کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات
اجرای طرح تله فود در روستای فاروغ مرودشت. این طرح با حمایت سازمان جهانی غذا و همکاری جهاد کشاورزی توسط دوازده نفر بانوان سرپرست خانوار اجرا شد.
چرا بوقلمون؟
در ایران ۲۰ سال است که بهصورت تجاری بوقلمون پرورش داده میشود و قبل از آن بهصورت سنتی و محلی فقط در تعدادی از روستاهای کشور یافت میشد.
ارزش تغذیهای بوقلمون بسیار بالاست و در بین گوشت ماکیان، گوشت «گرم» بهحساب میآید.
گوشت بوقلمون تقریباً پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و درنتیجه برای درمان بیماریهای کمخونی و بیماریهای قلبی مناسب است.
پیشگیری از سرطان، بهبود کمخوابی و کاهش کلسترول خون از دیگر مزایای استفاده از گوشت این حیوان است.
خانم «روژین پژوهنده» یکی دیگر از پرورشدهندگان موفق و از بانوان فعال استان کرمانشاه است.
او کارشناس حقوق قضایی است و درباره ورود به عرصه پرورش بوقلمون میگوید:
«در اواخر سال سوم دبیرستان بود که مادرم چند عدد بوقلمون خرید و در حیاط خانه نگهداری میکرد. بوقلمونها از غذاهای خانگی، ذرت و گندم تغذیه میکردند.
بعد از مدتی چند جوجه بوقلمون به دنیا آمد و تعدادشان به مرور بیشتر شد.
گوشت بوقلمونها لذیذ و خوش خوراک است و به همین دلیل روستائیان و اعضای فامیل آنها را از ما میخریدند.
متوجه شدم که این عرصه جای کار کردن دارد و یک مزرعه پرورش بوقلمون راهاندازی کردم. پرورش بوقلمون را به صورت سنتی و بدون استفاده از دارو انجام میدهم.
به همین دلیل بوقلمونهای من طرفدارهای زیادی دارد. از روش سنتی برای جوجهکشی استفاده میکنم و سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ بوقلمون تولید میکنم.»
[irp posts=”6741″ name=”اشتغالزایی با راه اندازی بزرگترین واحد پرورش بوقلمون در کشور”]
تکثیر بوقلمون با کمترین امکانات
حمایت از این طرح می تواند بخشی از خسارات ناشی از خشکسالی را جبران کند. حاصل تلاش چهار ماهه ی بانوان فاروغی تولید بیش از پانصد کیلو گوشت بوقلمون کاملا سالم می باشد.
گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده
منبع: کارآفرین ناب
مشاهده ویدیوی کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات
کتب مناسب برای کسب و کار پرورش بوقلمون: عنوان و نام پديدآور: آموزش کاربردی پرورش و بیماریهای بوقلمون/نگارش شیرین محمدیزاده، الهه پناهنده، عرفان شکیباپور مشخصات نشر: تهران: فرهنگ نور، ۱۳۹۹———————————————عنوان و نام پديدآور: اصول بهداشت پرورش بوقلمون/ تالیف حسن اوحدینیا. مشخصات نشر: تهران : علم و قلم، ۱۳۸۴——————————————عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش بوقلمون/ ترجمه و گردآوری محسن دانشیار و فرانک ایلخانی. مشخصات نشر: ارومیه: جهاد دانشگاهی ، واحد استان آذربایجان غربی، ۱۳۸۹.——————————————- عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش طیور حلال گوشت ( بلدرچین، کبک، قرقاول، مرغ خانگی، اردک، غاز، بوقلمون)/ نویسندگان مهدی خجستهکی…[ و دیگران].مشخصات نشر: تهران: مرز دانش، ۱۳۹۷