استئاریک اسید-آموزش صابون سازی

استئاریک اسید در صابونسازی کاربرد دارد، به منظور افزایش اطلاعات دوستانی که آموزش صفر تا صد صابونسازی گیاهی را تهیه کرده اند و افزایش اطلاعات علاقه مندان به کسب و کار صابونسازی در خانه در این پست به معرفی و کاربردهای استئاریک اسید می پردازیم.

اسید استئاریک یک کربوکسیلیک اسید بسیار متداول است که در تولید بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو و تولید مواد دارویی و بهداشتی کاربرد فراوان دارند.

کاربردهای استئاریک اسید

اسید استئاریک یک اسید چرب غیرسمی است که البته امروزه در غلظت های کمتری در صنایع غذایی استفاده می شود.

اسید استئاریک در صانایع زیر کاربرد دارد:

  • صنایع غذایی
  • دارویی
  • نوشیدنی ها
  • کشاورزی و خوراک حیوانی
  • محصولات آرایشی و بهداشتی
  • مراقبت از پوست و مو
  • امولسیفایر در لوسیون ها و کرم ها

همچنین در تولید تولید محصولات زیر استفاده می شود:

  • شامپوها
  • صابون های بعد از اصلاح
  • شوینده ها
  • شمع
  • روان کننده ها

 

اسید استئاریک یک کربوکسیلیک اسید بسیار متداول است که در تولید بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو و تولید مواد دارویی استفاده می شود.

همچنین چون خنثی، زیست سازگار، ارزان و غیرسمی است، در سیستم های رهایش دارو کاربرد دارد.

اسید استئاریک در ترکیب با سایر مواد در ساخت نرم کننده برای منسوجات استفاده می شود.

در وسایل آتش بازی، اسید استئاریک اغلب برای پوشش دهی پودرهای فلزی مانند آهن و آلومینیم استفاده می شود.

از آنجایی که این پوشش از اکسیداسیون فلزات جلوگیری می کند، در نتیجه می تواند وسایل را به مدت طولانی تری نگهداری کرد.

اسید استئاریک همچنین به عنوان عامل پخش کننده و شتاب دهنده در تولید ترکیبات رابری استفاده می شود و به پخش پیگمنت ها و پرکننده ها و بهبود فرایند پذیری آنها کمک می کند، چون به عنوان روان کننده عمل می کند و می تواند جریان یافتن مواد را تسهیل سازد و عملکرد اکستروژن را بهبود بخشد.

 

بیشتر بخوانید:

آموزش صفر تا صد صابون سازی تک ایده

ایده کسب و کار خانگی تولید انوع صابون

آموزش تولید صابون در خانه

روش تولید صابون سنتی در آشتیان

 

بیشتر بخوانید!  ایده کسب و کار خانگی تولید انوع صابون

مشخصات فیزیکی و شیمیایی استئاریک اسید

فرمول مولکولی استئاریک اسید: C18H36O2

فرمول ساختاری استئاریک اسید در تصویر زیر قابل مشاهده است:

 

فرمول مولکولی و ساختاری استئاریک اسید
فرمول مولکولی و ساختاری استئاریک اسید

 

وزن مولکولی استئاریک اسید: (g/mol) 284.48

نقطه ذوب استئاریک اسید: (°C)49

استئاریک اسید، اسید چرب اشباع است که 18 کربن دارد.

استئاریک اسید  در دمای اتاق جامد مومی سفید رنگی است.

حلالیت استئاریک اسید در آب  برابر با 3mg/L

 

خواص فیزیکی و شیمیایی استئاریک اسید stearic acid
خواص فیزیکی و شیمیایی استئاریک اسید stearic acid

 

نقطه ذوب پایین استئاریک اسید آنرا به عنوان عامل پراکننده (dispersive agent) ایده آلی در شامپو، صابون، مواد شوینده و کرم های اصلاح تبدیل می کند.

چون استئاریک اسید شامل یک گروه کربوکسیل قطبی در C-1 و یک دم هیدروکربنی غیر قطبی است  مولکول amphipathic یا دو محیط دوست است.

این مولکول می تواند در محلول آبی تشکیل میسل (micelles) دهد.

 

 

میسل (Micelles)
میسل (Micelles)

اما میسل (Micelles) دقیقا چیست؟

بریجیت هوبر، عضو موسسه تجاری سازندگان محصولات بهداشتی شخصی (IKW) این طور توضیح می‌دهد:

میسل، مجموعه‌های ملکولی متشکل از مواد متفاوتی است که به شکل کروی گرد هم جمع می‌شوند.

در محصولات پاکسازی پوست، سطح بیرونی این کره‌ها قابليت حل شدن در آب قابل را دارد، اما بخش داخلی آنها در چربی حل می‌شود.

هوبر می‌گوید: این به معنای آن است که میسل می‌تواند آرایش یا چربی را از طریق جذب آن از روی پوست پاک کند.

گوی‌های میسلی به لطف قابلیت انحلال در آب، می‌توانند به سادگی از روی پوست پاک شوند.

این راه بسیار ملایمی برای پاک کردن پوست است و دیگر نیازی به مالش شدید پوست نیست.
محصولاتی که حاوی میسل هستند به همان شکلی استفاده می‌شوند که از دیگر محصولات استفاده می‌شود. محصول مایع از طریق یک پد نخی روی پوست قرار داده می‌شود.

 

 

گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده

منبع:

CHEMISTRY RESEARCH AND APPLICATIONS STEARIC ACID
, QIANG PENG  AND YUNFENG LIN
Copyright © 2015 by Nova Science Publishers, Inc

مبتکران شیمی

همشهری

حسن بسطامی

حسن علاقه مند به کسب و کارهای زودبازده، مشاغل خانگی و کسب و کارهای اینترنتی است. در این سایت ایده های جدید کسب و کار و همچنین تجربه یک دهه فعالیت خود در زمینه های مختلف کسب و کارهای اینترنتی را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید