روغن هسته آلو ، روغن هسته هلو و آشنایی با خواص بی نظیر آن برای سلامتی
خاستگاه روغن هسته آلو
خاستگاه دقیق آلو مشخص نیست، اما احتمالاً مانند گیلاس، از منطقه جنوبی دریای سیاه سرچشمه گرفته است. آلوچه وحشی (Prunus cerasifera) که یکی از اجداد احتمالی آلو است، در این منطقه یافت میشود. رومیها این میوه را به شمال اروپای مرکزی وارد کردند.
مشخصات درخت آلو
درخت آلو میتواند تا 20 تا 30 سال عمر کند. برگهای آن بیضیشکل، بدون کرک در هر دو طرف و با لبههای دندانهدار هستند. برگها در داخل جوانهها به صورت لوله شده قرار دارند. هیپانتیوم (Hypanthium) که به آن کاسه گل نیز میگویند، صاف و بشقابمانند یا لولهای شکل است.
از تخمدان نیمهتحتانی، یک میوه هستهدار (drupe) به نام آلو به وجود میآید. اندازه، رنگ و طعم آلوها با یکدیگر متفاوت است. هسته این میوه تکدانهای، دارای یک پوسته سخت (endocarp) و یک گوشت میوه آبدار است. پوست آلو معمولاً به رنگ بنفش مایل به آبی است. هسته (kernel) آلو به رنگ قهوهای روشن است.
کشت آلو
مناطق اصلی کشت آلو (Plum) شامل چین، اروپا و آمریکای جنوبی است. خاک لومی و شنی بهترین نوع خاک برای کشت این محصول است. در صورت کشت درختان در مناطق نامناسب، میوه (Fruit) آنها کوچکتر خواهد بود.
استخراج روغن هسته آلو
روغن به روش پرس سرد استخراج میشود.
ابتدا، تفاله میوه برای جداسازی هستهها جدا میشود. سپس دانهها آسیاب شده و تحت فشار 350 اتمسفر در پرس هیدرولیک فشرده میشوند.
استخراج با حلال نیز امکانپذیر است.
مشخصات هسته آلو
- رنگ:
- قهوهای مایل به زرد
- زرد طلایی
- زرد روشن و شفاف
- بو:
- شبیه بادام تلخ
- طعم:
- دلپذیر، با کمی طعم بادام تلخ
ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب
مشخصات فیزیکی روغن هسته آلو
ماندگاری روغن هسته آلو
کاربردهای روغن هسته آلو
متن کامل این مقاله تخصصی، گامی فراتر در دنیای صابون سازی است که فقط در دسترس هنرجویان دوره مقدماتی و پیشرفته صابون سازی و یا مشترکین پلنهای نقرهای و طلایی سامانه نخبگان صابون ساز است.