پودر پیاز از جمله چاشنی ها و طعم دهنده های قوی در تهیه انواع غذاها و حاوی انواع قندها، ویتامین ها و مواد معدنی (نظیر کلسیم، فسفر و پتاسیم) است.
به علت تولید فصلی پیاز و هدر رفت مقادیر انبوه پیاز در فصل فراوانی، ایده تولید پودر پیاز می تواند علاوه بر کمک به کاهش ضایعات کشاورزی و خسارات اقتصادی به کشاورزان، کسب و کار پر سودی را برای مجری طرح ایجاد کند.
برای تولید پودر پیاز مراحل زیر باید در نظر گرفته شود:
1- پوست کندن مکانیزه پیازها
2- برش زدن پیازها
3- شستشوی پیازهای برش خورده
4- خشک کردن حلقه های پیاز برش خورده
5- پودر کردن پیازهای برش خورده
7- بسته بندی پودر پیاز و عرضه به بازار
پوست کندن مکانیزه پیازها

بوسیله دستگاه مخصوص پوست کن پیاز می توان پوست پیازها را به آسانی جدا کرد. این دستگاه ها معملا به گونه ای ساخته می شوند تا در مصرف انرژی نیز صرفه چویی کنند. این دستگاه ها با استفاده از هوای فشرده و ساختارهای زنجیری مخصوص جهت جدا کردن سر و پوست پیاز فرایند پوست کندن پیاز را بسیار آسان می کنند.
برش زدن پیازها

دستگاه برش حلقه پیاز برقی برای برش پیازبه حلقه های پیاز یا ورقه های پیاز ساخته شده است. ضخامت حلقه های پیاز را می توان بین 2 تا 5 میلی متر تنظیم کرد. البته قبل از برش پیازها باید لایه برداری پیاز و ریشه زنی را با دستگاه لایه بردار و برش پیاز انجام دهیم.
شستشوی پیازهای برش خورده

خشک کردن حلقه های پیاز برای تولید پودر پیاز

حلقه های پیاز تمیز شده باید با استفاده از این خشک کن هوا سریع خشک شوند. خشک کن هوا دارای چندین فن است که می تواند باد طبیعی ایجاد کرده و قطرات آب موجود در سطح برش های پیاز را منفجر کند و پردازش بعدی را تسهیل کند. تعداد فن های خشک کن هوا را می توان سفارشی کرد.
حلقه های پیاز می تواند داخل دستگاه های خشک کن میوه نیز خشک شوند.
پودر کردن پیازهای برش خورده
بعد از خشک کردن حلقه های پیاز باید آن ها را در دستگاه آسیاب ریخته و آن ها را پودر کرد. انواع مختلفی از این نوع دستگاه ها در بازار داخلی و خارجی موجود است.

بسته بندی پودر پیاز و عرضه به بازار
در نهایت پودر پیاز توسط دستگاه بسته بندی و به بازار عرضه می شود.

منبع: