کپوبافی بهترین ایده برای راه اندازی شغل

کپوبافی راهی کم هزینه برای اشتغال و کسب درآمد بانوان

کپوبافی (kapu)   از جمله هنرهای قدیمی هموطنان ما  در جنوب ایران است . هنر کپوبافی برای بانوان بسیار مناسب است و می توان با فراگیری این هنر اصیل با کمترین سرمایه اولیه برای خود و دیگران کسب و کار پر سودی را راه اندازی کرد.

کپوبافی چیست؟

هنر کپوبافی به تولید انواع صنایع دستی با استفاده از برگ درخت خرما اطلاق می شود. در  اکثر دست سازه های کپو از نخ های رنگی ضخیم نیز جهت تزئیین استفاده می شود.

کاربرد کپو (kapu)

از کپو به عنوان ظروف کاربردی خانه و همچنین ظروف تزیینی استفاده می شود.

کپو در اشکال متنوع (بیضوی، دایره ای، خمره ای و مسطح) کاربردهای گوناگونی دارد. عموما از کپو به عنوان سینی، جای نان، ظرف نگهداری لوازم خیاطی، گلدان، ظرف های حبوبات و برنج، میوه خوری، زیر قابلمه ای و … استفاده می شود. از تولیدات کپوبافی جهت تزئین و دکوراسیون منازل نیز استفاده می شود.

کیفیت کپو وابسته به نوع بافت آن است و هرچه بافت کپو ریزتر، ظریف تر و یک دست‌ تر باشد کیفیت آن بالاتر خواهد بود.

قطب کپوبافی ایران کجاست؟

در اکثر نقاط جنوب ایران هنر  وجود دارد اما مهد این هنر خوزستان و دزفول می باشد. همچنین در هرمزگان و شهر میناب نیز این هنر بسیار رایج است.

کرتک (Kertak) چیست؟

در بافت کپو از کرتک، علفی هرز  و غیر خوراکی با ساقه بلند گندم مانند اما با استحکام بالاتر، استفاده می شود. از کرتک برای مغز ردیف‌های بافته شده در کپو استفاده می‌کنند. در واقع برگ درخت خرما به دور یک یا دسته‌ای از کرتک‌هایی که کنار هم قرار گرفته‌اند پیچیده می‌شود.

معرفی کارآفرینان کپوباف در ایران

 

بیشتر بخوانید: ایده کسب و کار جدید با تولید نئوپان از ضایعات نخل

معرفی کتاب:

عنوان و نام پديدآور: صنایع دستی- کپوبافی- آیین‌کار

وضعیت نشر: سازمان ملی استاندارد ایران

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + نوزده =