کسب و کار پرورش بوقلمون

کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

اجرای طرح تله فود در روستای فاروغ مرودشت. این طرح با حمایت سازمان جهانی غذا و همکاری جهاد کشاورزی توسط دوازده نفر بانوان سرپرست خانوار اجرا شد.

چرا بوقلمون؟
در ایران ۲۰ سال است که به‌صورت تجاری بوقلمون پرورش داده می‌شود و قبل از آن به‌صورت سنتی  و محلی فقط در تعدادی از روستاهای کشور یافت می‌شد.

ارزش تغذیه‌ای بوقلمون بسیار بالاست و در بین گوشت ماکیان، گوشت «گرم» به‌حساب می‌آید.

گوشت بوقلمون تقریباً پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و درنتیجه برای درمان بیماری‌های کم‌خونی و بیماری‌های قلبی مناسب است.

پیشگیری از سرطان، بهبود کم‎خوابی و کاهش کلسترول خون از دیگر مزایای استفاده از گوشت این حیوان است.

خانم «روژین پژوهنده» یکی دیگر از پرورش‌دهندگان موفق و از بانوان فعال استان کرمانشاه است.
او کارشناس حقوق قضایی است و درباره ورود به عرصه پرورش بوقلمون می‌گوید:

«در اواخر سال سوم دبیرستان بود که مادرم چند عدد بوقلمون خرید و در حیاط خانه نگهداری می‌کرد. بوقلمون‌ها از غذاهای خانگی، ذرت و گندم تغذیه می‌کردند.

بعد از مدتی چند جوجه بوقلمون به دنیا آمد و تعدادشان به مرور بیشتر شد.

گوشت بوقلمون‌ها لذیذ و خوش خوراک است و به همین دلیل روستائیان و اعضای فامیل آن‌ها را از ما می‌خریدند.

متوجه شدم که این عرصه جای کار کردن دارد و یک مزرعه پرورش بوقلمون راه‌اندازی کردم. پرورش بوقلمون را به صورت سنتی و بدون استفاده از دارو انجام می‌دهم.

به همین دلیل بوقلمون‌های من طرفدارهای زیادی دارد. از روش سنتی برای جوجه‌کشی استفاده می‌کنم و سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ بوقلمون تولید می‌کنم.»

[irp posts=”6741″ name=”اشتغالزایی با راه اندازی بزرگترین واحد پرورش بوقلمون در کشور”]

تکثیر بوقلمون با کمترین امکانات

حمایت از این طرح می تواند بخشی از خسارات ناشی از خشکسالی را جبران کند. حاصل تلاش چهار ماهه ی بانوان فاروغی تولید بیش از پانصد کیلو گوشت بوقلمون کاملا سالم می باشد.

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

منبع: کارآفرین ناب

مشاهده ویدیوی کسب و کار پرورش بوقلمون با کمترین امکانات

 کتب مناسب برای  کسب و کار پرورش بوقلمون: عنوان و نام پديدآور: آموزش کاربردی پرورش و بیماری‌های بوقلمون/نگارش شیرین محمدی‌زاده، الهه پناهنده‌، عرفان شکیبا‌پور مشخصات نشر: تهران: فرهنگ نور، ‏‫۱۳۹۹———————————————عنوان و نام پديدآور: اص‍ول‌ ب‍ه‍داش‍ت‌ پ‍رورش‌ ب‍وق‍ل‍م‍ون‌/ ت‍ال‍ی‍ف‌ ح‍س‍ن‌ اوح‍دی‌ن‍ی‍ا. مشخصات نشر: ت‍ه‍ران‌ : ع‍ل‍م‌ و ق‍ل‍م‌‏‫‏، ۱۳۸۴——————————————عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش بوقلمون/ ترجمه و گردآوری محسن دانشیار و فرانک ایلخانی. مشخصات نشر: ارومیه: جهاد دانشگاهی ، واحد استان آذربایجان غربی‏‫، ۱۳۸۹.‬——————————————- عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش طیور حلال گوشت ( بلدرچین، کبک، قرقاول، مرغ خانگی، اردک، غاز، بوقلمون)/ نویسندگان مهدی خجسته‌کی…[ و دیگران].مشخصات نشر: تهران: مرز دانش، ‏‫۱۳۹۷ 

اصول پرورش طیور حلال گوشت
اصول پرورش طیور حلال گوشت
 عنوان و نام پديدآور: اصول پرورش و نگهداری بوقلمون گوشتی و مولد [کتاب]/ تالیف مرتضی بیکی.مشخصات نشر: تهران : مرز دانش، ‏‫۱۳۹۳———————————————–عنوان و نام پديدآور: بهداشت و بیماری‌های بوقلمون/ پدیدآورندگان وحیدرضا رنجبر، منیره خردادمهر، فرهنگ شاکری. مشخصات نشر: تهران: انتشارات زاغ بور‏‫، ۱۳۹۷.———————————————–عنوان و نام پديدآور: پرنده‌های مزرعه: (خروس،مرغ،جوجه،بوقلمون،اردک)/ سروده‌ی مریم اسلامی؛[تصویرگر ناتالی بیلنو]. مشخصات نشر: تهران : قدیانی، کتابهای بنفشه، ۱۳۹۵.———————————————–عنوان و نام پديدآور: پرورش بوقلمون / محمد علیمردانی مشخصات نشر: تهران: ابریشمی‌فر‏‫، ۱۳۸۸———————————————–عنوان و نام پديدآور: پ‍رورش‌ ب‍وق‍ل‍م‍ون‌ و م‍رغ‍داری‌/ م‍ح‍م‍د م‍ش‍ی‍ری‌مشخصات نشر: ت‍ه‍ران‌ ———————————————–عنوان و نام پديدآور: جوجه‌کشی خانگی: ماکیان، بوقلمون، اردک، غاز، مرغ گینه/ تالیف گيل دامرو؛‌ ترجمه محسن سرچشمه‌ئی، مصطفی قائم‌مقاممشخصات نشر: تهران : فارسیران‏‫، ۱۳۹۶ ———————————————–عنوان و نام پديدآور: راهنمای پرورش بوقلمون [کتاب]/ [لئونارد اس. مرسیا]؛ ترجمه حسن ناصری‌شکرلو.مشخصات نشر: اردبیل: نشر نایاب‏‫، ۱۳۹۵———————————————–عنوان و نام پديدآور: پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون; حسن اوحدی‌نیامشخصات نشر: علم و قلم 
کتاب پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون
کتاب پرورش صنعتی و بیماریهای بوقلمون
  

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.