمال اروپای مرکزی وارد کردند.
مشخصات:
درخت آلو میتواند تا 20 تا 30 سال عمر کند. برگهای آن بیضیشکل، بدون کرک در هر دو طرف و با لبههای دندانهدار هستند. برگها در داخل جوانهها به صورت لوله شده قرار دارند. هیپانتیوم (Hypanthium) که به آن کاسه گل نیز میگویند، صاف و بشقابمانند یا لولهای شکل است.
از تخمدان نیمهتحتانی، یک میوه هستهدار (drupe) به نام آلو به وجود میآید. اندازه، رنگ و طعم آلوها با یکدیگر متفاوت است. هسته این میوه تکدانهای، دارای یک پوسته سخت (endocarp) و یک گوشت میوه آبدار است. پوست آلو معمولاً به رنگ بنفش مایل به آبی است. هسته (kernel) آلو به رنگ قهوهای روشن است.
کشت آلو
مناطق اصلی کشت آلو (Plum) شامل چین، اروپا و آمریکای جنوبی است. خاک لومی و شنی بهترین نوع خاک برای کشت این محصول است. در صورت کشت درختان در مناطق نامناسب، میوه (Fruit) آنها کوچکتر خواهد بود.
استخراج روغن
روغن به روش پرس سرد استخراج میشود.
ابتدا، تفاله میوه برای جداسازی هستهها جدا میشود. سپس دانهها آسیاب شده و تحت فشار 350 اتمسفر در پرس هیدرولیک فشرده میشوند.
استخراج با حلال نیز امکانپذیر است.
مشخصات
- رنگ:
- قهوهای مایل به زرد
- زرد طلایی
- زرد روشن و شفاف
- بو:
- شبیه بادام تلخ
- طعم:
- دلپذیر، با کمی طعم بادام تلخ
ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب
نام اسیدهای چرب | محتوا (بر حسب درصد) |
---|---|
اسید پالمیتیک (Palmitic acid) | 5.4 تا 7.3 |
اسید پالمیتولئیک (Palmitoleic acid) | – |
اسید استئاریک (Stearic acid) | 1.3 تا 1.4 |
اسید اولئیک (Oleic acid) | 63.9 تا 78.5 |
اسید واکنیک (Vaccenic acid) | 1.1 تا 1.2 |
اسید لینولئیک (Linoleic acid) | 9.7 تا 26.9 |
اسید آلفا-لینولنیک (a-Linolenic acid) | 0.1 تا 0.2 |
اسید آراشیدیک (Arachidic acid) | 0.1 |
ترکیب توکوفرول ها
فارسی (انگلیسی) | محتوا در میلیگرم بر کیلوگرم |
---|---|
توکوفرولها (Tocopherols) | 222.7-374.4 |
آلفا-توکوفرول (α-Tocopherol) | 24.1-27.1 |
آلفا-توکوترینول (α-Tocotrienol) | 31.4-41.6 |
بتا-توکوفرول (β-Tocopherol) | 2.3-4.0 |
گاما-توکوفرول (γ-Tocopherol) | 133.1-302.1 |
دلتا-توکوفرول (δ-Tocopherol) | 11.4-18.9 |
مشخصات فیزیکی روغن هسته آلو
ویژگی | مقدار |
---|---|
شاخص انکسار | 1.468-1.470 |
عدد صابونی شدن | 188-190 |
عدد یدی | 91-104 |
عدد اسیدی | 1.3 |
وزن مخصوص | 0.916-0.9195 |
شکست نور | 1.4705-1.4715 (20 درجه سانتی گراد) |
عدد هیدروکسیل | 6.5 |
غیرقابل صابونی شدن | 0.60% |
توضیحات:
- شاخص انکسار: میزان خم شدن نور هنگام عبور از ماده را نشان می دهد.
- عدد صابونی شدن: میزان اسیدهای چرب موجود در روغن را نشان می دهد.
- عدد یدی: میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن را نشان می دهد.
- عدد اسیدی: میزان اسیدهای آزاد موجود در روغن را نشان می دهد.
- وزن مخصوص: چگالی روغن را نشان می دهد.
- شکست نور: میزان خم شدن نور هنگام عبور از روغن را نشان می دهد.
- عدد هیدروکسیل: میزان گروه های هیدروکسیل موجود در روغن را نشان می دهد.
- غیرقابل صابونی شدن: میزان موادی که در روغن وجود دارند اما با قلیایی ها صابونی نمی شوند را نشان می دهد.
ماندگاری روغن هسته آلو
روغن هسته آلو (Plum kernel oil) دارای ماندگاری 6 تا 8 ماه است (Wimmer et al. 2003).
کاربردهای روغن هسته آلو
در محصولات آرایشی
روغن هسته آلو به دلیل مناسب بودن برای انواع پوست، اغلب به محصولات آرایشی اضافه میشود. این روغن به سرعت در پوست نفوذ میکند و جزئی از بسیاری از روغنهای ماساژ و روغنهای حمام است.
در مواد غذایی
روغن هسته آلو یک روغن خوراکی خوب، به خصوص برای دسرها و سالادها است.
این روغن خالص از مغزهای پالم در فرایند پرس سرد بدون استفاده از حلال ها استخراج می شود و سرشار از انواع اسیدهای چرب ضروری و انواع آنتی اکسیدان ها است. این روغن می تواند به صورت رقیق نشده استفاده شود اما عموما با دیگر روغن ها ترکیب می شود. روغن هسته پالم وقتی که برای پوست آبزدایی شده همراه با یک عامل ضد پیری استفاده شود موثر تر است.
آلو کاکادو
این آلوها برای هزاران سال برای اهداف دارویی استفاده شده اند. آلو کاکادو یکی از بهترین منابع ویتامین C است. آلو کاکادو همچنین خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد التهابی دارد و حاوی انواع مواد شیمیایی گیاهی است. آلو کاکادو برای انواع پوست از جمله پوست حساس مفید است. اغلب به منظور درمان آکنه و کاهش علایم پیری استفاده می شود. کوئرستین، یکی از انواع آنتی اکسیدان های طبیعی در این میوه، در سالم نگه داشتن پوست و کاهش چین و چروک ها بسیار موثر است.