چند روزی است مشغول برداشت گل های زعفران هستند!
از تیر ماه شروع به کشت زعفران کرده اند و بعد از ۵ ماه ثمره کار خود را که همان گل های زعفران است برداشت می کنند.
آقای خزایی یک معلم بازنشسته اما خلاق کرمانشاهی است.
او در فضای ۱۵ متری منزل خود به روش جدید زعفران کاشته و برای خود و خوانواده خود ایجاد شغل کرده است!
[irp posts=”2471″ name=”کارآفرینی با کشت ایروپونیک زعفران در گلخانه”]
کشت زعفران بدون خاک و آب!
آقای خزایی در کاشت زعفران نه از خاک استفاده می کند و نه از آب!
پیازهای زعفران هم در کنار هم در جعبه های چوبی قرار دارند.
او می گوید ما می توانیم رطوبت کافی را در درجه مناسبی که پیش بینی شده به گل های زعفران بدهیم.

دستگاه تهویه (کولر سلولوزی) هم پیش بینی شده تا رطوبت را در شرایطی که مناسب کار باشد فرآهم آورد
بیشتر بخوانید:
[irp posts=”5796″ name=”کارآفرینی با تولید جعبه های بسته بندی زعفران و زرشک”]
آقای خزایی در مورد چگونگی جبران نبود خاک در پرورش زعفران با این روش می گوید:
مسیر طبیعی پرورش زعفران به این گونه است که ابتدا پیازها در خاک ریشه می زنند بعد برگ ها می رویند.
ریشه یعنی نیاز به مواد غذایی, برگ یعنی نیاز به مواد غذایی!
این مسیری که ما از آن استفاده می کنیم از مسیر معمولی پرورش زعفران استفاده نمی کند!
در این شیوه ابتدا گل زعفران می روید!
اگر در این مسیر ریشه بروید یعنی مسیر به انحراف رفته است.
پس بدون ریشه زدن و بدون برگ از پیازهای زعفران گل می گیریم!

کشت زعفران به این روش مزایایی نسبت به کشت سنتی دارد.
آقای خزایی از ۱۲۳ گل زعفران, یک گرم زعفران خشک تولید می کند اما در روش سنتی از ۱۵۰-۲۰۰ گل زعفران,یک گرم زعفران خشک تولید می شود!
با توجه یه این که نور خورشید مستقیم به این نوع پرورش زعفران نمی خورد, گل های زعفران تولیدی نیز هم کیفیت بهتری دارند و هم رنگ و طعم بهتری دارند.

این فضای ۱۵ متری که در منزل برای پرورش زعفران اختصاص داده شده اگر به روش سنتی عمل می شد نیاز به حداقل ۳۰۰ متر زمین داشت!
گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده
مشاهده ویدیوی کارآفرینی با روش جدید کشت زعفران در خانه