کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

اجرای طرح تله فود در روستای فاروغ مرودشت. این طرح با حمایت سازمان جهانی غذا و همکاری جهاد کشاورزی توسط دوازده نفر بانوان سرپرست خانوار اجرا شد.

چرا بوقلمون؟
در ایران ۲۰ سال است که به‌صورت تجاری بوقلمون پرورش داده می‌شود و قبل از آن به‌صورت سنتی  و محلی فقط در تعدادی از روستاهای کشور یافت می‌شد.

ارزش تغذیه‌ای بوقلمون بسیار بالاست و در بین گوشت ماکیان، گوشت «گرم» به‌حساب می‌آید.

گوشت بوقلمون تقریباً پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و درنتیجه برای درمان بیماری‌های کم‌خونی و بیماری‌های قلبی مناسب است.

پیشگیری از سرطان، بهبود کم‎خوابی و کاهش کلسترول خون از دیگر مزایای استفاده از گوشت این حیوان است.

خانم «روژین پژوهنده» یکی دیگر از پرورش‌دهندگان موفق و از بانوان فعال استان کرمانشاه است.
او کارشناس حقوق قضایی است و درباره ورود به عرصه پرورش بوقلمون می‌گوید:

«در اواخر سال سوم دبیرستان بود که مادرم چند عدد بوقلمون خرید و در حیاط خانه نگهداری می‌کرد. بوقلمون‌ها از غذاهای خانگی، ذرت و گندم تغذیه می‌کردند.

بعد از مدتی چند جوجه بوقلمون به دنیا آمد و تعدادشان به مرور بیشتر شد.

گوشت بوقلمون‌ها لذیذ و خوش خوراک است و به همین دلیل روستائیان و اعضای فامیل آن‌ها را از ما می‌خریدند.

متوجه شدم که این عرصه جای کار کردن دارد و یک مزرعه پرورش بوقلمون راه‌اندازی کردم. پرورش بوقلمون را به صورت سنتی و بدون استفاده از دارو انجام می‌دهم.

به همین دلیل بوقلمون‌های من طرفدارهای زیادی دارد. از روش سنتی برای جوجه‌کشی استفاده می‌کنم و سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ بوقلمون تولید می‌کنم.»

بیشتر بخوانید!  اشتغالزایی با راه اندازی بزرگترین واحد پرورش بوقلمون در کشور

تکثیر بوقلمون با کمترین امکانات

حمایت از این طرح می تواند بخشی از خسارات ناشی از خشکسالی را جبران کند. حاصل تلاش چهار ماهه ی بانوان فاروغی تولید بیش از پانصد کیلو گوشت بوقلمون کاملا سالم می باشد.

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

منبع: کارآفرین ناب

مشاهده ویدیوی کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

 
کتب مناسب برای  کسب و کار پرورش بوقلمون:
 
عنوان و نام پديدآور: آموزش کاربردی پرورش و بیماری‌های بوقلمون/نگارش شیرین محمدی‌زاده، الهه پناهنده‌، عرفان شکیبا‌پور
 
مشخصات نشر: تهران: فرهنگ نور، ‏‫۱۳۹۹
———————————————
عنوان و نام پديدآور: اص‍ول‌ ب‍ه‍داش‍ت‌ پ‍رورش‌ ب‍وق‍ل‍م‍ون‌/ ت‍ال‍ی‍ف‌ ح‍س‍ن‌ اوح‍دی‌ن‍ی‍ا.
 
مشخصات نشر: ت‍ه‍ران‌ : ع‍ل‍م‌ و ق‍ل‍م‌‏‫‏، ۱۳۸۴
——————————————
عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش بوقلمون/ ترجمه و گردآوری محسن دانشیار و فرانک ایلخانی.
 
مشخصات نشر: ارومیه: جهاد دانشگاهی ، واحد استان آذربایجان غربی‏‫، ۱۳۸۹.‬
——————————————-
 
عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش طیور حلال گوشت ( بلدرچین، کبک، قرقاول، مرغ خانگی، اردک، غاز، بوقلمون)/ نویسندگان مهدی خجسته‌کی…[ و دیگران].
مشخصات نشر: تهران: مرز دانش، ‏‫۱۳۹۷
 
اصول پرورش طیور حلال گوشت
اصول پرورش طیور حلال گوشت
 
عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش و نگهداری بوقلمون گوشتی و مولد [کتاب]/ تالیف مرتضی بیکی.
مشخصات نشر: تهران : مرز دانش، ‏‫۱۳۹۳
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: بهداشت و بیماری‌های بوقلمون/ پدیدآورندگان وحیدرضا رنجبر، منیره خردادمهر، فرهنگ شاکری.
 
مشخصات نشر: تهران: انتشارات زاغ بور‏‫، ۱۳۹۷.
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: پرنده‌های مزرعه: (خروس،مرغ،جوجه،بوقلمون،اردک)/ سروده‌ی مریم اسلامی؛[تصویرگر ناتالی بیلنو].
 
مشخصات نشر: تهران : قدیانی، کتابهای بنفشه، ۱۳۹۵.
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: پرورش بوقلمون / محمد علیمردانی
 
مشخصات نشر: تهران: ابریشمی‌فر‏‫، ۱۳۸۸
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: پ‍رورش‌ ب‍وق‍ل‍م‍ون‌ و م‍رغ‍داری‌/ م‍ح‍م‍د م‍ش‍ی‍ری‌
مشخصات نشر: ت‍ه‍ران‌
 
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: جوجه‌کشی خانگی: ماکیان، بوقلمون، اردک، غاز، مرغ گینه/ تالیف گيل دامرو؛‌ ترجمه محسن سرچشمه‌ئی، مصطفی قائم‌مقام
مشخصات نشر: تهران : فارسیران‏‫، ۱۳۹۶
 
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: راهنمای پرورش بوقلمون [کتاب]/ [لئونارد اس. مرسیا]؛ ترجمه حسن ناصری‌شکرلو.
مشخصات نشر: اردبیل: نشر نایاب‏‫، ۱۳۹۵
———————————————–
عنوان و نام پديدآور: پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون; حسن اوحدی‌نیا
مشخصات نشر: علم و قلم
 
کتاب پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون
کتاب پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون
 
 

حسن بسطامی

حسن علاقه مند به کسب و کارهای زودبازده، مشاغل خانگی و کسب و کارهای اینترنتی است. در این سایت ایده های جدید کسب و کار و همچنین تجربه یک دهه فعالیت خود در زمینه های مختلف کسب و کارهای اینترنتی را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید